WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2018 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Eppo 16 • 2019

Eppo 16 • 2019

Ventilators, airco’s, zwembadjes, hoofd in de ijskast leggen, ijsblokjes op je voorhoofd geplakt… Geef toe, ook jij hebt alles geprobeerd om jezelf en anderen verkoeling te geven tijdens deze oververhitte zomerdagen. Stop dan nu met zoeken! Wij hebben namelijk de voorbije weken op de redactie een heerlijk verkoelend zomernummer van EPPO bijeen gezweet. Op de cover pronkt de immer ravissante Esther Verkest badend in het water en verder bladerend zal je de meest zonnige strips ter wereld kunnen terugvinden! Hoe is dat dan verkoelend? Wel het is het niet maar we hadden wel je aandacht. En geef toe, je kan toch beter oververhit de zomer doorkomen met een EPPO in je buurt dan zonder?

Onze hoofdredacteur was overigens op welverdiende vakantie (die ‘welverdiende’ moeten we er van hem altijd bijschrijven) en dat zul je ook wel merken aan het voorwoord. En de zonnige inhoud. Meer zeggen we niet.

Lees het allemaal in Eppo 16, die volgende week in de winkels ligt. Lekker verkoelend en zonnig!

Isabel 06-08-2019

Eppo 15 • 2019

Eppo 15 • 2019

Sciencefiction van het hoogste niveau! Een kruising van Star Wars, Firefly,Cowboy Bebop en Lanfeust van de Sterren! En we gooien er graag nog superlatieven als waanzinnig, heerlijk, uitstekend en topper bovenop. Waar hebben we het in hemelsnaam over? Wel, over de nieuwe topreeks UCC Dolores die je vanaf nu in EPPO kan en zal verslinden. Makers van deze space opera zijn niemand minder dan Lanfeust-tekenaar Didier Tarquin en zijn vrouw Lyse. Wij presenteren je het eerste verhaal uit deze trilogie en hopen je zo nog meer zon te schenken tijdens deze vakantiemaanden!

Lees het allemaal in Eppo 15, die volgende week in de winkels ligt. Ook waanzinnig!

Isabel 24-07-2019

Eppo 14 • 2019

Eppo 14 • 2019

Af en toe moet een mens zich eens ongegeneerd kunnen laven aan complimenten.”, schreef Bruno De Roover, scenarist van de EPPO-topreeks Jylland, op zijn Facebookpagina. Gelijk heeft hij en zeker omdat die bewuste complimenten recht uit ons hart kwamen. We mochten immers al genieten van de synopsis van het derde deel van deze spannende Vikingsaga en de superlatieven vlogen spontaan rond in onze hersenpan. Met een gelukzalige glimlach kunnen we dus melden dat medio 2020 Jylland opnieuw jullie favoriete stripblad zal veroveren! Die veroveringstocht is overigens nog steeds bezig, al zijn we wel aan de laatste pagina’s toe van Dode macht. Misschien is het daarom dat Vikingkoning Sten zo booskijkend onze cover siert?

In deze Eppo vieren we ook de terugkeer van Michael Minneboo die de stripwereld op microscopische wijze onder zijn heel grote loep legt. Wel een heel vreemd beeld als je hem met die loep door de straat zie lopen. Vinden jullie trouwens ook niet dat Onklopbaar zo heerlijk … euh … onklopbaar blijft? Of zou De Grappenmaker, de slechterik van dienst, toch een manier gevonden hebben om hem ‘klopbaar’ te maken?

Je leest het allemaal in Eppo 14!

Isabel 09-07-2019

Eppo 13 • 2019

Eppo 13 • 2019

Zou het er dan toch van komen? Een heuse spin-off met Dakota Jansen in de hoofdrol in EPPO? Zijn de geachte stripauteurs Gerben Valkema en Eric Hercules toch overstag gegaan om het niet bij een eenmalig optreden te houden van de bloedmooie, avontuurlijke butler? Je leest het antwoord in Eppo 13! Spannender kunnen we het niet maken!

Of toch wel, want ook in deze nieuwe EPPO is spanning troef. De bloeddorstige Vikingkoning Sten, de intrigerende verhalenverteller Don Pablos, de kale stoere ingenieur Jack Irons en de immer snelle Carbeau zorgen daar met veel verve voor! Als het dan toch te spannend wordt dan raden we je aan de lach op te zoeken bij Harrie, Floris, Elsje, Sigmund en co. Voor ieder wat wils dus!

Eppo 13 ligt inmiddels in de winkels. Ook lekker spannend!

Isabel 02-07-2019

Eppo 12 • 2019

Eppo 12 • 2019

Een voorproefje van geweldige strips. Als lezer ben je gewend dat we je die tweewekelijks met veel liefde voorschotelen. Het voorproefje dat we je nu in de nieuwe Eppo aanbieden, mag je gerust een primeur van jewelste noemen. Wij presenteren namelijk de eerste pagina van het nieuwe Asterix-verhaal - De dochter van de Veldheer! En dat uitroepteken staat daar zeer terecht.

Verder staat deze nieuwe Eppo uiteraard ook bol van andere hemels striplekkere voorproeverijen. Het vervolg van het door jullie massaal gesmaakte Het goud van de zwendelaar, een rechter op vakantie in de Ardèche, Esther op zoek naar eeuwige jeugd, Sten die zijn koningstroon tracht te behouden, Carbeau die achtervolgd wordt en de Leonardo’s en Sigmunds van deze wereld die de lachspieren danig aan het werk zetten. Kortom een vol bord heerlijke proeverij!

Eppo nummer 12 ligt vanaf 13 juni in de winkel.

Isabel 13-06-2019

Eppo 11 • 2019

Eppo 11 • 2019

Eppo heeft hem. Vijf jaar lang werd er door Alain Ayroles en Juanjo Guarnido in het diepste geheim aan het album Het goud van de zwendelaar gewerkt en toen het nieuws eindelijk naar buiten kwam, stond Eppo vooraan om de voorpublicatie te regelen. Ruim vier maanden voordat het album in Frankrijk verschijnt kan jij al genieten van de avonturen van Don Pablos, een charmante schurk die aan het begin van de 17de eeuw in Latijns-Amerika leeft en zijn hele leven aan elkaar heeft gelogen. Maar of ook de goudschat in de stad Eldorado een leugen is, daar kom je vanzelf achter in de nieuwe Eppo die natuurlijk ook bol staat met maar liefst nog 18 andere toppers.

Nummer 11 ligt vanaf 31 mei in de winkel.

Isabel 29-05-2019

Eppo 10 • 2019

Eppo 10 • 2019

In nummer 10 begint onze nieuwe strip Europa door Tijn Snoodijk. En ook al doet de titel vermoeden dat we met een Europese tegenhanger van Alternative Facts zijn gestart, is het slechts een verwijzing naar de hoofdrolspeelster Europa, die overigens wel de naamgeefster van ons continent blijkt te zijn. Ze is een jonge Fenicische prinses, die volgens de Griekse mythe door Zeus ontvoerd werd. Ze heeft een onuitstaanbaar broertje en een suffe vader, die geen oog heeft voor haar talenten en als daar nog een mysterieuze pony bij komt hebben we genoeg ingrediënten voor een pakkend verhaal.

Verder onthult Gerard Leever een nieuw hoofdstuk uit zijn leven met Gleevers Dagboek, is Leonardo weer meedogenloos voor Basiel, schiet Onklopbaar zijn pupil Jan-Peter te hulp en ontdekt Carbeau een Mercedes 770K onder in de onderaardse ruimtes van het landhuis van haar opa.

En dat is nog maar een een kleine opsomming van wat je allemaal kunt lezen in de nieuwe Eppo die nu in de winkel ligt en te bestellen is op www.eppostripblad.nl.

Isabel 21-05-2019

Eppo 08 • 2019

Eppo 08 • 2019

In Eppo 9 nemen we tijdelijk afscheid van Driftwereld, terwijl de spanning wel flink wordt opgevoerd want het is duidelijk dat De Heks wrede plannen heeft.

We denderen door met het tweede deel van Irons, waarin Jack zich weer in een nieuw avontuur stort, deze keer in Sinkis, Indonesië waar hij is ingehuurd om advies te geven bij de bouw van een brug. Dit grote bouwproject dat al tien jaar duurt heeft enorme vertraging opgelopen en Irons komt kijken wat er speelt.

Terwijl Harrie in Harrie op Zolder slaapwandelt en er in Floris van Dondermonde de biecht wordt afgenomen, hult Esther zich is een SM pak en blijkt Leonardo de grondlegger van de Europese Unie te zijn.

Dick Matena vertelt over de periode waarin hij voor Storm schreef en met de hoofdredacteur van Eppo Don Lawrence in Engeland ging bezoeken. Een heerlijk reisverslag van het geheugen van de Nederlandse stripwereld.

Eppo 9 ligt nu in de winkel en is ook te bestellen via eppostripblad.nl

Isabel 08-05-2019

Eppo 08 • 2019

Eppo 08 • 2019

Het Paasweekend gaat goed van start met een nieuwe Eppo in de schappen. De cover spreekt boekdelen, want Romano Molenaar luidt op deze spectaculaire plaat het slotgevecht met de reuzen van het Gebroken rif in. Hoe gaan Roodhaar, Kiley en de Kapitein het gigantische leger duplicaten verslaan? Wij zijn net zo benieuwd als jij!

De 80ste verjaardag van Martin Lodewijk komt in zicht en Eppo roept je medewerking op voor een ludieke actie. Meer daarover lees je in het voorwoord waarmee we de jarige lekker in het zonnetje zetten.

Twee grote series, Irons en Sangre beleven een grootste finale en maken plaats voor nieuwe verhalen die in de komende nummers van start gaan. Kaderman aka Imbattable aka Onklopbaar maakt zijn rentree in en de Boekenkast is van Pieter Albert, de co-scenarist van Alternative Facts. Met Elsje, Eugène, Dirkjan, Game Over, Sigmund, Mann van de Wereld, Esther, De Ridder, Flippie Harrie op zolder, Argus en Eppo wordt het weer een dolle boel, en daarbij tikken de paaseitjes lekker weg!

Isabel 18-04-2019

Eppo 07 • 2019

Eppo 07 • 2019

Met brullende motoren scheurt Berli Carbeau de nieuwe Eppo en daarmee ook een nieuw avontuur van Carbeau binnen. Naast Berli en Logan is er ook weer een hoofdrol weggelegd voor een bijzondere auto. In dit verhaal een Grosser Mercedes 770K, die zou hebben toebehoord aan de Führer van de derde rijk. En hierdoor krijgen Berli en Logan met een geduchte tegenstander te maken.

In Eppo 7 vertelt Dick Matena over het meesterwerk van Hans G. Kresse, komt Roodhaar tegenover een leger van nieuwe tegenstanders te staan, worden Gavnar en zijn goudschat ontdekt, keert de heks van Driftwereld terug, krijgt Jack Irons klappen en pakt Sangres plan helemaal verkeerd uit.

Veel actie dus in dit nummer, maar gelukkig zorgen Floris, Elsje, Eugène, Dirkjan, de Kleine Barbaar, de Ridder, Argus, Harrie, Flippie, Sigmund en Esther voor de komische noot.

Eppo 7 staat weer boordevol strips en koop je in de (strip)boekhandel of via www.eppostripblad.nl.

Isabel 04-04-2019

Eppo 6 • 2019

Eppo 6 • 2019

Een cover met superhelden, die zie je op de voorkant van Eppo nummer 6. Rechtsboven suist Claire voorbij op weg naar De Stripdagen / Dutch Comic Con en Gerard Leever poseert pontificaal als Supergleever omdat hij zijn comeback maakt met Gleevers Dagboek. Komende jaren trakteert hij ons regelmatig op een nieuwe aflevering van zijn grafische dagboek en daar kijken we echt naar uit.

We nemen tijdelijk afscheid van Franka, want in de ze Eppo beleeft ze de laatste aflevering van Operatie Roofmoord maar haar kennende staat het nieuwe avontuur alweer in de startblokken. In Driftwereld zetten Isabeau en Dellric hun reus voort nu ze bevrijd zijn uit het trollenfort, en ook voor Roodhaar, Kiley en de kapitein was het tijd om het dorp van de reuzen van het Gebroken rif te verlaten. Jack Irons komt steeds dichter in de buurt van het mysterie rond de ingestorte brug naar New Brunswick, het plan voor Sangre om de gevallen kunstenaar Fesolggio te laten boeten voor zijn wandaden krijgt steeds meer vorm en in Jylland lijkt Gavnar zijn goudschat te verliezen. Al met al een superspannend nummer wat je gelezen moet hebben!

Eppo 6 ligt nu in de winkel en is te bestellen op www.eppostripblad.nl.

Isabel 20-03-2019

Eppo 05 • 2019

Eppo 05 • 2019

In Eppo 5 een hilarische Agent 327 aflevering, getekend door Dick Matena. Agent 327 krijgt promotie en heet voortaan Agent 328 - maar helaas voor IJzerbroot ziten er aan deze promotie alleen maar nadelen.

We worden in dit nummer onder andere weer verwend met een aflevering van Floris van Dondermonde en de feestelijke stemming bij de reuzen van het Gebroken rif slaat om als ze er achterkomen dat Roodhaar en haar vrienden in contact zijn gekomen met de ridders van het Schelpendorp.

In de varia de link tussen Pieter Hogenbirk en de tv-hit De luizenmoeder. Voor Veronica Magazine tekende Pieter een aantal karikaturen, en daarvan mogen wij er twee laten zien.

Eppo 5 ligt nu in de winkel en is te bestellen op www.eppostripblad.nl.

Isabel 13-03-2019

EPPO 04 • 2019

EPPO 04 • 2019

Met Franka op de cover ga je nooit verkeerd, maar of het met Franka zelf allemaal goed gaat komen weten we nog niet. Ze wordt namelijk gevolgd door het vizier van een geweer, dus dat wijst op problemen.

Met een lekker lang Elsje verhaal ga je ook nooit mis. Op maar liefst vijf pagina’s beleeft Elsje en haar vrienden Annaliese een hachelijk avontuur op Madagascar. Nu lijkt Madagascar misschien niet zo eng, maar als de meiden de privé butler van Annaliese niet bij zich hadden gehad, was dit misschien wel het laatste avontuur van onze heldinnen geweest.

Ook Roodhaar, Irons, Sangre en Driftwereld laten van zich horen en Eugène, Dirkjan, Harrie op zolder, Esther, Game Over, Sigmund, Argus, Eppo en Flippie Flink blunderen er weer op los.

Eppo nummer 4 ligt vanaf vandaag in de winkel en is NU te bestellen in onze webshop.

Isabel 21-02-2019

EPPO 03 • 2019

EPPO 03 • 2019

Jylland was de verrassing van 2018 en in nummer 3 zetten Bruno de Roover en Przemyslaw Klosin de serie voort met het ijzersterke verhaal Dode Macht. De eerste aflevering staat in Eppo 3 waarin we ook Ger Apeldoorn feliciteren met zijn P. Hans Frankfurther prijs. In een grafisch interview vraagt Margreet de Heer hem de kleren van het lijf, maar zelfs de Strimaker des Vaderlands is niet opgewassen tegen de woordenstroom van onze Variaman.

Roodhaar, Irons, Franka, Sangre en Driftwereld nemen het avonturen gedeelte voor hun rekening en Elsje, Eugène, Dirkjan, Harrie op zolder, Esther, De Ridder, Game Over, Sigmund, Argus, Eppo, Floris en Flippie Flinktoveren weer een brede lach op je gezicht.

Eppo nummer 3 ligt NU in de winkel en is te bestellen in onze webshop.

Isabel 06-02-2019

EPPO 02 • 2019

EPPO 02 • 2019

Sigmund staat 25 jaar in de Volkskrant, vandaar een vrolijke psychiater op de cover toastend op de bereikte mijlpaal. Eppo viert deze prestatie het hele jaar mee, door de eenogige creatie van Peter de Wit in 25 nummers te pas en te onpas op te laten duiken in de strips in Eppo. Eens kijken of jij ze dit jaar alle 25 kunt vinden.

In nummer twee begin een verrassende nieuwe strip van Marq van Broekhoven en René Uilenbroek. Twee jonge ondernemers Linda en Koko tekenen een huurovereenkomst voor een pand waarin ze een hip veganistisch restaurant willen beginnen. Maar dan schijnt er toch nog een hobbeltje genomen te moeten worden.

Dick Matena blikt terug op zijn ontmoeting met Yves Sente, die momenteel scoort met de nieuwe Blake en Mortimer en het is berekoud in Amorfatiwaarin de Everest bedwongen wordt.

Met o.a. Elsje, Driftwereld, Sangre, Roodhaar, Irons en een sexy aflevering van Franka trotseer je alle ijs- en sneeuwbergen op je weg.

Eppo 2 ligt nu in de winkel en is te bestellen via eppostripblad.nl.

Isabel 23-01-2019

EPPO 01 • 2019

EPPO 01 • 2019

Bijna zo snel als de weken tussen twee Eppo’s verstrijken is de afgelopen tien jaar voorbij gevlogen. Een decennium geleden rolde het eerste nummer van de drukpers en presenteerde we dat in de Amsterdamse Poptempel Paradiso. We zijn trots dat we deze mijlpaal hebben kunnen bereiken, mede dankzij de steun en het vertrouwen van al onze lezers.

Die tien jaar hebben vele hoogtepunten gekend en in het eerste nummer van 2019 kijken we daar met tal van stripmakers op terug. Maar het allermooiste nieuws is dat Sanoma recentelijk de rechten van het merk Eppo aan ons overgedragen heeft, en Eppo nu helemaal van ons is.

Geniet van jouw Eppo!

Isabel 10-01-2019

  Eppo Verzamelbox