WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Eppo 18 • 2020

Eppo 18 • 2020

Het volgt een nummer later dan gepland, maar onder het mom dat je nu langer voorpret hebt gekregen (geen dank, graag gedaan) is het nu eindelijk zover! Het afsluitende deel van de Jylland-trilogie start in Eppo 18. De strip van het duo Przemyslaw Klosin en Bruno de Roover gooide niet alleen hoge ogen bij de Eppo-lezer, ook in het buitenland kunnen uitgevers niet wachten om de reeks uit te geven. Geen wonder want deze Vikingstrip brengt niet alleen actie en avontuur maar durft ook dieper in te gaan op de verschillende verhoudingen tussen de personages en bijvoorbeeld de kerstening van de Noormannen in de Middeleeuwen. Ook nu weer zal het Belgisch-Poolse auteursduo voor het nodige vuurwerk zorgen. Daar zijn we heilig van overtuigd. Voor het overige vuurwerk zorgen de andere striptoppers van Eppo. Een vuurwerkspektakel dus als het ware!

Ogen wijd openzetten, oren een beetje toestoppen en alzo loop je naar de dichtstbijzijnde winkel. Daar ligt Eppo 18 op je te wachten!

Isabel 31-08-2020

Eppo 17 • 2020

Eppo 17 • 2020

De start van een nieuw avontuur van Storm! Een kort verhaal in drie afleveringen, maar wel eentje die gemaakt werd door het geroemde trio Molenaar, de Vos en Lodewijk. Een avontuur dat stof lag te happen en nu eindelijk volop mag ademen. Eppo 17 gaat nu al de geschiedenis in. Spijtig genoeg ook omdat een van de meest gecontesteerde strips ooit verschenen in Eppo zijn laatste optreden krijgt. Europa, verguisd en bejubeld, een tussenweg bleek er voor deze strip niet te bestaan. Wij gaan alvast de deining missen die deze strip heeft doen ontstaan in de brievenrubriek.

Verder de allerlekkerste strips ter wereld met een extra lange aflevering van Leonardo!

Spoed u naar de winkel, koop Eppo 17, neem waardig afscheid van Europa en geniet met volle teugen van al het andere moois.

Isabel 20-08-2020

Eppo 16 • 2020

Eppo 16 • 2020

De cover van Eppo 16 schreeuwt het uit. Een nieuwe strip in je favoriete stripblad! En wat voor een. Wynona is een spiksplinternieuw avontuur, getekend en geschreven door Hans van Oudenaarden, maar wel met dezelfde helden als uit zijn vorige strip Rhonda. Jazeker, Hans ziet zijn striphelden als acteurs en acteurs die spelen nu eenmaal mee in verschillende films. Helder, toch?

Ook in deze Eppo verwelkomen we een Stormmage, een hommage van verschillende stripauteurs om Storms 45ste verjaardag in het zonnetje te zetten. Deze keer brengt een grootmeester een ode aan een andere grootmeester. Dick Matena, dé Dick Matena, tekende immers voor deze nieuwe hommage. En wie eert hij? Don Lawrence, dé Don Lawrence.

Loop dus al inwendig genietend naar de dichtstbijzijnde winkel, koop de nieuwe Eppo en laat het leesgenot beginnen!

Isabel 06-08-2020

Eppo 15 • 2020

Eppo 15 • 2020

Goed nieuws voor de fans van U.C.C. Dolores. Want in de nieuwe Eppo, de 15de alweer, starten we met het tweede deel van deze spannende SF-strip.

Wat ook niet mag ontbreken is een nieuwe Storm-hommage. Deze keer zijn Noël Ummels en Przemyslaw Klosin aan de beurt om de 45ste verjaardag van onze stoere held te vieren. Blijkt dat onze stoere held een zoon heeft, en wat dat allemaal teweeg brengt wordt in Het spiegelkind verteld.

Wie het eerste moordraadsel van Inspecteur Bayard heeft kunnen oplossen, mag nu zijn tanden in een nieuwe zaak zetten. Zorg voor een stevig gebit! Verder ook nog Gleevers Dagboek over Gerards nieuwe rolmodel en een griezelige aflevering van Onder de loep waarin de horrorverhalen van H.P. Lovecraft een rol spelen.

Genoeg leesvoer dus! Eppo 15 ligt vanaf deze week in de winkel!

Isabel 23-07-2020

Eppo 14 • 2020

Eppo 14 • 2020

Je gaat weer twee weken vol leesplezier tegemoet, want er ligt opnieuw een verse Eppo in de winkel. Ja, daar worden wij nog steeds vrolijk van. Laat het ons nog wat vrolijker maken want in dit nummer trakteren we je op de speurcapaciteiten van Cor Morelli! Ja, Aloys Oosterwijk tekende weer een spannend avontuur bij elkaar van de rechercheur die een open dossier in coronatijden, inclusief mondkapje, tracht op te lossen.

We blijven ook Storms 45ste verjaardag vieren en vuren daarom regelmatig een hommage aan deze stoere held op je af. Deze keer neemt Kim Duchateau Roodhaar, Nomad en uiteraard Storm onder handen. Hoe dat zit met het coronavirus bij Storm laten we nog even in het midden. Corona is blijkbaar een heel besmettelijk virus bij tekenaars en hun papieren helden. Gelukkig zijn thema's als 'lood in goud veranderen', 'ciabatta's en Italiaanse bollen', 'Facebook' en 'levendige verbeelding' ook nog steeds populair bij onze Eppo-auteurs!

Isabel 09-07-2020

Eppo 13 • 2020

Eppo 13 • 2020

Op de waanzinnig mooie cover van Eppo 13 prijkt Elsje strijdvaardig, helemaal klaar om het coronavirus te bestrijden. En dat doet ze ook dan ook in de nieuwe Eppo met een middeleeuwse variant van COVID-19. Spijtig genoeg moeten we ook tijdelijk afscheid nemen van Driftwereld, maar geen nood want Ken Broeders komt dit jaar nog terug met het afsluitende deel van de trilogie.

De nieuwe Eppo brengt ook een nieuwe strip: Inspecteur Bayard van van Olivier Schwartz. In deze nieuwe strip – die het hart van elke Eppo-lezer zal veroveren – ga je samen met de inspecteur op zoek naar de dader van een moordaanslag.

Overigens blijkt het getal 13 geen geluksgetal te zijn. Door een systeemfout zijn zowel de Eugène als de Eppo strip van het vorige nummer herplaatst. Toen de fout ontdekt werd lag de Eppo gedrukt en wel op de inpakstraat van de drukker en konden we niet eens een bijsluiter regelen. Een ‘AAAAAAAARGH’ is hier dus wel op zijn plaats.

Terug naar het goede nieuws: De nieuwe Eppo ligt deze week weer lekker in je brievenbus of in de winkel, en als goedmaker voor het gemis van Eugène en de Eppo strip kun je een speciale Eppo4Free gratis downloaden (https://indd.adobe.com/view/3f98e3e5-26ad-4438-bdc0-448f4e66e5e6) - bomvol met Eugène en Eppo strips!

Isabel 25-06-2020

Eppo 12 • 2020

Eppo 12 • 2020

Noemen we het Storm for geeks of Dating for Storm? Kenny Rubenis maakt van de hommage aan Storm op zijn geheel eigen wijze een ware stormage! Verder mag je nog meer puistendrama verwachten, duikt Panoramix op, wordt er gepraat over God, kijken we in de boekenkast van Natasja-auteur François Walthéry, moet je de pijlen volgen, trakteren we je op een ritje in een speciaal spookhuis, worden we bedreven in het vinden van driftgaten, zoeken we nog steeds naar Lone Star en krijg je ook een cup D cadeau. Voor ieder wat wils dus. Zoals je gewend bent van Eppo.

Storm dus al ‘datend’ en op 'geekse' wijze naar de winkel in je buurt want daar ligt Eppo 12 verrassend blij op je te wachten!

Isabel 08-06-2020

Eppo 11 • 2020

Eppo 11 • 2020

Corona, puistjes, de lente, Mark Rutte, Elsa uit Frozen, mondkapjes, de grote boze wolf, mosselen, bierelleboog en buienradar; een greep uit de onderwerpen die in Eppo 11 aan bod komen. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook een kersverse 'Onder de loep' over Ravian voorgeschoteld en kun je genieten van een tweede hommage aan Storm. Na Fred de Heij is het nu aan Robbert Damen om de 45ste verjaardag van Storm in de schijnwerpers te zetten. Gevarieerd leesplezier dus!

Met je mondkapje voorgebonden en de puist uitgeknepen naar de dichtstbijzijnde winkel lopen dus. Eppo 11 ligt daar mosselgewijs en met een bierelleboog op je te wachten!

Isabel 25-05-2020

Eppo 10 • 2020

Eppo 10 • 2020

'Ons meest prestigieuze project tot nu toe' staat groot op de cover. Dat is het zeker, want de Max Havelaar verstrippen is niet zomaar een dingetje. Op de redactie durven we zelfs te roepen dat dit het hoogtepunt van ons 11-jarig bestaan is. En als je weet dat we hier al heel wat hoogtepunten hebben zien passeren dan kan je wel bedenken hoe trots we hierop zijn. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat de makers, Jos van Waterschoot, onze vaste recensent en Multatuli-kenner en Eric Heuvel deze literaire topper op schitterende wijze naar een heuse graphic novel zullen vertalen. Overigens staat deze 10de Eppo weer vol hoogtepunten. Wees gerust, ook hier blijven we laaiend enthousiast over en enorm trots. Uiteraard.

Loop dus trots, passerend via allerhande hoogtepunten, naar de winkel en koop Eppo 10!

Isabel 14-05-2020

Eppo 09 • 2020

Eppo 09 • 2020

De Eppo brengt je iedere twee weken een heerlijk staaltje van de beste strips. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij al onze tekenaars supergetalenteerd vinden. In Eppo 9 bewijst Fred de Heij dat weer met verve. Hij tekent daar naar aanleiding van de 45ste verjaardag van Mister Strip, een eigen versie van Storm, die zeker in de smaak zal vallen! Zijn westernstrip Jenny Pine, op tekst van de evenzeer getalenteerde Willem Ritstier, loopt dan weer af in deze Eppo. Dat mag je jammer vinden, want dat vinden wij ook. Verder krijg je de gekende reeksen van onze getalenteerde stripmakers weer lekker voorgeschoteld. Genieten is dus de boodschap!

Loop dus op getalenteerde wijze naar de winkel en haal Eppo 9 in huis!

Isabel 30-04-2020

Eppo 08 • 2020

Eppo 08 • 2020

Een positief verhaal is in tijden van corona en quarantaine juist datgene wat een mens nodig heeft. Laat dat nu exact zijn, wat Eppo tweewekelijks naar je brievenbus of je stripwinkel brengt. Even weg van de wereld, genieten van de grappen en de mooiste tekeningen ter wereld. Maar wat als een stripgrootmeester als Uderzo plots overlijdt? Dan werkt Eppo samen met zijn fantastische striptekenaars om een ultiem eerbetoon aan de Asterix-tekenaar te brengen. Het resultaat is mooi, ontroerend en laat zien dat Uderzo kon rekenen op een diep respect van zijn tekenbroeders gezien de vier pagina’s In Memoriam in nummer 8, met een treffende cover door Martin Lodewijk.

En als wij bij Eppo iets beloven, dan komen wij dat ook graag na. Vorig jaar hadden we Nevada, de westernstrip van Colin Wilson, even in de ijskast gelegd, vanwege het nieuwe avontuur van Undertaker. De belofte “van uitstel komt geen afstel”, kreeg je er als lezer bij. En kijk! Vanaf nu kan je dit avontuur beleven en lezen. Dat is een positief verhaal. Net als al het leesplezier dat we je schenken met de jouw best wel bekende Eppo-reeksen.

Wandel op rustige wijze en eventueel met mondmasker op naar je dichtstbijzijnde (strip)boekwinkel want daar ligt Eppo 8 op je te wachten. Veel leesplezier!

Isabel 15-04-2020

Eppo 07 • 2020

Eppo 07 • 2020

Een voorproefje op 45 jaar Storm, Leonardo die een bezoekje komt brengen, een in memoriam voor de betreurde René Follet, Dirty Bert die een saunabezoek laat ontsporen (dit was nog voor de intelligente lockdown) en gewoontegetrouw al je andere favoriete helden met ongelooflijke, spannende of humoristische avonturen. Je raadt het al, een goedgevulde Eppo wacht popelend op jou om gelezen te worden!

Loop dus, rekening houdend met de social distancing, naar de dichtstbijzijnde winkel en haal Eppo 7 in huis!

Isabel 02-04-2020

Eppo 06 • 2020

Eppo 06 • 2020

De cover van de nieuwe Eppo spreekt boekdelen. Nu heel de wereld in de ban is van het coronavirus en de actualiteit sneller dan het licht verandert, kan het geen kwaad om even te ontsnappen aan deze bizarre tijden door je neer te vlijen met je favoriete stripblad in de hand.

Een Eppo met de allerbeste strips van dit moment. De terugkeer van Dakota in Elsje, Onklopbaar die zich in zijn absurde avonturen niet laat tegenhouden door gestroomlijnde kaders, Floris van Dondermonde die flitst met Suske en Wiske,... Kortom weer veel te veel om op te noemen. Van een ding zijn we zeker, strips zijn - zeker nu - het beste medicijn om de rest van de dag glimlachend tegemoet te zien.

Geniet dus van Eppo 6, deze week in de winkel of anders te bestellen via eppostripblad.nl. En houd de moed er in!

Isabel 19-03-2020

Eppo 05 • 2020

Eppo 05 • 2020

Een nieuwe aflevering van Gleevers dagboek, een dictatoriale Elsje, een out-of-the-box-koffie met Dirkjan, bingewatchen met Eugène, anonieme telefoonseks met Bert, spychische (sic) hulp van Sigmund, wensen met Esther, afwassen met Flippie Flink, de toekomst van het beeldverhaal in Heden Verse Vis, tandpijn met Eppo, vervolgverhalen die ... uhm... vervolgen en dat allemaal zonder dat vermaledijde virus dat de wereld in de ban houdt.

Als leuke extra krijg je er nog een kortingsbon voor de Dutch Comic Con bij!

Zet je mondmasker op en vlieg virusvrij naar de dichtstbijzijnde winkel om die nieuwe Eppo te kopen!

Isabel 04-03-2020

Eppo 04 • 2020

Eppo 04 • 2020

Eppo 4 komt er aan! Het uitroepteken achter de vorige zin verraadt wellicht ons enthousiasme. Dat tonen we graag want ook nu staan er weer strips in die de ogen van de lezers zullen laten fonkelen.

Een extra lange aflevering van Floris van Dondermonde bijvoorbeeld, een heerlijke gastrol van onze hoofdredacteur in Heden Verse Vis, de geestelijke vader van De Ridder met schaarsgeklede problemen én de start van een nieuw avontuur van Jack Irons, dat het vervolg is op Het zand van Sinkis. Benieuwd of Irons zich uit zijn benarde situatie zal kunnen redden? Het antwoord lees je in Eppo 4! Deze week in de winkel!

Isabel 18-02-2020

Eppo 03 • 2020

Eppo 03 • 2020

Wat is de overeenkomst tussen een klapekster, een staartmees en Mars Gremmen? Zijn het alle drie zeldzame of rare vogels? Fluiten ze allen als de besten? Ja, dat zou best kunnen, maar de link die wij zoeken is simpeler. Ze zijn allemaal te vinden in de nieuwe Eppo! En dat zorgt meteen voor de nodige chaos. Vraag het Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer maar. Zij is namelijk nog steeds herstellende van haar interview met de heer Gremmen. Besef wel, dit is goed nieuws! Mars in Eppo!

Ook chaotisch. De uitslag van de Eppo Enquête! Jullie stemden massaal, enthousiast en kritisch. Het uiteindelijke resultaat is verrassend, met zowel een gedeelde eerste als een gedeelde tweede plaats bij de vervolgverhalen.

Oh ja, ook een nieuwe zoekvraag. Nee, deze keer geen zoektocht naar Sigmund. Maar naar papieren en getekende vogels. Het leven zit vol verrassingen!

Vlieg dus in volle vaart naar de dichtstbijzijnde winkel en haal die gevleugelde Eppo 3 in huis!

Isabel 05-02-2020

  Storm