WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2016 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2017 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
EPPO 26

EPPO 26

Slik, de laatste Eppo van het jaar alweer… maar wát voor Eppo! Om te beginnen trakteren we je op een gloednieuwe strip: Ythaq. Hoewel die naam niet bij veel lezers meteen een belletje zal doen rinkelen, is Ythaq bij de diehard stripliefhebbers een klinkende naam. In het verhaal getiteld Een juweel van een brein maken we kennis met de drie helden van Ythaq, die zijn neergestort op de planeet Kluit. Check het snel!

Bovendien hebben we de uitslag van de jaarlijkse enquête voor je in petto. Geheel volgens traditie hebben jullie, onze waarde lezers, weer eens flink gehakt gemaakt van de noeste arbeid van onze tekenaars. Ach, we zijn het inmiddels wel een beetje gewend. Niettemin zijn het interessante resultaten.

Verder verse afleveringen van Undertaker, Roel Dijkstra, Hel en Guardian, een zinnenprikkelende pagina van Esther Verkest, avonturen van Elsje, Eugène, Game Over, Sigmund, Leonardo, De Ridder, Argus, Liberty Meadows, 40 Hours, Van Oranje, Flippie Flink, DirkJan en natuurlijk het naderende einde van De Kaart. Nou, daar houd je het wel mee uit tot 2017!

Isabel 20-12-2016

KERSTSPECIAL

KERSTSPECIAL

Ho ho ho! De ene grijze kindervriend heeft zijn hielen nog niet gelicht, of de andere dient zich alweer aan met deze speciale kersteditie van Eppo. Zoals je van ons gewend bent, trakteren we je ook dit jaar weer op een hele riedel hartverwarmende kerstspecials en laten bijna al je favoriete helden zien dat dit het seizoen is om jolly te zijn!

Om te beginnen hebben we een prachtig kort avontuur van January Jones voor je in petto. In Een Krampus Kerstnacht reist onze stoere vliegenierster af naar New York om een gezellige Kerstavond af te sluiten met een tamelijk bizarre ontmoeting met… Ja, met wat eigenlijk?

Ook Amorfati en Van Oranje ademen deze editie een en al Kerstmis, al doen beide strips dat uiteraard op geheel eigen wijze. Net als de sexy Esther Verkest, die voor de gelegenheid een speciaal cadeau krijgt, maar of ze daar nu zo blij mee is? Verder storten Starbarz, Dirkjan, Eugene, De Ridder, Floris, Dik Dieet, Elsje, Sigmund, 40 Hours en natuurlijk Eppo zelf zich vol overgave in de wondere wereld van kerst!

Overigens kun je ook nog gewoon genieten van de reguliere lopende avonturen van Hel, De Vries, Undertaker, Roel Dijkstra, Guardian en De Kaart. En dan het liefst bij het warme licht van de kerstboom, maar dat begrijp je. Fijne feestdagen allemaal!

Downloadlinks A Christmas Carol:
De oerversie De versie van Flessel De versie van StatonDe versie van CollinsDe versie van Levine

Isabel 02-12-2016

EPPO 24

EPPO 24

Ja hoor, we hebben een heuse primeur deze editie! Je kunt je namelijk tegoed doen aan de extra lange eerste aflevering van Undertaker , een heerlijk rauwe western in de stijl van Blueberry . Het tekenwerk is van Ralph Meyer, die je misschien kent van zijn vertolking van XIII en de Vikingstrip Asgard . De komende tijd kun je volop genieten van de heldhaftige Undertaker in het verhaal De Reus van Sutter Camp .

Daarna trappen we af met een verse aflevering van… Hé, wacht eens even. Is het een vogel? Is het een vliegtuig…? Nee, het is SuperElsje! Onze grote kleine vriendin heeft zich voor de gelegenheid in een rood-blauw spandex pakje gehesen en merkt dat met grote kracht ook grote verantwoordelijkheid komt.

Veelvraat Dik Dieet laat zich ook van zijn beste kant zien in het verhaal genaamd De Driftdunnerd . Gewapend met een XXL-emmer kipkluifjes zetelt hij zich naast een opvallend tengere dame op een bankje in het park. Wat volgt, is een schranspartij zoals je die alleen van Dik kent. En dat neemt niet iedereen hem in dank af.

Verder nemen we een kijkje in de boekenkast van scenarist Yves Sente, bekend van zijn verhalen voor onder meer Blake & Mortimer , Thorgal en XIII . Daarnaast zien we hoe de zaken verlopen in Hel, wordt de situatie steeds neteliger voor Roel Dijkstra, loopt de boel uit de klauw in De Kaart en naderen we de slotfase van De Vries . Dat belooft wat voor het Kerstnummer de volgende keer!

Isabel 22-11-2016

EPPO ENQUÊTE 2016

EPPO ENQUÊTE 2016

We horen graag wat je van Eppo vindt. Doe daarom mee aan de Enquête en klik op deze link.

Dit jaar hebben veel nieuwe reeksen het licht gezien, maar ook de oudgedienden hebben flink uitgepakt. Op humor gebied waren StarBarz, Dik Dieet, Van Oranje, De ridder en Sting nieuwe sterren aan het firmament, en wat vind je van de terugkeer van Hel, Max Miller, De Vries, Roel Dijkstra en de one-shots van Fred de Heij en Hermann?

Daarnaast vragen we je mening over onze vaste rubrieken maar je kunt ook je opmerkingen en tips kwijt, die zeer door ons gewaardeerd worden.

Tot 16 november heb je de tijd om je stem te laten horen. Als dank maak je kans op een van de vijf strippakketten ter waarde van € 50,00.

Isabel 08-11-2016

EPPO 22

EPPO 22

Ja hoor, alwéér zo’n oogverblindende schoonheid op de cover. Deze keer is het de blonde bombshell Jen van Liberty Meadows. Jen speelt een gemeen spelletje met Frank en zint nog altijd op zoete wraak. Je zou bijna medelijden met hem krijgen…

Verder een mysterieuze zaak voor onze speurneus Cor Morelli, die ons mee terugneemt naar het jaar 1982, toen hij als jonge diender stageliep in Londen. Lees er alles over in het extra lange dossier De Ballenjongen van God. Ook kijken we terug op een zeer geslaagde tijd op het Stripfestival Breda en nemen we een kijkje in de boekenkast van Roelof Wijtsma, de nieuwe tekenaar van Roel Dijkstra. Uiteraard hebben we ook weer de broodnodige strips voor je in petto, waaronder Guardian, Floris, 40 Hours, De Vries, Esther en vele andere. Kom op, waar wacht je nog op?

Isabel 01-11-2016

EPPO 21

EPPO 21

De verloren zoon. De comeback kid. De legende. We hebben het over niemand minder dan Roel Dijkstra, die deze editie zijn langverwachte terugkeer maakt in Nederland Stripland én Voetballand! Scenarist Willem Ritstier en tekenaar Roelof Wijtsma blazen de blonde godenzoon op sloffen nieuw leven in en trappen af met het verhaal Thuisfront. We belanden midden in een wedstrijd tussen Roels team FC Leidrecht tegen O.B.V.V. en staan midden in de actie. Dat belooft wat!

Daarnaast twee pagina’s over alles dat je op het Stripfestival Breda kunt beleven. Diverse stands van jouw favoriete uitgeverijen, nieuwe en speciale albumreleases, meet & greets met tekenaars en scenaristen, de nu al befaamde stripquiz, you name it – er is voor ieder wat wils. En o ja, speciaal voor jullie hebben we een verrassing: Eppo-lezers mogen namelijk gratis naar binnen.

Ook duiken we nog even in de boekenkast van Iouri Jigounov, die we kennen als de tekenaar van XIII. Verder kun je je natuurlijk tegoed doen aan wederom een vrachtwagenlading aan verse strips. Wat dacht je van een stel nieuwe avonturen van Elsje, Starbarz, Game Over, Sigmund, 40 Hours, De Kaart, Guardian, Hel, Esther, De Vries en DirkJan?

Ze hebben zich allemaal weer flink uit lopen sloven, dus ren naar de winkel of brievenbus en léés dat spul!

Isabel 12-10-2016

EPPO 20

EPPO 20

Kijk, da’s nog eens een lekkere binnenkomer, die woeste roodharige schoonheid op de omslag van Eppo 20! Deze week hebben we namelijk de spannende finale van Roodhaars avonturen in De Ark van Noorach voor je in petto. Hoe loopt haar race tegen de klok af, en is ze op tijd om Prins Nerlin het leven te redden? Je leest het vanaf pagina 10!

Maar wacht eens even, er staat nóg een roodharige beauty op de cover, want ook Esther laat zich in deze editie weer eens van haar beste kant zien. Of nou ja, beste kant… Hoe dan ook, het is altijd weer genieten om mevrouw Verkest in actie te zien. Of niet soms?

Verder kun je deze week genieten van het tweede deel van Dick Matena’s beslommeringen met niemand minder dan schrijver Jan Wolkers, met wie Matena zeer goed bevriend was. Lees in Eppo 20 hoe een bezoek aan een kerk of zelfs een doodgewone wandeling over straat in het gezelschap van Wolkers zomaar uitmondt in een hilarische belevenis.

Maar uiteraard valt er nog genoeg aan andere strips te genieten: we noemen Elsje, Amorfati, Game over, Sigmund, Leonardo, Van Oranje, 40 Hours, De kaart, Liberty Meadows, Hel en ga zo maar even door. Je ziet, al met al genoeg redenen om de nieuwe Eppo met huid en haar te verslinden. Waar wacht je nog op?

Isabel 27-09-2016

EPPO 19

EPPO 19

De kleine, maar daarom niet minder brutale Elsje siert deze editie onze cover. De dagelijkse beslommeringen van deze eigenwijze kleuter zijn herkenbaar voor jong & oud en geven een verrassend inkijkje in het vroeg-volwassen hoofd van ons kroost. Best confronterend.

Minstens zo confronterend is de aflevering van Liberty Meadows deze keer, waarin Frank tijdens een onverwacht bezoekje van zijn ex-vriendin Jen zijn poot stijf houdt en haar verleidingen probeert te weerstaan. Probéért, ja…

Rechercheur Cor Morelli is terug met een nieuw dossier: Het Losse Contact. De alarmcentrale van de politie krijgt een geheimzinnig telefoontje dat onmiddellijk wordt afgebroken. Gelukkig wordt de beller achterhaald en blijkt er sprake van een ontvoering van een baby. Maar of die wordt opgelost, is nog maar de vraag.

De ontknoping van Roodhaars avonturen in De Ark van Noorach komt steeds dichterbij. In deze één na laatste aflevering gooit onze heldin alles op alles om zich met het medicijn voor Prins Nerlin in handen een weg door de kluwen ondoden te banen. Hoe dat afloopt? Lees het in Eppo 19!

Isabel 13-09-2016

EPPO 18

EPPO 18

The bad babe is back! Nou ja, zo slecht is ze nou ook weer niet, maar ze is in elk geval een kleine crimineel: zakkenrolster Hel. In haar nieuwe avontuur lijkt het erop dat ze haar leven wil beteren, want ze gaat op zoek naar een baantje. De Sibylle-codex heeft lang op zich laten wachten, maar in Eppo 18 gaat de nieuwe Hel toch echt van start.

Spannend ja, maar in 40 Hours wordt het ook spannend als Bert ter aarde stort. De hoge werkdruk zal hem toch niet te veel zijn geworden?

Spanning gaat naadloos over in spektakel bij een wilde achtervolging in De Vries. Dan gaat het er bij De kaart een stuk relaxter aan toe, want Isa krijgt een goedbetaald boottochtje aangeboden. Klinkt te mooi om waar te zijn en dan is het dat meestal ook.

Verder vertelt Dick Matena in Eppo 18 hoe zijn verstripping van de roman Kort Amerikaans van de grond kwam en we nemen een kijkje in De boekenkast van... Berck.

Isabel 07-09-2016

EPPO 17

EPPO 17

Onze mysterieuze heldin is terug, de heldin van wie we niet eens de naam weten. We noemen haar Guardian, maar wie ze echt is weet alleen haar schepper Robbert Damen. Hij vertelt over het hoe en waarom van al die geheimzinnigheid in een interview dat voorafgaat aan het eerste albumlange verhaal van de tovenares annex misdaadbestrijder. Eén ding wil hij wel verklappen: Guardian is een tijdgenoot van Jack the Ripper, alleen was hij toen nog een braaf jochie op een Londense kostschool. Robbert belooft in het nieuwe verhaal Ophelia nog wat tipjes van de sluier op te lichten.

Ook bij de familie Van Oranje lijkt het geheimzinnigheid troef, aangezien men in de ban is van x. Hoe dat zit kan dochter Alexia je vertellen.

Bij Floris is er eigenlijk geen sprake van een mysterie, als iedereen tenminste eens zijn hoofd erbij zou houden.

Onze Esther is wel een beetje mysterieus maar vooral heel apart. Toch heeft ze niet meer zoveel geheimen voor ons, behalve juist dat geheim waar we allemaal zo benieuwd naar zijn: hoe zien haar borsten er helemaal uit? Ze doet een dappere poging dat te onthullen. Het is dus niet geheimzinnigheid troef in Eppo 17, want er worden nog meer zaken onthuld. Zo kunnen we van Golias en Sting de ontknoping lezen.

Veel plezier!

Isabel 17-08-2016

EPPO 16

EPPO 16

We zitten midden in de zomer, dus geen wonder dat Eppo 16 een tikkeltje pikant is, met her en der taferelen van zonnende schoonheden. Van Liberty meadows zijn we dat wel gewend, Jensen hebben we ook wel eens eerder in bikini gezien, maar je kijkt er net als Eppo toch even van op als zijn buurvrouw topless gaat, om over Elsjes moeder maar te zwijgen, want die heeft zich tot het nudisme bekeerd.

Afijn, zo hebben we in elk geval wat om naar te kijken, want ook Roodhaar laat zich als altijd niet onbetuigd. Opvallend genoeg houdt onze diva van de sexy outfits, Esther, het ditmaal juist redelijk kuis. Wellicht komt dat doordat ze gezelschap heeft gekregen van De Ridder, de koene held van de gelijknamige nieuwe strip van Frodo De Decker. Een geharnaste kerel, met alle voor- en nadelen van dien.

Een kwarteeuw geleden toonde Charles Guthrie zich ook een galante ridder toen hij vanuit zijn vaderland de VS zijn penvriendin in Nederland opzocht en nooit meer bij haar wegging.

Je leest het in De boekenkast van... Eppo 16, veel plezier!

Isabel 03-08-2016

EPPO 15

EPPO 15

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Don Lawrence Collection, de uitgeverij van Eppo, heeft collega-uitgeverij L overgenomen. Dat vieren we met een winactie in Eppo 15, waarbij vijf strippakketten te verdelen zijn.

Maar er is meer reden om verheugd te zijn, want in Eppo 15 start een nieuwe strip van Fred de Heij, de tekenaar van Haas. Ditmaal heeft hij behalve de tekenpen ook de schrijfpen opgepakt. In een interview doet Fred uit de doeken welke bijzondere inspiratiebron hij voor zijn thriller De kaart had.

Met spijt in het hart zwaaien we ook een strip uit: in Eppo 15 lees je de laatste aflevering van Max Miller - Schaduwspel. Over de ontknoping zullen we hier niets onthullen, maar we kunnen je wel vertellen dat het een spectaculair slotakkoord is.

Tot slot: striptalenten van 9 tot 17 jaar, opgelet! In Eppo 15 lees je hoe je mee kunt doen aan het Nederlands Kampioenschap Striptekenen. Veel plezier!

Isabel 21-07-2016

EPPO 14

EPPO 14

Groot nieuws in Eppo 14: de opvolger van Mars Gremmen is bekend. Voortaan gaat niemand minder dan Kenny Rubenis onze brievenpagina opsieren. Inderdaad: je brieven lopen weer het risico op de korrel genomen te worden! Daar staat dan wel een fraai strippakket tegenover, zoals je bij gemarst gewend was. Hoe de cartoon van Kenny gaat heten? Rubenesk.

Maar er is meer nieuws: eindelijk maakt de langverwachte nieuwe strip van Mark van Herpen zijn debuut, de superheldenparodie Sting. Mark heeft het ritme van de paarpaginaverhalen van Hotel Nevelzicht verlaten en schotelt ons meteen een verhaal van zestien pagina’s voor. Nee hoor, niet in één keer, maar verdeeld over vier Eppo’s.

Niet nieuw maar wel terug van weggeweest is Amorfati, waarvoor ook Ben Westervoorde verhalen getekend heeft. In Eppo 14 geeft hij je vier tips uit zijn boekenkast. Veel plezier!

Aninka 07-07-2016

EPPO 13

EPPO 13

Eppo 13 bevat een grote belofte: eindelijk zomer! Dankzij een zomerse cover van Liberty Meadows gaat het zonnetje nu geheid schijnen. En anders zorgt Eppo voor een stralende glimlach, want twee oude bekenden zijn terug van even weggeweest.

Floris van Dondermonde steekt ditmaal de draak met een slechtziende draak, die moeite heeft om de titelheld en vrouwe Hadewych uit elkaar te houden.

Eveneens van een paar eeuwen terug maar zijn tijd ver vooruit is Leonardo. Hij spot met de zwaartekracht en zijn leerling ondervindt dat daar niet mee valt te spotten.

XIII spot als altijd met dubieuze figuren in een zinderend slotspel dat de ontknoping vormt van De erfenis van Jason MacLane.

Eppo 13, veel plezier!

Isabel 22-06-2016

EPPO 12

EPPO 12

Het grote nieuws van Eppo 12 is dat de majesteit uit de kleren gaat en zijn eega ook. Van Oranje toont dat leden van het koninklijk huis ook maar gewoon mensen zijn. Dat geldt net zo goed voor moordenaars: er hoeft maar dít te gebeuren of een weldenkende accountant verandert in een dodelijke machine, zoals te zien is in een nieuw open dossier van Cor Morelli.

Vrolijker nieuws treffen we aan bij Roodhaar, waar een wonderlijke bevalling plaatsvindt. Alleen jammer dat prins Nerlin weer eens iets doms doet. Datzelfde vindt Elsje van haar moeder: waarom zou je afvallen als je ook aan kunt komen?

Ondertussen kampt Eppo met een heel andere vraag: waarom zou je vermeende dievegges niet mogen stalken?

Eppo 12, veel plezier!

Isabel 08-06-2016

EPPO 11

EPPO 11

John de Vries is terug met zijn laatste avontuur en het gaat er weer ruig aan toe, getuige zijn blauwe oog op de cover van Eppo 11. Hij is dan ook in de bak beland. Nemen we straks afscheid van hem terwijl hij nog zit te brommen of kan hij met opgeheven hoofd de gevangenis verlaten? Wie weet zit er wel een spectaculaire ontsnapping in.

In deze Eppo nemen we ook afscheid van January Jones, al is dat een voorlopig afscheid. Haar avontuur in China loopt namelijk af. Inderdaad met een spectaculaire ontsnapping, zoals het een aviatrice betaamt door de lucht.

En hoe loopt het af met Elsje, die moederziel alleen de verzengende hitte van de woestijn moet trotseren? Je leest het allemaal in Eppo 11, veel plezier!

Isabel 25-05-2016

EPPO 10

EPPO 10

In Eppo 10 start het derde verhaal van Roodhaar, De ark van Noorach, en het start met een koude douche. Nee, niet voor de lezer, maar voor de heldin, die zichzelf opfrist onder een waterval. Schitterend in beeld gebracht door Romano Molenaar. Maar je zult altijd zien dat er minkukels en monsters opduiken om de lieve vrede te verstoren.

Ook onze andere roodharige heldin Esther geeft zich bloot, maar bij haar hebben we censuur toegepast. Zo niet bij 40 Hours, waar de ambtelijke sleur wordt doorbroken door een onverwacht avontuurtje, en ook ouwe vindt in Eppo een ouwe liefde terug.

Dick Matena kreeg in 2003 de Bronzen Adhemar, maar de bijbehorende geldprijs van 12.500 euro kreeg hij lang, heel lang niet. Hij doet het hele verhaal uit de doeken in Eppo 10.

Isabel 11-05-2016

EPPO 9

EPPO 9

Old Pa Anderson eindigt zoals het begon: in tranen. De tragedie waarbij Andersons kleindochter is vermoord en hij een meedogenloze wraakoefening houdt, draait uit op nog meer tragedie. Lees de spannende ontknoping in Eppo 9.

In Star Barz vindt een nóg grotere tragedie plaats, al heeft onze intergalactische koffiehandelaar daar zelf geen last van. Gejuich klinkt in in Max Miller, omdat de biatlonwedstrijd van start gaat. Maar vanwaar die vormcrisis bij de Nederlandse equipe? En wat is de koe van plan met zijn gevangenen Ralph en Leslie in Liberty Meadows? Niet veel goeds, net zo min als de Japanners in January Jones. Zij heeft dan ook geen trek om zich voor het karretje van de keizer te laten spannen.

De primeur van Eppo 9: in 40 Hours mag Mark eindelijk de lippen van Jensen beroeren. O, en ook niet onbelangrijk: de majesteit gaat op staatsbezoek in Van Oranje.

Isabel 29-04-2016

  Storm