WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Pepspecial

Pepspecial

Eppo 16 gaat een Pep Special worden! Het hele nummer is gewijd aan de voorganger van Eppo, die van 1962 tot 1975 verscheen en door velen gezien wordt als de bakermat van de moderne Nederlandse strip. Oude striphelden van toen worden voor deze special nieuw leven ingeblazen door Eppo-tekenaars van nu.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, hebben we op facebook alle hoofdpersonen van de Pep Special voor jullie op een rijtje gezet. Maar omdat ze nog in silhouetvorm zijn, kun je niet zien wie ze getekend heeft. Daarom gaan we ze één voor één onthullen! Ga naar onze Facebook pagina om mee te raden!

Sanne 18-07-2013

Koninklijk Verzamelnummer

Koninklijk Verzamelnummer

Heel Nederland kleurt oranje en natuurlijk doet Eppo Stripblad mee met een speciaal Kroningsnummer.

Hierin kroont Elsje zich tot Elsje de Eerste, steelt Trix de kroonjuwelen van haar naamgenoot, vaart Eppo mee in de koningsboottocht en geven we een overzicht van de oranjegekte in de kroningsvaria.

Dit koninklijk verzamelnummer leest het lekkerst weg bij een glaasje oranjebitter!

Sanne 16-04-2013

Kroningscover!

Kroningscover!

Voor het Kroningsnummer, dat volgende week verschijnt, heeft Mars Gremmen de cover gemaakt. Dat ging niet zomaar zonder slag of stoot en aan de definitieve cover gingen heel wat opzetjes vooraf.

Hiernaast zie je alvast een van de coverideeën van Mars. In dezelfde Eppo staat ook een nieuw verhaal van Trix, waarin ze haar slag slaat tijdens de kroningsceremonie. Uiteraard is dit helemaal in Gremmen's grimmige stijl en is niet geschikt voor teergevoelige oranjezieltjes.

Sanne 11-04-2013

EN DE WINNAAR IS...

EN DE WINNAAR IS...

In Eppo 3 schreven we een wedstrijd uit waarbij we alle Eppo lezers uitdaagden om een scenario voor Game Over te bedenken.

Dit was niet tegen dovemans oren gezegd want in de weken daarop ontvingen we tientallen leuke en originele inzendingen. Uit al deze reacties koos de redactie de vijf leukste scenario's, waaruit Midam en Adam de winnaar kozen. Dat werd de inzending van Wouter Winter uit Groningen. Zijn scenario werd door Adam en Midam vereeuwigd voor het Game Over universum.

Isabel 03-04-2013

WINNAARS

WINNAARS

Op De Stripdagen in Gorinchem werden de Stripschappenningen voor de beste albums van het jaar weer uitgereikt.

En de winnaars zijn:
• Categorie Jeugd: Kik en Joep (Gerben Valkema en Michiel van de Vijver)
• Categorie Avontuur en Vermaak: Het Jaar van Hein (Hein de Kort)
• Categorie Literair: De vroege jaren van Vincent van Gogh (Teun Berserik)
• Categorie Productieprijs: Arzak van Moebius (Uitgeverij Oog & Blik/De Bezige Bij)
• Categorie het beste buitenlandse album: Gringos Locos (Yann en Schwartz)

Iedereen die in de prijzen gevallen is, GEFELICITEERD!!

Isabel 15-03-2013

Nieuwe producties DLC

Nieuwe producties DLC

Vanaf 1 maart breiden we ons fonds uit met maar liefst 4 nieuwe titels.

Elsje deel 2 - Een uniek exemplaar: Dit is opnieuw een must-have album met de allerbeste paginagrappen van Elsje die eerder verschenen in het stripblad Eppo!

Haas deel 4 - Vergelding: Wanneer er na een aanslag door de groep Haas onschuldige burgers door Duitse soldaten dreigen te worden geëxecuteerd, komt Donkersloot in actie.

Storm 27 Dossier editie - De Wisselwachters: Van het nieuwe Storm album De Wisselwachters verschijnt deze speciale editie met daarin een rijkelijk geïllustreerd dossier over de totstandkoming van dit 27ste deel uit de populaire reeks.

January Jones Deel 2 - De schedel van sultan Mkwawa: January wordt dit keer genadeloos achtervolgd van de verborgen catacomben van Parijs naar het topje van de Eiffeltoren en de duistere nachtclubs daar tussen!

Deze albums zijn vanaf nu te bestellen in de Eppo Shop, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf komen halen tijdens De Stripdagen Gorinchem (9 & 10 maart).

Isabel 22-02-2013

Geen muis of eend, maar Elsje!

Geen muis of eend, maar Elsje!

Een uniek exemplaar – Foto opgedoken van Walt Disney achter tekentafel met afgekeurd materiaal.

#nieuwElsjealbumkomteraan

Thijmen 21-02-2013

Mona Lisa en haar glimlach

Mona Lisa en haar glimlach

Een uniek exemplaar – Eeuwenlang geheim van glimlach Mona Lisa eindelijk ontrafeld. #nieuwElsjealbumkomteraan

Thijmen 19-02-2013

Italië in rep en roer!

Italië in rep en roer!

Een uniek exemplaar – Berlusconi verordonneert het kuisen van het beeld David van Michelangelo. #nieuwElsjealbumkomteraan

Thijmen 14-02-2013

Opzienbarend nieuws!

Opzienbarend nieuws!

Een uniek exemplaar – Archeologische vondst bij Cairo zet leven Farao’s in ander daglicht #nieuwElsjealbumkomteraan

Thijmen 12-02-2013

Elsje komt eraan!

Elsje komt eraan!

Een uniek exemplaar - Afscheidscadeau vertrekkende speechwriter @Obama wordt handboek voor president. #nieuwElsjealbum

Thijmen 07-02-2013

Golias

Golias

Toen een aantal jaren geleden de spin-off reeks De Werelden van Thorgal werd gestart, vroeg Uitgeverij Le Lombard aan een aantal schrijf- en tekenteams om met voorstellen te komen. Thorgal bedenker Jean Van Hamme zelf mocht zeggen welke ideeën hem het meest aanspraken, maar dat wilde niet zeggen dat de ongebruikte voorstellen op de plank bleven liggen.

Xavier Dorison werkte zijn idee uit tot het tweeluik Asgard met tekenaar Ralph Meyer en Jean Dufaux bouwde 'zijn' Thorgal om tot een viking voor Saga Valta.

Ook Golias begon zijn leven als Thorgal wannabe. Serge Le Tendre verving de winden van het ijzige noorden door de warmere Middellandse Zee voor een compleet nieuwe reeks in de Griekse oudheid, maar hield gelukkig wel Jérôme Lereculey als tekenaar. Het enige wat overbleef, is dat de hoofdpersoon ongelooflijk goed is met pijl en boog... net als Thorgal.

Thijmen 31-01-2013

Eigen reeks voor Roodhaar

Eigen reeks voor Roodhaar

Het zat er al langer aan te komen, maar nu is het officieel: Roodhaar krijgt haar eigen reeks!

De serie zal een prequel zijn van de reeks Storm, want Roodhaars avonturen gaan zich afspelen in de Diepe Wereld voordat Roodhaar Storm ontmoette.
De Diepe Wereld is een plaats waar nog veel over te vertellen valt, want ook al werd er een tipje van de sluier opgelicht in het gelijknamige verhaal van Storm, nog lang niet alles is bekend over deze mysterieuze wereld.

Stormtekenaar Romano Molenaar neemt ook het tekenwerk voor deze serie voor zijn rekening en de Fransman Julien Hugonnard-Bert zal de inkleuring verzorgen. Wie de avonturen van Roodhaar zal gaan schrijven maken we binnenkort bekend.

Thijmen 02-01-2013

  January Jones