WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Fijne Kerst!

Fijne Kerst!

Alle tekenaars, schrijvers en medewerkers van Eppo Stripblad wensen je een fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Thijmen 19-12-2012

DATUM STRIPFESTIVAL 2013 BEKEND

DATUM STRIPFESTIVAL 2013 BEKEND

De datum voor de vijfde editie van Stripfestival Breda is op vrijdag 23 november door stichting Strips in Beeld bekend gemaakt. In 2013 zal het festival opnieuw plaatsvinden in en rond het Chassé Theater in Breda. Maar omdat de vorige edities dicht tegen de vakantie periode aanzaten heeft de organisatie besloten het festival in oktober te houden. Blokkeer daarom 26 en 27 oktober 2013 in je agenda voor het grootste stripevenement van de Benelux.

Isabel 27-11-2012

RUIM 18.000 EURO VOOR KIKA

RUIM 18.000 EURO VOOR KIKA

Tijdens de presentatie van het 100ste nummer van Eppo in Paradiso maakte hoofdredacteur Rob van Bavel de opbrengst van de succesvolle cameo veiling voor KiKa bekend.
KiKa ambassadeurs Rien Schimmel en Peter Faber namen een cheque in ontvangst van € 18.683,00. Een enorm bedrag dat dankzij de cameo veiling, die samen met Catawiki werd georganiseerd, was ingezameld.

Bij de presentatie waren alle stripmakers en winnaars van de cameo veiling aanwezig, die flink in het zonnetje werden gezet met het behaalde resultaat. Op het feestje dat volgde op de presentatie waren de felicitaties dan ook niet van de lucht en gingen de stripmakers graag op de foto met de gulle gevers.

De speciale Eppo met daarin alle gastoptredens van de cameo winnaars ligt vanaf donderdag 15 november in de winkel, en is ook te bestellen via onze shop.

isabel 14-11-2012

MEMBERS ONLY

MEMBERS ONLY

Naar aanleiding van de verzoeken die ons bereikten via de Eppo enquete is de exclusieve reeks Scenario's van Martin Lodewijk tijdelijk te bestellen via de Eppo Shop.

LET OP! Deze aanbieding geldt UITSLUITEND voor abonnees op Eppo Stripblad en loopt t/m 30 november 2012.

De albums De bronnen van Marduk, Het rode spoor en De horens van de stier kosten € 5,95 per stuk, maar zijn ook als pakket verkrijgbaar voor € 15,00. De albums worden meegestuurd met de eerste drie Eppo's van 2012. De bronnen van Marduk bij nummer 1, De horens van de stier bij nummer 2 en Het rode spoor bij nummer 3.

Rob 13-11-2012

De nieuwe Elsje is uit!

De nieuwe Elsje is uit!

Deze week verschijnt het allernieuwste stripalbum van Elsje, het meisje dat zes dagen per week in diverse regionale dagbladen staat.

In dit zesde(!) album probeert Elsje een puber te worden, gaat volop voor duurzame energie, belandt in de middeleeuwen, raakt bevriend met een pinguïn, gaat op survival en droomt er van astronaut te worden (met een gastoptreden van André Kuipers). Humor voor jong en oud in vele lagen.

Elsje is zoals altijd knuffelbaar, maar ook prikkelbaar, meedogenloos en schattig.

Zoals al vaker gezegd; geniet van Elsje als je durft!

Bestel het album nu in de Eppo Shop!!

Kijk ook eens op www.elsje.nl!

Thijmen 05-11-2012

Haas in de Biesbosch

Haas in de Biesbosch

Vanaf zaterdag 13 oktober kun je de stripreeks Haas in allerlei vormen tegenkomen in Biesboschcentrum Drimmelen.

Er is een speciale zwerftocht, een tentoonstelling van een aantal werken van tekenaar Fred de Heij en bezoekers kunnen meedoen met een wedstrijd striptekenen.

Ook zijn er diverse spullen zoals een Duitse legerhelm te zien. Deze voorwerpen zijn gevonden door vrijwilligers van de Biesbosch.

De tentoonstelling loopt, net als de wedstrijd, tot en met 18 november en voor de winnaar stelt het Biesboschcentrum een speciale prijs ter beschikking.

Thijmen 02-10-2012

Eppo voor KiKa Update

Eppo voor KiKa Update

De cameo veiling is gisteravond afgelopen en we kunnen spreken van een enorm succes. Er is heel veel geld opgehaald voor KiKa en dat is iets om heel erg trots op te zijn.

Onze tekenaars gaan nu hard aan de slag met de foto's die kopers toesturen en vanaf 13 november kunnen abonnees het eindresultaat bekijken. Enkele dagen later ligt het 100ste nummer van Eppo in de winkel.

Isabel 24-09-2012

Eppo voor KiKa

Eppo voor KiKa

De stripmakers van Eppo maken zich klaar om van nummer 23, dat in november verschijnt, iets speciaals te maken. Het is namelijk ons 100ste nummer (wie had dat 4 jaar geleden durven dromen?) en een speciaal nummer vraagt natuurlijk om een speciale actie!

Daarom bieden we onze lezers de mogelijkheid om een cameo optreden te bemachtigen in de strips in Eppo. Van 21 tot en met 27 september kun je via de veiling van Catawiki bieden op een gastoptreden in je favoriete strip. Dat kan al vanaf 1 euro. De veiling duurt één week en geldt voor vrijwel alle lopende strips in Eppo.
De hoogste bieder voorziet ons daarna van een recente foto en de desbetreffende tekenaar gaat daarmee aan de slag.

Het geld dat met de veiling wordt verzameld, doneren wij aan de Stichting Kinderen Kankervrij, bij de meeste mensen beter bekend als KiKa. Als je niet wilt bieden op een rol, dan kun je KiKa ook direct steunen via de speciale knop op de veilingsite. Ook doneren wij 10 euro van elk Eppo-abonnement dat wordt afgesloten in de veilingweek.

KiKa helpt kinderen die kanker hebben door geld te werven voor onderzoek en diverse kinderkankercentra. Het is een stichting die wordt gesteund door veel bekende Nederlanders, waaronder Marian Mudder, John Jones, Irene Moors, André van Duin en Mart Smeets. Eppo sluit zich hier graag bij aan!

Bied hier op jouw favoriete strip

Thijmen 20-09-2012

September is Stormmaand

September is Stormmaand

Het kan je niet ontgaan zijn, deel 27 van Storm verschijnt deze maand. Natuurlijk kun je gewoon naar de winkel gaan om het album daar te kopen, maar ook via deze website is het mogelijk om De Wisselwachters aan te schaffen. Dan hoef je de deur niet uit en wordt de nieuwe Storm gewoon thuisbezorgd.

En dat is nog niet alles, op diverse websites is er van alles te doen rond Storm. Zo kun je bijvoorbeeld via www.stripweb.be pakketten winnen van alle albums van Jorg en Romano en staat er een interview in Veronica Magazine.

Like ons op Facebook en je hoeft niets te missen van al het nieuws over onze strips.

Thijmen 04-09-2012

Eppo geeft een Porsche weg

Eppo geeft een Porsche weg

Striptekenaar Carry Brugman overhandigde vorige week de sleutels van een Porsche Boxster aan de winnaar van de Partners wedstrijd die Stripblad Eppo had uitgeschreven.

De winnaar Kees Huijer uit Haarlem mocht een dag met de Porsche Boxster op stap die beschikbaar was gesteld door autoverhuur Döll uit Veghel.

Na een middag van touren en sightseeing parkeerde hij hem weer bij de Eppo redactie om daarna met het openbaar vervoer huiswaarts te keren.

rvb 28-08-2012

Dick Matena terug als schrijver van Storm

Dick Matena terug als schrijver van Storm

Voor de lezers van goede strips is Dick Matena al lang geen onbekende meer, maar ook de fans van Storm weten wat ze aan hem hebben. Dick schreef in het verleden al vier verhalen; Het volk van de woestijn, De Groene Hel, De strijd om de Aarde en Het geheim van de Nitronstralen.

In 1996 ging Dick opnieuw aan de slag met Storm, maar nu als tekenaar. Hij deed dit onder het pseudoniem John Kelly en het scenario kwam van Martin Lodewijk. De serie ging De Kronieken van de Tussentijd heten, maar helaas is het tot op heden gebleven bij drie delen.

Gelukkig is Dick Matena nu terug, wederom als schrijver waarmee hij het stokje overneemt van Jorg de Vos die de scenario's van de twee laatste albums schreef. Eén van die verhalen is het in september te verschijnen De Wisselwachters.

Zoals het er nu uitziet zal het vijfde Storm-avontuur van de hand van Dick van start gaan in Eppo over vier nummers. De titel is De Race van Opaal en zal deel 28 zijn in de gewone reeks. Het is tevens het eerste verhaal dat hij schrijft dat zich afspeelt in het universum van Pandarve. Samen met Romano Molenaar en Jorg de Vos staat er een ijzersterk team klaar voor Storm en dat is nodig, want er staat nog meer te gebeuren.

Thijmen 22-08-2012

Wordt jij de nieuwe Storm?

Wordt jij de nieuwe Storm?

Eppo is op zoek naar de echte Storm!

Wat we zoeken is enige gelijkenis zodat je op het Stripfestival in Breda ons prachtige stripblad kunt promoten. Als levende ambassadeurs van deze strip loop je samen met Roodhaar rond en kunnen bezoekers met jullie op de foto. Reken op hordes vrouwen die hun droomman in jou gevonden hebben en hun man in goede handen bij Roodhaar achterlaten.

Meld je snel aan via t.jansen@donlawrence.nl en het liefste ontvangen we een foto van jou als Storm. Wanneer bekend is geworden wie als Storm aan de slag mag, maken we dat direct bekend.

Thijmen 14-08-2012

Een week van 40 Hours

Een week van 40 Hours

September wordt een maand waarin we weer een heleboel nieuwe albums uitbrengen. Tot nog toe heb je al een voorproefje kunnen zien van album 27 van Storm en de cover van de herdruk van het eerste avontuur van January Jones.

Natuurlijk wil iedereen die strips hebben, maar voor de lezer die ook van goede humor houdt, is er nu 40 Hours, een gloednieuwe reeks die geschreven is door Eric Hercules en getekend door Dick Heins. Voor het album is gekozen voor de beste en leukste grappen.

Vanaf september verkrijgbaar.

Thijmen 07-08-2012

Largo Winch

Largo Winch

Nu Rode woede, het nieuwste avontuur van Largo Winch, in Eppo wordt voorgepubliceerd en het een zomer vol blockbusters is, is dit een mooi moment om nog eens te kijken naar zijn verfilmde avonturen.
Deze stripheld is namelijk te bewonderen in niet één, maar zelfs twee films en een derde film wordt verwacht.

In beide films wordt de rol van Largo vertolkt door de Franse acteur Tomer Sisley, maar of hij dat ook doet in deel drie is vooralsnog onduidelijk. Om het allemaal wat overzichtelijk te houden is ervoor gekozen om het album De erfgenaam als eerste te verfilmen. Zo krijgt de kijker die niet bekend is met de reeks toch de mogelijkheid om de film te bekijken zonder al te veel voorkennis nodig te hebben.

De tweede film daarentegen (die niet is gebaseerd op een album), is wat minder succesvol gebleken en kon rekenen op veelal negatieve reacties van de pers en het publiek. Auteur Jean van Hamme heeft dan ook openlijk zijn ongenoegen geuit over dit project.

Hopelijk een goede les voor een deel drie.

Thijmen 02-08-2012

Cover van January Jones deel 1

Cover van January Jones deel 1

Na het succes van het vijfde deel van January Jones, De horens van de Stier, is besloten om de vorige delen opnieuw uit te brengen in een nieuw jasje.
Het is de bedoeling om de delen 1 t/m 4 te voorzien van een gloednieuwe cover van Eric Heuvel en de inkleuring onder handen te nemen.

Ook de tekst krijgt aandacht zodat eventuele foutjes eruit worden gehaald, zonder dat het oorspronkelijke verhaal wordt aangetast. Van de herdrukken verschijnt zowel een softcover als een hardcover.

Dodenrit naar Monte Carlo verscheen in 1988 nadat het voorgepubliceerd werd in Eppo en is na al die jaren nog steeds een ijzersterk verhaal. Spionage is een belangrijk thema van dit album, maar ook de gevaarlijke rally naar Monte Carlo uit de titel van dit deel speelt natuurlijk een grote rol. De lezer wordt bovendien getrakteerd op diverse geschiedkundige feitjes in een verhaal dat met vaart verteld wordt door Martin Lodewijk.

Thijmen 30-07-2012

Cover van De Vries 2

Cover van De Vries 2

Met gepaste trots presenteren wij de cover van het in september te verschijnen tweede deel van De Vries.
Dit tweede verhaal zal vanaf eind augustus te bestellen zijn in onze webshop, dus houd de site en onze Facebook-pagina goed in de gaten of like ons op Facebook en ontvang alle updates.

Hier nog eens de synopsis van Vuurdoop: Het nieuwe avontuur van onderzoeksjournalist John de Vries begint niet lang na de laatste beelden uit de vorige. Hij is er in geslaagd om met zijn vrouw en kinderen te ontsnappen aan de vreemde belagers, die hen op de hielen zaten. Maar wie zijn deze schurken en hoeveel macht hebben ze nu echt?

Thijmen 24-07-2012

EPPO MET MUZIEK

EPPO MET MUZIEK

Eppo 14 is een speciaal nummer. Het heeft namelijk een eigen soundtrack. Onze stripmakers hebben toepasselijke muziek uitgezocht om tijdens het lezen van hun strips naar te luisteren. Het is voor de eerste keer dat een striptijdschrift een eigen soundtrack heeft gekregen. De muziek is te beluisteren door middel van de Layars waarmee de Eppo pagina's zijn uitgerust. Storm, Elsje en Lucky Luke zijn bijvoorbeeld aan muziek van onder andere Frank Zappa, Dolly Parton, Ralph van Manen en Willeke Alberti. Ook werden er eigen composities gemaakt en gespeeld zoals Walking the Dog door Uco Egmond. Heb je geen smartphone of tablet, dan kun je met de onderstaande links via YouTube ook de soundtrack beluisteren:

PLAYLIST EPPO SOUNDTRACK

Eppo soundtrack strip Elsje

Eppo soundtrack strip Storm

Eppo soundtrack strip Eugene

Eppo soundtrack: Game Over

Eppo soundtrack: 40 Hours

Eppo soundtrack strip Haas

Eppo soundtrack strip Floris van Dondermonde

Eppo soundtrack strip Esther Verkest

Eppo soundtrack strip Lucky Luke

Eppo soundtrack strip Turpin

Eppo soundtrack strip Argus

Eppo soundtrack strip Liberty Meadows

Eppo soundtrack strip Blueberry

Eppo soundtrack strip XIII

Eppo soundtrack strip De Ruyter

Eppo soundtrack strip Kinky en Cosy

Eppo soundtrack: Flippie Flink

Eppo soundtrack strip Circus Tent

Eppo soundtrack strip Eppo

rob 12-07-2012

Storm op komst!

Storm op komst!

Eindelijk is het zover, een nieuwe Storm! Het verhaal 'De wisselwachters' dat in Eppo wordt voorgepubliceerd is bijna afgelopen dus het album laat niet lang op zich wachten!

Het nieuwe deel verschijnt in september en jij wilt het album natuurlijk zo snel mogelijk hebben. Daar gaan we voor zorgen!

Als je deel 27 nu bestelt in de Epposhop, dan krijg je 'De wisselwachters', als eerste thuis gestuurd en een speciale prent cadeau!

Inschrijven voor deze actie kan tot 31 augustus 2012. Zodra het album verschijnt, wordt het samen met de prent naar je opgestuurd.

Thijmen 28-06-2012

Op vakantie? Neem je stickers mee!

Op vakantie? Neem je stickers mee!

In het nieuwste nummer van Eppo zitten twee prachtige koffer-stickers. Natuurlijk zijn wij heel erg benieuwd waar die stickers terecht komen en vandaar dat we jullie willen vragen om je gekste, leukste, mooiste, ontroerendste vakantiefoto te maken, met daarop jouw vakantiebagage voorzien van een koffer-sticker van Eppo.

Uit alle inzendingen trekken we drie winnaars en die ontvangen een speciaal vakantiepakket.

De opvallendste foto plaatsen we online.

Stuur je foto voor eind september op naar:
Uitgeverij Don Lawrence Collection
Postbus 4191
4900 CD Oosterhout

of

redactie@eppo.nu

Thijmen 14-06-2012

Stickeractie bij de nieuwste Eppo

Stickeractie bij de nieuwste Eppo

Bij het nieuwste nummer zitten twee prachtige stickers. Op de ene staat Franka afgebeeld en op de andere de stoere held Storm, gewoon leuk voor op je koffer, of simpelweg handig om je reistassen terug te vinden op de bagageband.

Hiernaast zie je alvast hoe dat er uit ziet.

Thijmen 11-06-2012

Voorpublicatie van XIII in Eppo

Voorpublicatie van XIII in Eppo

Vanaf het komende nummer verschijnt het nieuwste verhaal van XIII, Het lokaas. Eppo heeft hiermee een primeur en het album, deel 21 alweer, verschijnt pas in november. Voor de mensen die zich afvragen hoe het ook al weer zat, is er een pagina bijgevoegd met daarin een samenvatting van het vorige verhaal.

Thijmen 07-06-2012

Het nieuwe album van De Partners - UFO

Het nieuwe album van De Partners - UFO

Vanaf deze week is het 17de album uit De Partners reeks te bestellen in de Eppo webshop!

Het verhaal: Een vliegende schotel stort neer, diep in de Russische steppen. Zijn er overlevenden? Zo ja, wat is er dan met hen gebeurd? Heeft een reeks van geheimzinnige moorden, jaren later, iets te maken met de ramp? Op welke manier is een beroemd en berucht imperium van sexbladen en sexclubs betrokken bij deze zaak? En welke rol speelt de gravin hierin? Het is aan De Partners om het antwoord te vinden op deze vragen.

Isabel 23-05-2012

Eddy Paape overleden

De Belgische striptekenaar Eddy Paape is afgelopen zaterdag op 91-jarige leeftijd in Brussel overleden. Dat heeft zijn uitgeverij Le Lombard bekendgemaakt. Eddy Paape werd in de provincie Luik geboren op 3 juli 1920. Hij studeerde tekenen in Brussel en al op 22-jarige leeftijd werkte hij samen met bekende namen als Franquin (Guust Flater), Morris (Lucky Luke), Roba (Bollie en Billie) en Peyo (De Smurfen). Met scenarist Greg, de toenmalige hoofdredacteur van het weekblad Kuifje, maakte hij onder meer de sciencefiction-reeks Luc Orient (18 albums). Ook gaf hij tekenles in Brussel en genoot hij bekendheid door zijn reeks Flip Flink.

Thijmen 14-05-2012

Dik Bruynesteyn overleden

De Nederlandse striptekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn is op zaterdag 28 april op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Hoorn overleden. De tekenaar werd onder meer bekend met de voetbalstrip Appie Happie, die in verschillende kranten werd gepubliceerd. In totaal zijn er tussen 1971 en 2007 acht Appie Happie-albums verschenen. Bruynesteyn maakte in het verleden ook sportkarikaturen voor Studio Sport. Dik Bruynesteyn (eigenlijk Bruijnesteijn) werkte ook aan een boek dat een overzicht moest geven van zijn werk binnen de sport gedurende de laatste zestig jaar. De tekenaar overleed na een kort ziekbed.

Thijmen 08-05-2012

Exclusieve verkooptentoonstelling

Op 17, 18 en 19 mei wordt er bij Don Lawrence Collection in Oosterhout een exclusieve verkooptentoonstelling gehouden van origineel werk van Don Lawrence, Romano Molenaar en Jorg de Vos. Deze expositie is niet vrij toegankelijk, maar uitsluitend te bezoeken op afspraak. Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@storm.nl. Je ontvangt dan aanvullende informatie over de locatie en openingstijden. Via dit e-mailadres is ook de digitale catalogus van de tentoonstelling aan te vragen.

Thijmen 08-05-2012

Free Comic Book Day 2012

Free Comic Book Day 2012

Eén dag per jaar is een heel speciale dag voor alle liefhebbers van het stripverhaal. Dan is het Free Comic Book Day, een evenement dat is overgewaaid uit Amerika waar het al jaren een fenomeen is. Op deze dag en dat is dit keer 5 mei 2012 kun je bij alle deelnemende stripspeciaalzaken in heel Vlaanderen en Nederland en over heel de wereld een gratis stripverhaal krijgen. Iedereen die een bezoek brengt aan de stripspeciaalzaak krijgt zonder aankoopverplichting en zonder kleine lettertjes een strip en dit jaar onder andere een verhaal van Storm! Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.fcbd.be.

Thijmen 24-04-2012

Tentoonstelling

Tentoonstelling 'Striptekenaars'

Van 15 april 2012 t/m 5 juni 2012 is de tentoonstelling 'Striptekenaars' te zien in Galerie-Potterie 't Tiende Kind in Julianadorp.

Inmiddels hebben 6 Nederlandse striptekenaars hun medewerking toegezegd aan deze tentoonstelling:
Daniel van den Broek (met o.a. de Rode Kater van Sp!ts, Uuterwaerdt en Viktor en Frenky van Eppo)
Gerben Valkema (Elsje van o.a. NH Dagblad)
IJsbrand Oost (Max Miller van Eppo)
Jorg de Vos (Storm van Eppo)
Michiel van de Vijver (met enkele van zijn werken voor het blad 'Kr@sh Magazine')
Jan Dirk Barreveld (de tekenaar van Eugéne in de Veronica-gids)

Er zullen o.a. originele tekeningen, werkschetsen en ingelijste illustraties te zien zijn van deze artiesten. Dit werk en diverse stripalbums zijn uiteraard te koop!

Dit is een unieke gelegenheid om het werk van deze gerenomeerde striptekenaars te bekijken. Voor meer informatie kijk je op de website.

Isabel 16-04-2012

Eppo met onzichtbare extra

Eppo met onzichtbare extra's

We durfden het nieuws vorige week niet naar buiten te brengen omdat we bang waren dat iedereen dacht dat het een 1 april grap was, maar het is echt waar. Deze week verschijnt een speciale uitgave van Eppo Stripblad die is uitgerust met Layar technologie. Hierdoor kun je met je smartphone of tablet verborgen content bekijken die als een laag over het gedrukte beeld wordt gelegd. Denk hierbij aan schetspagina's van strips als Storm, Elsje en De Vries maar ook verwijzingen naar achtergrondinformatie en films op internet. Je gelooft je ogen niet! Het speciale Layar nummer van Eppo ligt vanaf donderdag 5 april in de winkel.

rob 03-04-2012

ELSJE WINT NEDERLANDSE STRIP-OSCAR

ELSJE WINT NEDERLANDSE STRIP-OSCAR

Afgelopen zaterdag won het stripalbum Probeer ze allemaal maar es op een rijtje te hebben van stripfiguur Elsje de stripschapspenning tijdens de Nationale Stripdagen. Het album was genomineerd in de categorie jeugd.

Tekenaar Gerben Valkema en schrijver Eric Hercules kregen de prijs uitgereikt door stripcelebrity Han Peekel. Het bestuur van het Stripschap vermeld dat Elsje eigenlijk geen jeugdstrip is, 'maar voor ouders en kinderen met pit'. Ook wordt het bijzonder genoemd dat Elsje met korte verhalen zowel jongens als meisjes weet aan te spreken.

Hercules & Valkema werken al meer dan tien jaar samen. Hun samenwerking ontstond op Studio Jan Kruis waar ze voor Jan, Jans en de Kinderen honderden pagina's en vele albums maakten. Zes jaar geleden startten ze met de dagstrip Elsje in de regionale kranten die inmiddels bijna landelijke dekking heeft.

De stripmakers noemden de dagbladen een belangrijke factor van het succes van Elsje en hopen dat door de brede verspreiding er ook een positief effect ontstaat voor de gehele stripwereld van Nederland.

Van Elsje zijn inmiddels 7 albums uitgekomen. Elsje verschijnt ook twee-wekelijks in Eppo Stripblad. Meer informatie over Elsje is te vinden op www.elsje.nl

Isabel 13-03-2012

Signeerschema Gorinchem

Signeerschema Gorinchem

De Stripdagen in Gorinchem staan weer voor de deur. Ook Eppo zal daar op 10 en 11 maart met een stand aanwezig zijn. Beide dagen zullen er Eppo tekenaars/scenaristen signeren in de stand. Hier alvast een overzicht van de aanwezige artiesten.

Zaterdag: Jorg de Vos (hele dag) • Romano Molenaar (hele dag) • Gerben Valkema (hele dag) • René Uilenbroek (12.00-17.00) • Danker Jan Oreel (hele dag) • Eric Hercules (hele dag) • IJsbrand Oost (hele dag) • Eric Heuvel (10.00-15.30) • Martin Lodewijk (13.00-14.00) • Fred de Heij (10.00-14.00) • Pieter Hogenbirk (10.00-13.00) • Patrick van Oppen (13.00-17.00) • Mark van Herpen (10.00-12.00 & 14.00-17.00) • Dick Heins (hele dag) • Henk Kuijpers (13.00-16.00) • Uco Egmond (15.30-17.00)

Zondag: Jorg de Vos (hele dag) • Romano Molenaar (hele dag) • Gerben Valkema (hele dag) • René Uilenbroek (12.00-17.00) • Danker Jan Oreel (hele dag) • Eric Hercules (hele dag) • IJsbrand Oost (hele dag) • Eric Heuvel (10.00-15.30) • Martin Lodewijk (13.00-14.00) • Fred de Heij (10.00-14.00) • Pieter Hogenbirk (10.00-12.00) • Patrick van Oppen (hele dag) • Mark van Herpen (14.00-17.00) • Dick Heins (hele dag) • Robbert Damen (15.30-17.00) • Herman Roozen (10.00-12.00)

Isabel 02-03-2012

Viktor & Frenky

Viktor & Frenky

Op dit moment wordt er door Daniel van den Broek gewerkt aan het tweede album van Viktor & Frenky. Het album zal bestaan uit een aantal korte verhalen, variërend tussen de 2 en de 6 pagina's per verhaaltje, wat korte 1-pagina gags en 3-plaatjes gags. Eigenlijk al het gepubliceerde werk (in Eppo, Stripnieuws en Plots) na de release van deel 1.

Deze uitgave is wederom van Treegarden Comix en op A4 formaat. Verdere specs: full colour offset, circa 24 bladzijden, prijs eur 4,95.

Het album zal tijdens de stripdagen in Haarlem gepresenteerd worden en is daarna te koop in de stripspeciaalzaak en op beurzen. En natuurlijk hebben we het album straks ook te koop in de Eppo shop.

isabel 15-02-2012

In de maak

In de maak

In maart presenteren we twee speciale uitgaves, waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd. Het eerste project is het langverwachte Artbook van Jorg de Vos, waarin je een goede indruk krijgen van het werk dat hij naast Storm maakt. Onvertelde verhalen in prachtige beelden, uitgewerkt in diverse technieken. Een lust voor het oog.

Het tweede project is de dossier editie van De koffers van Raz Fadraz. Dit is het eerste verhaal rondom de heldin Hel, een creatie van Henk Kuijpers en Danker Jan Oreel. De dossier editie verschijnt tegelijk met de softcover editie die ook voor maart gepland staat.

De presentatie van beide producties vindt plaats tijdens de Stripdagen in Gorinchem op 10 en 11 maart. Bij Eppo 4 zit voor alle abonnees een kortingsbon van € 2,50 op de toegangsprijs voor de Stripdagen in Gorinchem!

Isabel 03-02-2012

Stripschapprijs voor Eric Heuvel

Stripschapprijs voor Eric Heuvel

Eric Heuvel is de winnaar van de Stripschapprijs 2012! De commissie, waarin onder andere Tineke Oosterveer namens haar man Minck zitting neemt, beloont daarmee het gehele oeuvre van Eric, waarvan zijn stripdocumentaires De ontdekking, De zoektocht en De terugkeer en January Jones als hoogtepunten worden gezien. Verder roemt de commissie de heldere en degelijke vertelstijl van Eric, die visueel boeiend is en tegelijkertijd toegankelijk. "Eric Heuvel is een unieke verschijning in de Nederlandse stripwereld, wiens hoge productie en arbeidsethos er voor zorgt dat de ouderwetse, degelijk vertelde strip, met een vleugje humor, een flinke dosis avontuur en een grote Hollandse nuchterheid, nog steeds springlevend is", aldus de commissie. Wij sluiten ons daarbij aan. Het zal eens tijd worden!

Tamara 05-01-2012

  Elsje