WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Minck Oosterveer overleden

Minck Oosterveer overleden

Gisteren bereikte ons het schokkende nieuws dat Minck Oosterveer zaterdag 17 september bij een eenzijdig motorongeluk om het leven is gekomen. Minck Oosterveer (Dordrecht, 19 juli 1961) werd bekend door zijn krantenstrips voor De Telegraaf (Zodiak en Nicky Saxx) maar legde zich de afgelopen drie jaar toe op het maken van nieuwe avonturenverhalen voor Eppo. Samen met zijn vaste scenarist Willem Ritstier maakte hij Ronson Inc. en De kronieken van de Buitenring, een spin-off van de populaire reeks Storm.

Minck Oosterveer werd sterk beïnvloed door de Amerikaanse striptekenaars Milton Caniff, Alex Raymond en Will Eisner en hij ontwikkelde een eigen stijl, waarin zijn lijnvoering uniek was.

Naast zijn series voor Don Lawrence Collection werkte Oosterveer aan stripseries voor o.a. de Amerikaanse uitgevers Boom Publications (The Unknown) en Marvel Comics (Ruse). Oosterveer was één van de weinige Nederlandse striptekenaars die daadwerkelijk was doorgebroken in de Amerikaanse stripwereld.

Hoofdredacteur Rob van Bavel reageerde geschokt op de dood van Oosterveer. "Een groot talent is uit ons midden gerukt. Een week geleden signeerde hij nog trots zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda en sprak hij enthousiast over zijn Amerikaanse avontuur. Dat is nu allemaal voorbij. Dit is een enorme klap voor de Nederlandse stripwereld."

Het overlijden van Minck Oosterveer is ook bij zijn collega's bij Eppo hard aangekomen. Iedereen bij Eppo wenst ook zijn vrouw en twee kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Isabel 19-09-2011

Special actie dit weekend

Special actie dit weekend

Dit weekend ontvang je bij je bestelling via de Eppo Shop een gratis artprint van Roodhaar (Ember - Fantasy) t.w.v. eur 15,00. Deze actie geldt tot zondagavond 00.00 uur en zolang de voorraad strekt.

Isabel 16-09-2011

Stripfestival Breda 2011

Stripfestival Breda 2011

De editie van Stripfestival Breda in de nieuwe opzet was een groot succes. Ruim 5000 bezoekers bezochten de stripbeurs in het Chassé Theater en de vele andere activiteiten in de binnenstad van Breda.

En ook na het weekend van 10 en 11 september lopen er nog een aantal programmaonderdelen door. Zo zijn de exposities van Peter Pontiac, Wasco en Fred de Heij nog steeds te bezichtigen. In het Graphic Design Museum zie je Comix, Hot Pix en Tragix tot en met 27 november en Wasco Tekent tot en met 9 oktober. De tentoonstelling van Fred de Heij over Haas hangt in Galerie Jan d'Ar t tot en met 30 september. Breda blijft zo nog even het striphart van Nederland.

Isabel 14-09-2011

  Elsje