WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
JANUARY JONES

JANUARY JONES

In Eppo 11 komt een oude bekende terug. Het nieuwe avontuur van January Jones 'De horens van de stier' gaat in dat nummer van start.

Het verhaal opent met een coverstory in het magazine Life over January Jones. Een interessant artikel, dat vormgegeven is in de stijl van de jaren 30 en dat ook meteen veel achtergrond informatie over January Jones geeft. Na het artikel stappen we meteen in het verhaal dat draait om een enorme goudschat die tijdens de Spaanse burgeroorlog verloren is gegaan. Opnieuw een heerlijk avonturenverhaal verteld door de godfather van de stripwereld Martin Lodewijk en de man die de klare lijn stijl voor Nederland opnieuw definieerde, Eric Heuvel.

Isabel 23-05-2011

Winnaar Marten Toonderprijs

Winnaar Marten Toonderprijs

Striptekenaar en illustrator Peter Pontiac is de winnaar van de Marten Toonderprijs van het Fonds BKVB. De vorige winnaar van deze prestigieuze oeuvreprijs was Jan Kruis in 2010. De prijs zal op 9 september worden uitgereikt in Breda, als opening van Stripfestival Breda.

Peter Pontiac is in binnen- en buitenland geworden als undergroundtekenaar, maar brak in 2000 door als universeel stripmaker met Kraut, over het leven van zijn vader die Kriegsberichter was tijdens de Tweede Wereldoorlog, roddeljournalist voor de Story en daarna onder mysterieuze omstandigheden verdween. Daarna verscheen onder andere de zevendelige biografische reeks Peter Pontiac Review met oude en nieuwe strips en illustraties. Peter Pontiac is minder bekend bij de Eppo-lezers, maar met name Kraut is een aanrader die bij geen volwassen striplezer in de boekenkast mag ontbreken.

Isabel 20-05-2011

Vanaf nu verkrijgbaar: De Elsje Spijbelagenda

Vanaf nu verkrijgbaar: De Elsje Spijbelagenda

Dit is de Elsje Spijbelagenda. Er staan pagina’s in die niet geschikt zijn voor ouders. Zoals tips om te spijbelen, voor­gedrukte spiekbriefjes, tips om te laat op school te komen, een vervalste cijferlijst, cursus hoe vervals je een handtekening… en natuurlijk barst deze agenda van de leuke strips!

Met de Elsje Spijbelagenda wordt school gegarandeerd cool, leuk, vet, heftig, fun, yo, goewie, prettig, gaaf, bom en top!

Bestel de agenda nu via de webshop!!

Isabel 16-05-2011

SIR MARTIN

SIR MARTIN

‘Het heeft Hare Majesteit behaagd...’ De zin zou niet misstaan in een album van Neerlands trouwste en oudste geheim agent Hendrik IJzerbroot, alias Agent 327. Niet hij, maar zijn schepper, Martin Lodewijk (72), werd dit jaar tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis door burgemeester Aboutaleb benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin Lodewijk dankt de benoeming niet alleen aan de omvangrijke reeks Agent 327 (1966), die vanuit een striphistorische invalshoek formeel wordt beschouwd als een uitzonderlijk hoogtepunt in de ontwikkeling van het Nederlandse stripverhaal. Lodewijk geniet al decennia lang naam en faam als redacteur, bedenker en in sommige gevallen scenarist van stripreeksen als Johnny Goodbye, Steven Severijn en het fenomeen Storm.

rvb 03-05-2011

  Douwe Dabbert