WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Soeperman op Stripfestival Breda

Soeperman op Stripfestival Breda

Van 9 t/m 11 september 2011 wordt Stripfestival Breda georganiseerd in en rondom het centrum van Breda. Bij elke editie van het festival staat er een speciaal stripfiguur centraal en dit jaar is dat Soeperman. De creatie van Willem Ritstier en René Uilenbroek zal waar mogelijk ingezet worden voor de promotie van het festival.

De stripbeurs, die het hart van het festival is, wordt gehouden in het Chassé Theater en het daarnaast gelegen Stadskantoor. Stripstands zullen beide locaties vullen. Andere locaties die bij het festival worden betrokken zijn het Graphic Design Museum, de Grote Kerk, diverse galeries en het Centrum voor Beeldcultuur. Op die plekken komen gespecialiseerde markten, exposities en presentaties. Stripfestival Breda heeft de ambitie alle facetten van het beeldverhaal te belichten: van strips en graphic novels tot aanverwante merchandising en fanclubs.

MARTEN TOONDER PRIJS Op vrijdag 9 september wordt het festival geopend in de Grote Kerk van Breda, met de uitreiking van de prestigieuze Marten Toonder prijs van het Fonds BKVB. Een oeuvre-prijs van 25.000 euro die vorig jaar voor het eerst werd overhandigd. Medio april wordt bekendgemaakt aan wie de prijs van 2011 wordt toegekend.

PROGRAMMA Naast de vele signeersessies door honderden auteurs uit binnen- en buitenland zijn er ook speciale attracties voor jong en oud. Opnieuw is er veel aandacht voor de jeugdige bezoekers, waarvoor weer een geweldig kinderprogramma wordt opgezet. Het programma van het festival wordt medio 2011 bekendgemaakt.

INTERNATIONALE BEKENDHEID Stripfestival Breda is inmiddels een begrip geworden binnen de internationale stripgemeenschap. Vandaar dat er veel gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland hun weg naar Breda zullen vinden. Meer dan 200 auteurs en 150 standhouders, waaronder Eppo Stripblad, Dark Dragon Books, Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Silvester staan weer garant voor een weergaloos evenement.

Isabel 11-02-2011

Stripmakers veilen hun werk voor nieuwe BNS-Stripkrant

Stripmakers veilen hun werk voor nieuwe BNS-Stripkrant

Wegens het succes van de eerste BNS-Stripkrant kon een vervolg niet uitblijven. Dit jaar verschijnt er dan ook een nieuwe editie, wederom op initiatief van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stripmakers (BNS).

Op zaterdag 12 maart tijdens de Stripdagen in Gorinchem, organiseert de BNS een unieke veiling ten behoeve van deze Stripkrant. Daar wordt een keur aan origineel werk, speciale uitgaven en vrij werk van onder andere Mark Retera, Peter de Wit, Hanco Kolk en Gerben Valkema ter veiling aangeboden. Iedereen kan na inschrijving aan de stand van de BNS op de dag van de beurs meebieden op één van de kavels.

Vanaf dinsdag 1 februari zal op de website www.bnsstripkrant.nl iedere dag een kavel bekend worden gemaakt.

Isabel 08-02-2011

  Storm