WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Minck, gefeliciteerd!!!

Minck, gefeliciteerd!!!

Sinds 1974 rijkt Het Stripschap ieder jaar de Stripschapprijs uit. In de lijst van winnaars staat ongeveer iedereen die belangrijk is geweest voor de Nederlandse stripwereld en ook alweer behoorlijk wat namen van jongere stripmakers. De uitreiking vindt plaats op De Stripdagen, die traditioneel in september werd georganiseerd.

Door de verhuizing van De Stripdagen van Houten naar Gorinchem en van september naar maart, is de verkiezing van de felbegeerde oeuvreprijs een half jaar naar voren geschoven. De commissie van de Stripschapprijzen kwamen onlangs bij elkaar en we zijn trots dat we hier kunnen melden dat de winnaar van dit jaar niemand minder is dan Minck Oosterveer.

De commissie gaf aan dat hij de prijs heeft gekregen voor de manier waarop hij zichzelf de afgelopen jaren telkens vernieuwd heeft. Er is speciale waardering voor zijn werk voor The Unknown, maar de commissie hoopt dat zijn succes in Amerika niet betekent dat de Nederlandse stripwereld hem kwijtraakt.

Wij van Eppo zijn blij dat we met de publicatie van zijn strips hebben kunnen bijdragen aan het oeuvre van Minck en we feliciteren hem van harte. Dat er nog maar veel mooi werk bij mag komen.

Isabel 27-01-2011

  January Jones