WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Kerstwens

Kerstwens

Namens alle medewerkers van de Eppo redactie, tekenaars en scenaristen:
FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG EN STRIPVOL 2012!!

Isabel 22-12-2011

Raad de kaart!

Raad de kaart!

In de Kerst Special stonden 12 Kerstkaarten, gemaakt door Eppo tekenaars/scenaristen. De oplossing lees je hieronder!!

01. Dick Heins
02. Henk Kuijpers
03. Willem Ritstier
04. Mars Gremmen
05. Jan Dirk Barreveld
06. Eric Heuvel
07. Daniel van den Broek
08. IJsbrand Oost
09. Jeroen Steehouwer
10. Herman Roozen
11. Pieter Hogenbirk
12. Danker Jan Oreel

Isabel 14-12-2011

Kerst Special

Kerst Special

Bestel nu de Kerst Special van 2011. 64 pagina's vol met strips in Kerstsfeer!

In deze Special:
De Redactie • Storm • Elsje • January Jones • Gruwelijke Kerstvertellingen • Franka • De Bandini's • Argus • 40 Hours • Haas • Eugène • De Ruyter • De Boekenkast • Liberty Meadows • Virl • Amorfati • Kerstpuzzel • Esther Verkest • Vooruitblik 2012 • De Vries • Hotel Nevelzicht • Gleevers Dagboek • Viktor & Frenky • Soeperman • Circus Tent • Eppo

Isabel 07-12-2011

BATMAN LIVE

BATMAN LIVE

De bekendste superheld ter wereld komt naar Rotterdam! In een live action avontuur vol adembenemende stunts en spectaculaire acrobatiek. 

Batman Live is een geheel nieuwe vorm van entertainment. Een ‘live action arena show’ waarbij de bezoekers van de show zich wanen in de wereld van Batman. Ahoy Rotterdam wordt omgebouwd tot Gotham City, Wayne Manor, Arkham Asylum en het circus.

Op 10 en 11 december vindt dit spektakel plaats en Eppo geeft 5 x 2 kaarten weg. De winnaars van de prijsvraag hebben inmiddels een email ontvangen van de redactie. Het zijn: Wilmar Taal, Koog a/d Zaan - Hans van Hage, Biervliet - Ruud Koek, Utrecht - Bas de Ruiter, Oisterwijk - Johan Eggink, Almere.

Isabel 29-11-2011

Eppo op Facebook!!

Eppo op Facebook!!

Ook Eppo is nu te vinden in het netwerk van Mark Zuckerberg. Via de Facebook pagina proberen we jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen wat betreft het stripblad en onze artiesten.

Ga nu naar facebook en geef aan "vind ik leuk". Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de laatste posts.

Isabel 24-11-2011

Olievondst

Olievondst

Hoewel het werk van Don Lawrence eruit ziet alsof het met olieverf geschilderd is, werkte hij eigenlijk nooit in olieverf. Of eigenlijk kun je ook gewoon nooit zeggen, ware het niet dat hij het zegge en schrijven één keertje heeft geprobeerd. Jaren terug is hij er, tussen de pagina’s van Storm door, echt voor gaan zitten en heeft hij een klein olieverfschilderijtje gemaakt. Dat was bekend, maar waar het schilderijtje was gebleven of wat het voorstelde, dat wist Don niet meer. Aan een tante gegeven, dat was het enige dat hij nog wist. Maar zij was al jaren dood. Gelukkig nam degene die het schilderij had geërfd een aantal weken geleden contact op met Uitgeverij Don Lawrence Collection. Hij had nog iets liggen en vroeg zich af of het echt van de tekenaar van Trigië en Storm was. En dat is het. Onmiskenbaar. Alsof je een stukje zee uit een Stormpagina ziet. Maar dan in olieverf.

Isabel 23-11-2011

Wat vindt Elsje van #Sint en #Zwartepiet

Wat vindt Elsje van #Sint en #Zwartepiet

Na tweetende honden en andere huisdieren beginnen nu ook stripfiguren te tweeten. De eerste stripheld(in) die via de moderne media van zich laat horen is Elsje. Niet voor niets staat zij midden in het multi-mediale leven en tweet ze er lustig op los. Wil je een Elsje volger worden. Ga dan naar https://twitter.com/#!/ElsjeTwiet

Het nieuwe album van Elsje is trouwens vanaf deze week te bestellen in de Eppo Shop!!

Isabel 16-11-2011

Schepper van Professor Palmboom overleden

Schepper van Professor Palmboom overleden

In zijn woonplaats Rijswijk is, naar nu bekend is geworden, op 26 september de zestigjarige Nederlandse striptekenaar Dick Briel overleden. Briel (Leiden, 29 december 1950) werd in de beginjaren tachtig bekend door zijn stripheld Professor Palmboom, waarvan de albums in negen talen zijn vertaald. Met name in Frankrijk was zijn werk populair. Met Joost Swarte behoorde Briel tot de belangrijkste beoefenaren van de 'klare lijn'. Naast Palmboom, verschenen in het stripweekblad Eppo, maakte hij ook de humoristische strip Hulbert voor Mickey Maandblad en schreef hij Max & Mummie voor Veronica Magazine. Bekende albums, die wereldwijd werden verkocht, zijn Het mysterie van de Tachoplant, De Roestgranaat en Londen Labyrinth. Briel is na een kort ziekbed aan kanker overleden. Op zijn verzoek is hij in besloten kring gecremeerd.

Isabel 28-10-2011

WORDT VERVOLGD BOX

WORDT VERVOLGD BOX

Vorige maand werd de driedelige dvd-box ten doop gehouden met het beste van het legendarische televisie-programma Wordt Vervolgd. De cover van de box is getekend door Eric Heuvel.

Op de drie dvd’s staan behalve de beelden van de Wordt Vervolgd Clubdagen ook tientallen interviewfragmenten met tekenaars als Morris, Peyo, Don Lawrence, Martin Lodewijk, Willy Vandersteen en Robert van der Kroft.

In Eppo 21 staat een spectaculaire aanbieding van deze box plus een prijsvraag waarbij je deze prachtbox kunt winnen.

Binnenkort te bestellen in de Eppo shop.

rob 12-10-2011

Minck Oosterveer overleden

Minck Oosterveer overleden

Gisteren bereikte ons het schokkende nieuws dat Minck Oosterveer zaterdag 17 september bij een eenzijdig motorongeluk om het leven is gekomen. Minck Oosterveer (Dordrecht, 19 juli 1961) werd bekend door zijn krantenstrips voor De Telegraaf (Zodiak en Nicky Saxx) maar legde zich de afgelopen drie jaar toe op het maken van nieuwe avonturenverhalen voor Eppo. Samen met zijn vaste scenarist Willem Ritstier maakte hij Ronson Inc. en De kronieken van de Buitenring, een spin-off van de populaire reeks Storm.

Minck Oosterveer werd sterk beïnvloed door de Amerikaanse striptekenaars Milton Caniff, Alex Raymond en Will Eisner en hij ontwikkelde een eigen stijl, waarin zijn lijnvoering uniek was.

Naast zijn series voor Don Lawrence Collection werkte Oosterveer aan stripseries voor o.a. de Amerikaanse uitgevers Boom Publications (The Unknown) en Marvel Comics (Ruse). Oosterveer was één van de weinige Nederlandse striptekenaars die daadwerkelijk was doorgebroken in de Amerikaanse stripwereld.

Hoofdredacteur Rob van Bavel reageerde geschokt op de dood van Oosterveer. "Een groot talent is uit ons midden gerukt. Een week geleden signeerde hij nog trots zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda en sprak hij enthousiast over zijn Amerikaanse avontuur. Dat is nu allemaal voorbij. Dit is een enorme klap voor de Nederlandse stripwereld."

Het overlijden van Minck Oosterveer is ook bij zijn collega's bij Eppo hard aangekomen. Iedereen bij Eppo wenst ook zijn vrouw en twee kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Isabel 19-09-2011

Special actie dit weekend

Special actie dit weekend

Dit weekend ontvang je bij je bestelling via de Eppo Shop een gratis artprint van Roodhaar (Ember - Fantasy) t.w.v. eur 15,00. Deze actie geldt tot zondagavond 00.00 uur en zolang de voorraad strekt.

Isabel 16-09-2011

Stripfestival Breda 2011

Stripfestival Breda 2011

De editie van Stripfestival Breda in de nieuwe opzet was een groot succes. Ruim 5000 bezoekers bezochten de stripbeurs in het Chassé Theater en de vele andere activiteiten in de binnenstad van Breda.

En ook na het weekend van 10 en 11 september lopen er nog een aantal programmaonderdelen door. Zo zijn de exposities van Peter Pontiac, Wasco en Fred de Heij nog steeds te bezichtigen. In het Graphic Design Museum zie je Comix, Hot Pix en Tragix tot en met 27 november en Wasco Tekent tot en met 9 oktober. De tentoonstelling van Fred de Heij over Haas hangt in Galerie Jan d'Ar t tot en met 30 september. Breda blijft zo nog even het striphart van Nederland.

Isabel 14-09-2011

Oktoknopiekamer

Oktoknopiekamer

Sinds kort is in het Stripmuseum in Groningen de Oktoknopiekamer te bewonderen. Speciaal voor deze kamer heeft Oktoknopie tekenaar Gerard Leever levensgrote figuren geschilderd en een dekbed ontworpen. Ook zijn er voorbeelden (waaronder originele tekeningen) van andere jeugdstrips van Gerards hand te zien. De kamer is een blijvend onderdeel van het museum.

Oktoknopie is de bekendste en langstlopende jeugdstrip van Gerard Leever. De strip werd gepubliceerd in Taptoe van 1985 tot 2009 en staat tegenwoordig in Nickelodeon Magazine. Ook staat hij in het Spaanse National Geographic Kids.

Isabel 26-08-2011

Strips in Stereo

Strips in Stereo

De laatste exemplaren van het legendarische stripproject Strips in Stereo zijn nu te koop via de Eppo Shop. Naast een prachtig geïllustreerd album, vol met verstripte songteksten, ontvang je ook een cd met daarop de betreffende nummers.

De volgende tekenaars werkten hieraan mee:
Gerrit de Jager • Typex • Erik Kriek • Peter Pontiac • Henk Kuijpers • Joost Swarte • Thé Tjong-Khing • Mark Retera • Maaike Hartjes • Hein de Kort • Dick Matena • Hanco Kolk • Barbara Stok • Jean-Marc van Tol

Bestel het album hier nu voor een speciale prijs van eur 14,95 (i.p.v. eur 29,95!!)
OP = OP!!!

Isabel 10-08-2011

GIDEON BRUGMAN

GIDEON BRUGMAN

Op zaterdag 9 juli is Gideon Brugman op 68-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Gideon Brugman is bij de Eppo-lezers voornamelijk bekend als de tekenaar van de avonturen van Professor Ambrosius, die vanaf 1970 werden gepubliceerd in het stripblad Pep. Toen Pep overging in Eppo werd de strip stopgezet. Een aantal jaar geleden hernam Gideon met Orion Roos de strip voor een nieuwe serie avonturen die in eigen beheer werden uitgegeven. Op het moment van zijn overlijden werkte hij aan het elfde album, met de titel Heksenketel. Onze eerste gedachten zijn bij de familie en nabestaanden van Gideon. Maar zij zijn niet de enigen die iemand kwijt zijn. Ook de stripwereld verliest een levende link met het verleden.

Isabel 28-07-2011

Na 12 komt XIII

Na 12 komt XIII

Vanaf nummer 13 iedere 2 weken in Eppo: XIII

Met XIII hebben scenarioschrijver Jean Van Hamme en tekenaar William Vance een cultserie geschapen, waarvan menige filmmaker wat kan leren. Moord, mysterie, intriges en bizarre ontwikkelingen, alles maakt deel uit van deze serie. Achttien delen lang ging het voort, de ene cyclus na de andere. Daarna gaf schrijver Van Hamme er de brui aan. Dus werd er achter de schermen hard gewerkt aan het vinden van een nieuwe schrijver voor de doorstart van de hoofdreeks. Toen ook Vance aangaf het liever bij de eerste 18 albums te laten, moest ook een nieuwe tekenaar worden gevonden. Uiteindelijk viel de keuze op de Russische tekenaar Youri Jigounov en de Franse schrijver Yves Sente. Jigounov tekende eerder de sterren van de hemel met de serie Alfa en Sente heeft met Blake en Mortimer en De Janitor bewezen een leuk spannend verhaal te kunnen schrijven.

XIII is een reeks waar we op de redactie met spanning naar uitkeken en we zijn blij dat we deze frisse herstart vanaf het eerste verhaal aan jullie kunnen meegeven. Het enige dat je hoeft te weten voor het begint, is dat de hoofdpersoon nog steeds de man met het raadselachtige brandmerk XIII is, die zich in de laatste albums Jason MacLane noemt en eigenlijk nog steeds niet weet wie hij nu werkelijk is.

Eppo nummer 13 ligt nu in de winkel!!

Isabel 16-06-2011

JANUARY JONES

JANUARY JONES

In Eppo 11 komt een oude bekende terug. Het nieuwe avontuur van January Jones 'De horens van de stier' gaat in dat nummer van start.

Het verhaal opent met een coverstory in het magazine Life over January Jones. Een interessant artikel, dat vormgegeven is in de stijl van de jaren 30 en dat ook meteen veel achtergrond informatie over January Jones geeft. Na het artikel stappen we meteen in het verhaal dat draait om een enorme goudschat die tijdens de Spaanse burgeroorlog verloren is gegaan. Opnieuw een heerlijk avonturenverhaal verteld door de godfather van de stripwereld Martin Lodewijk en de man die de klare lijn stijl voor Nederland opnieuw definieerde, Eric Heuvel.

Isabel 23-05-2011

Winnaar Marten Toonderprijs

Winnaar Marten Toonderprijs

Striptekenaar en illustrator Peter Pontiac is de winnaar van de Marten Toonderprijs van het Fonds BKVB. De vorige winnaar van deze prestigieuze oeuvreprijs was Jan Kruis in 2010. De prijs zal op 9 september worden uitgereikt in Breda, als opening van Stripfestival Breda.

Peter Pontiac is in binnen- en buitenland geworden als undergroundtekenaar, maar brak in 2000 door als universeel stripmaker met Kraut, over het leven van zijn vader die Kriegsberichter was tijdens de Tweede Wereldoorlog, roddeljournalist voor de Story en daarna onder mysterieuze omstandigheden verdween. Daarna verscheen onder andere de zevendelige biografische reeks Peter Pontiac Review met oude en nieuwe strips en illustraties. Peter Pontiac is minder bekend bij de Eppo-lezers, maar met name Kraut is een aanrader die bij geen volwassen striplezer in de boekenkast mag ontbreken.

Isabel 20-05-2011

Vanaf nu verkrijgbaar: De Elsje Spijbelagenda

Vanaf nu verkrijgbaar: De Elsje Spijbelagenda

Dit is de Elsje Spijbelagenda. Er staan pagina’s in die niet geschikt zijn voor ouders. Zoals tips om te spijbelen, voor­gedrukte spiekbriefjes, tips om te laat op school te komen, een vervalste cijferlijst, cursus hoe vervals je een handtekening… en natuurlijk barst deze agenda van de leuke strips!

Met de Elsje Spijbelagenda wordt school gegarandeerd cool, leuk, vet, heftig, fun, yo, goewie, prettig, gaaf, bom en top!

Bestel de agenda nu via de webshop!!

Isabel 16-05-2011

SIR MARTIN

SIR MARTIN

‘Het heeft Hare Majesteit behaagd...’ De zin zou niet misstaan in een album van Neerlands trouwste en oudste geheim agent Hendrik IJzerbroot, alias Agent 327. Niet hij, maar zijn schepper, Martin Lodewijk (72), werd dit jaar tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis door burgemeester Aboutaleb benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin Lodewijk dankt de benoeming niet alleen aan de omvangrijke reeks Agent 327 (1966), die vanuit een striphistorische invalshoek formeel wordt beschouwd als een uitzonderlijk hoogtepunt in de ontwikkeling van het Nederlandse stripverhaal. Lodewijk geniet al decennia lang naam en faam als redacteur, bedenker en in sommige gevallen scenarist van stripreeksen als Johnny Goodbye, Steven Severijn en het fenomeen Storm.

rvb 03-05-2011

De Nederlandse MAD - Wie zit daar nu op te wachten?

De Nederlandse MAD - Wie zit daar nu op te wachten?

In een tijd waarin oude successen worden afgestoft en al dan niet succesvol worden voortgezet, past de wederopstanding van de Nederlandse MAD prima. Waarom een nieuw concept proberen wanneer er in Amerika nog duizenden min of meer grappige pagina's liggen te wachten om in beroerd Nederlands gerecycled te worden. En ook Nederland beschikt over de gebruikelijke bende idioten die, in een poging om de achterstallige huur te betalen, graag hun bijdrage willen leveren, dus zeggen wij... DOEN!

Eind dit jaar keert MAD terug
De Nederlandse uitgeverij Don Lawrence Collection (winnaar van 'De meest onuitspreekbare naam voor een uitgeverij' award) gaat de Nederlandse Mad nieuw leven in blazen. Eind dit jaar zal het nu al legendarische eerste nummer verschijnen, in de hoop dat er nog vele zullen volgen. Een groot aantal tekenaars en illustratoren van eigen bodem zorgen ervoor dat de Nederlandse MAD een hoog Nederland gehalte zal kennen. Dat betekent dat er niet alleen grappen over Obama, Ghadaffi en Arnold Schwarzenegger gemaakt zullen worden. Linda de Mol, Geert Wilders en Matthijs van Nieuwkerk zullen de dans zeker niet ontspringen. En dit alles in volle kleuren, want dat is de Amerikaanse Mad nu ook alweer een jaar of tien.

Je kunt nu al je geld kwijt door een (goedkoop*) abonnement te nemen en HIER te klikken. Daar kun je ook het nu al fameuze eerste nummer bestellen.

*In vergelijking met een tank benzine

Isabel 21-04-2011

GRATIS DOSSIER GIROBLAUW

GRATIS DOSSIER GIROBLAUW

De Stripdagen in Gorinchem waren het startschot voor een geweldige actie van Catawiki. Wanneer je voor minimaal 100 euro aan strips koopt bij Catawiki (of een gedrukt boek van je verzameling bestelt) ontvang je gratis het Agent 327 dossier Giroblauw.
Het betreft een heruitgave van de reclamestrip Dossier Giroblauw die de Postgiro in 1984 weggaf als je een rekening opende. Al vele jaren is dit nooit herdrukte avontuur van Agent 327 één van de meest gezochte en meest onvindbare Nederlandse stripverhalen.

Catawiki heeft Dossier Giroblauw nu met toestemming van Martin Lodewijk herdrukt in een genummerde oplage van 1.000 exemplaren en geeft het als stripgeschenk weg. Er kan rustig bij meerdere verkopers worden gekocht, want voor deze actie worden de totale aankopen bij elkaar opgeteld op basis van het opgegeven e-mailadres. Catawiki stuurt de genummerde Dossier Giroblauw naar je op als je voor minimaal 100 euro in Catawiki shops hebt gekocht. Het maakt niet uit of je dat doet via de Catawiki marktplaats of rechtstreeks in een Catawiki shop. De actie loopt tot eind maart en op is op.

Voor meer info over de actie klik hier!

Isabel 18-03-2011

25 jaar January Jones

25 jaar January Jones

Tijdens De Stripdagen in Gorinchem verscheen er een speciale giclée ter gelegenheid van 25 jaar January Jones in een oplage van 40 stuks. De giclées zijn genummerd en gesigneerd door Eric Heuvel.

Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar, dus bestel hem snel in de Eppo shop!!

Isabel 16-03-2011

Soeperman op Stripfestival Breda

Soeperman op Stripfestival Breda

Van 9 t/m 11 september 2011 wordt Stripfestival Breda georganiseerd in en rondom het centrum van Breda. Bij elke editie van het festival staat er een speciaal stripfiguur centraal en dit jaar is dat Soeperman. De creatie van Willem Ritstier en René Uilenbroek zal waar mogelijk ingezet worden voor de promotie van het festival.

De stripbeurs, die het hart van het festival is, wordt gehouden in het Chassé Theater en het daarnaast gelegen Stadskantoor. Stripstands zullen beide locaties vullen. Andere locaties die bij het festival worden betrokken zijn het Graphic Design Museum, de Grote Kerk, diverse galeries en het Centrum voor Beeldcultuur. Op die plekken komen gespecialiseerde markten, exposities en presentaties. Stripfestival Breda heeft de ambitie alle facetten van het beeldverhaal te belichten: van strips en graphic novels tot aanverwante merchandising en fanclubs.

MARTEN TOONDER PRIJS Op vrijdag 9 september wordt het festival geopend in de Grote Kerk van Breda, met de uitreiking van de prestigieuze Marten Toonder prijs van het Fonds BKVB. Een oeuvre-prijs van 25.000 euro die vorig jaar voor het eerst werd overhandigd. Medio april wordt bekendgemaakt aan wie de prijs van 2011 wordt toegekend.

PROGRAMMA Naast de vele signeersessies door honderden auteurs uit binnen- en buitenland zijn er ook speciale attracties voor jong en oud. Opnieuw is er veel aandacht voor de jeugdige bezoekers, waarvoor weer een geweldig kinderprogramma wordt opgezet. Het programma van het festival wordt medio 2011 bekendgemaakt.

INTERNATIONALE BEKENDHEID Stripfestival Breda is inmiddels een begrip geworden binnen de internationale stripgemeenschap. Vandaar dat er veel gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland hun weg naar Breda zullen vinden. Meer dan 200 auteurs en 150 standhouders, waaronder Eppo Stripblad, Dark Dragon Books, Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Silvester staan weer garant voor een weergaloos evenement.

Isabel 11-02-2011

Stripmakers veilen hun werk voor nieuwe BNS-Stripkrant

Stripmakers veilen hun werk voor nieuwe BNS-Stripkrant

Wegens het succes van de eerste BNS-Stripkrant kon een vervolg niet uitblijven. Dit jaar verschijnt er dan ook een nieuwe editie, wederom op initiatief van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stripmakers (BNS).

Op zaterdag 12 maart tijdens de Stripdagen in Gorinchem, organiseert de BNS een unieke veiling ten behoeve van deze Stripkrant. Daar wordt een keur aan origineel werk, speciale uitgaven en vrij werk van onder andere Mark Retera, Peter de Wit, Hanco Kolk en Gerben Valkema ter veiling aangeboden. Iedereen kan na inschrijving aan de stand van de BNS op de dag van de beurs meebieden op één van de kavels.

Vanaf dinsdag 1 februari zal op de website www.bnsstripkrant.nl iedere dag een kavel bekend worden gemaakt.

Isabel 08-02-2011

Minck, gefeliciteerd!!!

Minck, gefeliciteerd!!!

Sinds 1974 rijkt Het Stripschap ieder jaar de Stripschapprijs uit. In de lijst van winnaars staat ongeveer iedereen die belangrijk is geweest voor de Nederlandse stripwereld en ook alweer behoorlijk wat namen van jongere stripmakers. De uitreiking vindt plaats op De Stripdagen, die traditioneel in september werd georganiseerd.

Door de verhuizing van De Stripdagen van Houten naar Gorinchem en van september naar maart, is de verkiezing van de felbegeerde oeuvreprijs een half jaar naar voren geschoven. De commissie van de Stripschapprijzen kwamen onlangs bij elkaar en we zijn trots dat we hier kunnen melden dat de winnaar van dit jaar niemand minder is dan Minck Oosterveer.

De commissie gaf aan dat hij de prijs heeft gekregen voor de manier waarop hij zichzelf de afgelopen jaren telkens vernieuwd heeft. Er is speciale waardering voor zijn werk voor The Unknown, maar de commissie hoopt dat zijn succes in Amerika niet betekent dat de Nederlandse stripwereld hem kwijtraakt.

Wij van Eppo zijn blij dat we met de publicatie van zijn strips hebben kunnen bijdragen aan het oeuvre van Minck en we feliciteren hem van harte. Dat er nog maar veel mooi werk bij mag komen.

Isabel 27-01-2011

  January Jones