WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Romano Molenaar blikt terug op De Stripdagen Houten 2010

Romano Molenaar blikt terug op De Stripdagen Houten 2010

Romano: "Elk jaar is de beurs in Houten er 1 waar ik naar uitkijk-- De lokatie is goed en ook zo de bereikbaarheid.
Signeren lijkt altijd vertrouwd en de sfeer is er goed.
Hoogte punten zijn er natuurlijk--zoals het animo voor de strips die --denk ik zelf- toch elk jaar weer een beetje terrein wint.
Het gezicht van dit soort beurzen is de laatste jaren toch wel gestegen--men presenteert zich steeds professioneler en dat helpt om het naar een hoger niveau te tillen als collectief geheel.

Het was erg gezellig ook bij de Eppo stand en het lijkt alsof de tijd daar altijd een vlucht neemt--Voor je het weet is het al weer 2 uur..en dan moet je nog pauzeren. Al met al een geslaagde beurs!"

Isabel 28-09-2010

Stripdagen Houten 2010

Stripdagen Houten 2010

Aankomend weekend vinden voor de 6de keer de Stripdagen in Expo Houten plaats. Dit jaar is het thema 100 Jaar Scouting – Strips op het Spoor. Stripmakers uit zowel binnen- en buitenland zullen op de beurs aanwezig zijn. Naast diverse activiteiten worden er ook belangrijke stripprijzen uitgereikt.
De Stripschapprijs gaat dit jaar naar Jesse van Muylwijck. De P.Hans Frankfurtherprijs naar Ger van Wulften en de Bulletje en Boonestaak schaal wordt overhandigd aan Rupert van der Linden. Tevens zijn er 15 albums genomineerd voor “Beste album van het jaar 2010” in 5 categorieën. Ook het eerste album van de Eppo strip Haas De weg terug is genomineerd in de categorie Nederlands avontuur en vermaak.

Eppo is natuurlijk ook aanwezig in Houten. De Eppo stand is te vinden recht voor de ingang van Expo Houten(standnummer 14). De volgende stripmakers zullen dit weekend signeren in de stand.

Zaterdag:
Jorg de Vos, Romano Molenaar, Dick Heins, Minck Oosterveer, Carry Brugman, Willem Ritstier, Pieter Hogenbirk, Marq van Broekhoven, Luc Cromheecke, Gerard Leever, Eric Heuvel, Fred de Heij, Herman Roozen, Danker Jan Oreel, Mars Gremmen, Daniel van de Broek, IJsbrand Oost, Uco Egmond, Mark van Herpen en René Uilenbroek.

Zondag:
Jorg de Vos, Romano Molenaar, Dick Heins, Minck Oosterveer, Pieter Hogenbirk, Fred de Heij, Luc Cromheecke, Marq van Broekhoven, Eric Heuvel, IJsbrand Oost, Mark Retera en Mark van Herpen.

Ook dit jaar ontvang je als Eppo abonnee een korting van eur 2,50 op de entreeprijs en het programmaboek ontvang je gratis! Vergeet dus niet jouw kortingskaart mee te nemen!

Isabel 23-09-2010

Ger van Wulften terecht onderscheiden met Frankfurtherprijs

Ger van Wulften terecht onderscheiden met Frankfurtherprijs

Stripuitgever Ger van Wulften is de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs voor bijzondere verdiensten voor het Nederlandse beeldverhaal. De prijs wordt op zaterdag 25 september uitgereikt tijdens De Stripdagen in Houten.

Van Wulften maakte 40 jaar geleden zijn entree in de stripwereld als grafisch vormgever bij stripweekblad Pep, en ontwierp tevens de logo’s van Eppo en Stripkoerier. Zijn grafisch talent gebruikte hij ook bij het verzorgen van talloze stripalbums en speciale uitgaven, en is dat altijd blijven doen. Vanaf de jaren zeventig ging Van Wulften zich manifesteren als een van de belangrijkste Nederlandse stripuitgevers. Via zijn bladen Gummi en De Balloen kon het Nederlandse publiek kennis maken met volwassen strips van binnen-en buitenlandse stripauteurs. Dick Matena, Peter Pontiac, Will Eisner, Jacques Tardi en Marcel Gotlib zijn slechts een greep uit de imposante lijst van tekenaars. Met uitgeverij Espee ontketende Van Wulften een ware revolutie door het introduceren van vernieuwende Nederlandse striptekenaars bij een groot publiek. De familie Doorzon, Joop Klepzeiker en de albums van Hein de Kort stonden jarenlang bovenaan de bestverkopende strips van Nederland, en hadden bovendien een grote impact op toekomstige stripmakers. Ook met het organiseren van speciale stripevenementen -en prijsuitreikingen was Van Wulften baanbrekend. Zo kreeg Peter van Straaten in 1988 de Joop Klepzeiker-prijs voor zijn strip Vader en Zoon. Het promoten en uitgeven van nieuw striptalent is altijd Van Wulften’s grote drijfveer geweest. Dat doet hij nog steeds met uitgeverij Xtra, waar ook het blad Pulpman verschijnt met strips van Haas-tekenaar Fred de Heij. En mocht je je afvragen wie tegenwoordig de Eppo zo fraai vormgeeft… dat is Ger van Wulften!

Ger, namens de hele Eppo redactie: van harte gefeliciteerd met het winnen van de P. Hans Frankfurtherprijs! Zeer verdiend.

RS 21-09-2010

Vernissage Storm artwork

Vernissage Storm artwork

Niets is mooier dan het origineel. Daarom wordt het artwork van Storm niet alleen aangeboden via internet en een digitale verkoopcatalogus, maar willen we ook iedereen de kans geven om de prachtige schilderijen van Don Lawrence, Romano Molenaar en Jorg de Vos in het echt te beleven. Van 16 t/m 18 september 2010 organiseert Uitgeverij Don Lawrence Collection in Oosterhout een verkooptentoonstelling waarin het originele artwork van de serie Storm wordt tentoongesteld en te koop aangeboden.

De toegang is gratis maar wel alleen te bezoeken op afspraak. De openingstijden zijn op donderdag 16 en vrijdag 17 september van 19.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag 18 september van 12.00 tot 17.00 uur. Op vrijdagavond is Romano Molenaar aanwezig. Op zaterdag Jorg de Vos.

Wilt u de tentoonstelling bezichtigen dan kunt u zich aanmelden via info@storm.nl. Geeft u dan wel duidelijk aan op welke dag en hoe laat u langs wilt komen. Na aanmelding ontvangt u de uitnodiging met meer informatie over o.a. de locatie in Oosterhout. Via dit e-mailadres is ook de digitale catalogus van het artwork aan te vragen die na de verkooptentoonstelling wordt toegestuurd.

Isabel 06-09-2010

  Elsje