WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Stripschapprijs 2010 voor Jesse van Muylwijck

Stripschapprijs 2010 voor Jesse van Muylwijck

De Stripschapprijs 2010 is toegekend aan Jesse van Muylwijck voor zijn gehele oeuvre. De tekenaar is vooral bekend door zijn komische krantenstrip De Rechter, waarvan in september deel 18 zal verschijnen. De belangrijkste Nederlandse stripprijs zal op zaterdag 25 september aan Van Muylwijck worden uitgereikt tijdens het stripevenement De Stripdagen in Houten.

Jesse van Muylwijck (Groningen, 19 maart 1961) is een eigenzinnige stripmaker, die desondanks geheel in de mainstream werkt. De Rechter verschijnt al 17 jaar in 14 kranten, en inmiddels heeft Van Muylwijck meer dan 5000 afleveringen getekend.

De commissie van de Stripschapprijzen huldigt Van Muylwijck niet alleen vanwege de duur of het succes van zijn strip. ‘Het maken van een krantenstrip is een eenzame bezigheid, waarbij het vaak lijkt alsof je buiten alle clubs en stromingen valt. Toch is wat Van Muylwijck doet een typische uiting van de mogelijkheden van de strip. Terwijl andere tekenaars moeten worstelen om een platform te vinden voor hun talent, heeft Jesse van Muylwijck een vorm gevonden waarmee hij dagelijks meer dan drie en een half miljoen lezers van alle leeftijden bereikt. Daarmee houdt hij de strip levend, dus hulde voor hem en voor alle kranten die hem die gelegenheid geven’, aldus de commissie die Van Muylwijck’s stijl primitief en toegankelijk noemt.

De Stripdagen (25 & 26 september 2010) - Expo Houten - Houten (nl) Info: www.destripdagen.nl

RS 31-08-2010

Mars Gremmen: “Lezersbrieven illustreren op vijf manieren.”

Mars Gremmen: “Lezersbrieven illustreren op vijf manieren.”

Mars Gremmen omschreef voor de rubriek "De Commentator" van De Strip Speciaalzaak hoe hij de lezersbrieven in Eppo illustreert.

"Wat doet een stripmaker die te moe, te lamlendig, of te druk is met Wikipedia-pagina's doorspitten naar ziektes en afwijkingen die hij — dat kan niet anders! — onder de leden heeft (laatste zelfdiagnose: syndroom van Down) om niet aan het ontwikkelen van een leuke, nieuwe strip te hoeven werken? Die houdt alledrie zijn fans zoet met het met tekeningetjes opvullen van de postpagina in een stripblad. In mijn geval elke twee weken vier cartoons voor Stripblad Eppo. "Mars Gremmen, hoe gaat dat in zijn werk?! Vertel ons alles!" Ik hoor het hier in mijn oren schallen en zal jullie niet langer in spanning laten zitten."

MANIER 1: Als er een stripfiguur in een brief wordt genoemd dan probeer ik die zo mogelijk in de tekening te gebruiken.

MANIER 2: De briefschrijver te kakken zetten.

MANIER 3: Als ik geen mogelijkheid zie om een grap rond andermans stripfiguur te bedenken dan kan ik nog mijn toevlucht zoeken in een grap over de stripmaker zelf.

MANIER 4: is bij het bedenken van een cartoon één zinnetje uit de brief halen en hem letterlijk uittekenen.

MANIER 5: Laatste noodgreep, voor als ik het écht niet meer weet en mijn inspiratie totaal droogstaat, is het mijzelf met behulp van grote borsten richten op de libido van de gemiddelde hetero Eppo-lezer.

Lees het hele interview van "De Commentator" hier!

Isabel 10-08-2010

Yvon Jaspers door Fred de Heij

Yvon Jaspers door Fred de Heij

Op 3 augustus was Fred de Heij te zien in het televisieprogramma Sterren op het doek. In dit programma worden bekende Nederlanders geportretteerd door drie kunstenaars. De presentatie ligt in handen van Hanneke Groenteman. De bekende Nederlander kiest één van de schilderijen om mee naar huis te nemen. De overgebleven schilderijen worden geveild voor het goede doel (Ronald McDonald Kinderfonds).

In deze aflevering was de BN-er Yvon Jaspers. De kunstenaars waren Fred de Heij, Rob de Reus en Ans Schumacher. Uiteindelijk heeft Yvon voor het schilderij van Rob de Reus gekozen. Dat betekent dat het portret van Fred geveild wordt. Via deze link kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen op het werk van Fred. De veiling loopt nog tot maandagavond 8 uur!

MW 06-08-2010

Nieuwe strip in Eppo Stripblad: Hel - De koffers van Raz Fadraz

Nieuwe strip in Eppo Stripblad: Hel - De koffers van Raz Fadraz

In Eppo 16 gaat weer een nieuwe Nederlandse stripproductie van start, het spannende avonturenverhaal De koffers van Raz Fadraz. Heldin Hel speelt hierin de hoofdrol. Het verhaal wordt getekend door Danker Jan Oreel en het scenario is van niemand minder dan Franka-tekenaar Henk Kuijpers!

De koffers van Raz Fadraz is een ouderwets avonturenverhaal in de sfeer van Franka. Het is een soort proloog voor een serie en is ontstaan omdat Henk meer ideeën had dan hij zelf kon verwerken. Net als Franka is Hel een meisje, dat de wereld afreist om mysteries en misdaden op te lossen.

Het verhaal werd officieel voor de oude Eppo geschreven, maar wordt in de nieuwe Eppo gepuliceerd.

Isabel 04-08-2010

Fred de Heij in Sterren op het doek

Fred de Heij in Sterren op het doek

Inmiddels is bekend geworden wanneer Fred de Heij te zien is in het televisieprogramma Sterren op het doek, dat omroep MAX op Nederland 2 uitzendt. In de uitzending van dinsdag 3 augustus, en daarna op Uitzending gemist, schildert Fred de Heij televisiepresentatrice en actrice Yvon Jaspers, bekend van Het Klokhuis, Rozengeur & Wodka Lime en uiteraard het zeer succesvolle Boer zoekt vrouw. Yvon Jaspers wordt in de uitzending van Sterren op het doek van 3 augustus door drie schilders geportretteerd. We zijn benieuwd welk portret Yvon mee naar huis neemt.

MW 02-08-2010

  Elsje