WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Geert als stripfiguur

Geert als stripfiguur

Het zat er natuurlijk al enige tijd aan te komen. Nederlands meest spraakmakende politicus krijgt zijn eigen strip. In het komende nummer van Eppo (nummer 8) zal Geert zijn intrede maken als stripfiguur.

In zijn eerste avontuur, getiteld 'Geerts geheime missie' verlaat Geert tijdelijk de Nederlandse politiek vanwege een persoonlijke missie. Hij gaat namelijk de gevreesde terrorist Ben Laden zoeken in Afghanistan waar deze staatsvijand zich al jaren schuilhoudt. In de traditie van James Bond zal hij trachten Ben Laden te overmeesteren en over te dragen aan de autoriteiten. Dat Geert meerdere malen in aanvaring komt met de cultuur en gewoontes van de Afghaanse bevolking zorgt volgens scenarist Jaap den Havik voor hilarische momenten. De strip wordt getekend door Dick Heins die al een aantal succesvolle stripreeksen op zijn naam heeft staan.

Eppo biedt inmiddels alweer twee jaar een podium voor nieuwe strips en weet zeker dat deze humoristische strip een groot succes zal worden onder haar lezers.

Isabel 24-03-2010

Wie gaat er trouwen en wie blijft er S1NGLE?

Wie gaat er trouwen en wie blijft er S1NGLE?

NET 5 brengt vanaf dinsdag 23 maart alweer het derde seizoen van S1NGLE! In deze lightdramaserie draait het om de drie vriendinnen Stella (Katja Schuurman), Fatima (Bracha van Doesburgh) en Nienke (Eva Van der Gucht). De grootste gemene deler in hun vriendschap is altijd hun vrijgezellenstatus geweest.
Dit seizoen stapt echter één van hen in het huwelijksbootje en dit heeft de nodige gevolgen… Naast de vertrouwde karakters is er een bijzondere gastrol weggelegd voor de met een Emmy Award bekroonde acteur Pierre Bokma. S1NGLE is elke week om 20.30 uur te zien.

Liefdesperikelen
In het derde seizoen van de succesvolle serie van Nederlandse makelij vinden er heel wat verschuivingen plaats op het gebied van de liefde. Zo krijgt Fatima, die haar singlestatus al een tijdje geleden vaarwel heeft gezegd, opeens hevige last van vrijheidsdrang. Stella daarentegen is steeds vaker bang om alleen over te blijven. Ze is de korte, onstuimige relaties meer dan zat. Nienke besluit juist dat het tijd is om haar liefdesleven aan te pakken en gaat volop achter de mannen aan. Wat betekenen al deze veranderingen voor de dames? En vooral: wie stapt er uiteindelijk in het huwelijksbootje en wie blijft er single?

Gastrollen
Dit seizoen zijn er bovendien enkele opmerkelijke gastrollen. Zo is Pierre Bokma te zien als Riemko, een man die ervan overtuigd is dat hij de eigenlijke bewoner van Fatima’s huis is. Bokma ontving tijdens zijn carrière maar liefst drie Gouden Kalveren én een Emmy Award. Ook zangeres Frédérique Spigt is in een gastrol te zien. Zij is betrokken bij een speeddate-avond.

De televisieserie S1ngle is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige strip van Peter de Wit en Hanco Kolk. Het script is geschreven door Ger Apeldoorn en Wim Bax.

MW 23-03-2010

Nieuwe strip in Eppo Stripblad

Nieuwe strip in Eppo Stripblad

Volgende keer in Eppo Stripblad de nieuwe strip van Eric Heuvel en Rob van Bavel: Alleen rond de wereld.
"Meisje (14) zeilt solo rond de wereld".

Alleen rond de wereld is een avonturenstrip voor alle leeftijden. Dat deze nieuwe serie geïnspireerd is door recente gebeurtenissen in het nieuws, is duidelijk. Zonder de discussie opnieuw op te laten laaien, willen de makers in ieder geval laten zien dat het ook mogelijk is om je avonturen op papier te beleven.

Het verhaal: "Het was haar grootste wens en nu gaat deze in vervulling. Yin wilde het jongste meisje ooit zijn, dat de wereld rond zou zeilen. Ondanks politiek getouwtrek en bemoeizuchtige ambtenaren heeft ze Nederland achter zich gelaten en is ze begonnen aan haar wereldreis en daarmee het vervullen van haar droom.

Yin is een Nederlands meisje, maar heeft een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Ze is 14 jaar oud en zit in het derde jaar van het vwo. Via internet volgt ze onderwijs aan de wereldschool en houdt ze contact met het thuisfront. Ze is brutaal, inventief, heeft gevoel voor humor, doorzettingsvermogen en is gruwelijk verwend. Op jonge leeftijd heeft ze GBS (Guillain-Barré Syndrome) gehad, maar is daarvan goed hersteld. Mede daardoor beschikt ze over de wilskracht om haar droom te beleven, samen met haar beste maatje Zorro, een kapucijners hulpaap die ze niet wou laten gaan nadat ze haar ziekte overwonnen had."

Isabel 19-03-2010

Marq van Broekhoven over Jodocus de Barbaar

Marq van Broekhoven over Jodocus de Barbaar

Marq van Broekhoven is sinds begin dit jaar weer helemaal terug met de publicatie van Jodocus de Barbaar: Een prinses ontsnapt in Eppo Stripblad. Het is Marq's eerste langere verhaal en wordt niet alleen door hem getekend, maar ook geschreven en ingekleurd.

Overigens, in Eppo nummer 3 kun je Marq's Boekenkast lezen, over zijn favoriete boeken. En in Eppo nummer 5 lees je Marq's (prachtige) reactie over Jan Kruis.

Stripjournalist Michael Minneboo is zo gecharmeerd van Jodocus de Barbaar dat hij Marq grondig aan de tand voelde over zijn strip. Lees het interview op Minneboo's website!

RS 16-03-2010

Ronson Inc. De Afrekening

Ronson Inc. De Afrekening

Op de stripbeurs in Breda werd afgelopen weekend het eerste album van Ronson Inc. gepresenteerd. Tekenaar Minck Oosterveer en schrijver Willem Ritstier waren beide aanwezig op de beurs. In de Eppo stand signeerde zij het nieuwe album.

Het album is vanaf heden in hardcover (formaat: 23 x 31,5 cm) versie in de Eppo webshop te bestellen voor eur 17,95.

"Het kleine detectivebureau Ronson Inc., dat kantoor houdt in het ongure mijnstadje Dalbart, deinst voor geen opdracht terug. Vooral niet als het daarmee het gerenommeerde bureau Pinkerton kan dwarszitten. Ergens zit namelijk kwaad bloed, en dat bloed vloeit in overvloed wanneer de Pinkerton agenten van geen wijken weten. Gelukkig beschikt Ronson Inc. over een handvol kleurrijke medewerkers die eigen lijk geen haar beter zijn dan het tuig waarop ze jagen, al was het alleen al om de Pinkerton agenten het leven onmogelijk te maken."

Isabel 10-03-2010

Stripbeurs Breda presenteert het nieuwe album van De Partners

Stripbeurs Breda presenteert het nieuwe album van De Partners

Tijdens de Stripbeurs in Breda werd het 16de deel uit de Partners reeks gepresenteerd. Uitgever Rob van Bavel overhandigde het eerste exemplaar van dit album aan tekenaar Carry Brugman.

Het album is vanaf heden in hardcover (formaat: 23 x 31,5 cm) versie in de Eppo webshop te bestellen voor eur 17,95.

"Danny MacDonald, de playboy directeur van multinational Bilderberg Inc. heeft een kasteel in Schotland gekocht met de bedoeling om er een conferentieoord van te maken. Wat hij niet weet, is dat het kasteel al sinds de Tweede Wereldoorlog een groot geheim verbergt. Een geheim dat al vele tientallen jaren een wereldwijd spoor van bloederige zelfmoordacties achterlaat. Maar ook Bilderberg Inc. kent een groot geheim. Samen met Gravin Katia Diaghilev van de Cooperatie stelt Danny alles in het werk om deze geheimen te ontrafelen en ze ontdekken dat de vijand dichterbij is dan ze vermoeden!"

Isabel 08-03-2010

Eppo presenteert Stripbeurs Breda

Eppo presenteert Stripbeurs Breda

Op 6 en 7 maart wordt in het Racketcentrum in Breda opnieuw de grootste stripbeurs van Nederland georganiseerd. Voor de editie van dit jaar komen de grootste namen uit de stripwereld naar Breda. Stripmakers die hun komst hebben bevestigd zijn o.a.: Mike Mignola (Hellboy), Achdé (Lucky Luke), Romano Molenaar en Jorg de Vos (Storm), Henk Kuijpers (Franka), Mark Schultz (Dinosaurs and Cadillacs), Martin Lodewijk (Agent 327), Adi Granov (Iron Man), Paul Geerts (Suske en Wiske), Paul Renaud (Red Sonja), Mark Retera (Dirkjan), Robert van der Kroft (Sjors & Sjimmie en Claire), Barry Kitson (Batman), Carry Brugman (De Partners), Minck Oosterveer (Ronson Inc.) en Eric Heuvel (January Jones). Al deze auteurs zijn twee dagen aanwezig en zullen daar hun nieuwste uitgaves signeren.

ATTRACTIES Naast de vele signeersessies en presentaties zijn er ook speciale attracties voor jong en oud. Zo tekenen stripmakers karikaturen bij 'Is dat mijn smoel', kunnen kinderen de fraaiste ruimteschepen knutselen bij 'Wie maakt het mooiste Star Wars voertuig?' zijn er twee indrukwekkende stripveilingen en worden de Nederlandse kampioenschappen 'Stripschaken' gehouden.

HAPPY HOUR Het leukste programmaonderdeel is absoluut 'Happy Hour voor kinderen'. Hierbij mogen kinderen ongehinderd voorkruipen bij de lange rij wachtenden, om zo een tekening van hun favoriete stripmaker te bemachtigen. Voor kinderen komt trouwens ook het Suske en Wiske springkasteel naar Breda en is er op beide dagen een professionele schminkploeg o.l.v. Saskia de Wit aanwezig.

NIEUWE UITGAVES Tijdens de beurs worden er ook veel nieuwe uitgaves gepresenteerd zoals deel 25 van Storm, een speciale comic van Hellboy, nieuwe delen uit de series De Partners en Ronson Inc, deel 3 uit de serie Red Sonja en het fotoboek Draw and Shoot - waarvoor meer dan 70 stripmakers uit Nederland zijn geportretteerd.

INTERNATIONALE BEKENDHEID Stripbeurs Breda is inmiddels een begrip binnen de Internationale stripgemeenschap. Vandaar dat er veel gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland hun weg naar Breda zullen vinden. Meer dan 200 auteurs en 150 standhouders, waaronder Eppo Stripblad, Uitgeverij Standaard, Silvester, Glenat en Casterman, staan weer garant voor een weergaloos evenement.

FEESTELIJKE OPENING De opening van de stripbeurs wordt op zaterdag 6 maart om 10.00 uur gedaan door wethouder Willemse van Breda. Daarna gaan de deuren open en kan men beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur genieten van alle striphelden en hun makers.

www.stripbeursbreda.nl

Isabel 02-03-2010

Jan Kruis - Marten Toonderprijs en tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Jan Kruis - Marten Toonderprijs en tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Vrijdag 26 februari was een bijzondere dag voor striptekenaar Jan Kruis. Hij ontving deze dag in Het Nederlands Stripmuseum Groningen de eerste Marten Toonderprijs. Daarmee is zijn hele oeuvre bekroond.
Tegelijkertijd opende het Stripmuseum de expositie ‘Het Theater van Jan Kruis’. De tentoonstelling laat zien dat Jan Kruis naast een begaafde striptekenaar ook een echte kunstenaar is. Vanzelfsprekend komen de karakters uit Jan, Jans en de kinderen uitgebreid aan bod. Deze strip verschijnt al bijna veertig jaar in weekblad Libelle en behoort daarmee tot één van de populairste Nederlandse strips aller tijden. Ook de Rode Kater, die sinds kort ook in dagblad Spits verschijnt, komt aan bod.
Daarnaast is werk te zien met een wat meer kunstzinnig karakter, zoals de prachtige illustraties uit Woutertje Pieterse en de geschilderde portretten van beroemde Nederlanders. De tentoonstelling loopt tot en met 5 september.
www.stripmuseum.nl

RS 01-03-2010

  January Jones