WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Daniel van den Broek tekent Rode Kater voor Spits

Daniel van den Broek tekent Rode Kater voor Spits

Daniel van den Broek is een druk baasje. Behalve met het tekenwerk voor de nieuwe Eppo strip Uuterwaerdt - Fout in de oorlog (op tekst van Herman Roozen, hun eerste samenwerking), houdt hij zich ook al wat jaartjes bezig met het tekenen van Jan, Jans en de Kinderen. En sinds dit jaar... de Rode Kater! De rode je-weet-wel kater uit Jan, Jans en de Kinderen heeft nu ook een eigen strip, en staat met zijn overpeinzingen iedere dag in dagblad Spits. Dus als je deze gratis krant in handen hebt, lees dan ook even de Rode Kater, getekend door Daniel. En de Rode Kater strip verschijnt ook wekelijks in Libelle.

RS 24-02-2010

Primeur op Stripbeurs Breda: Fotoboek over Nederlandse stripmakers

Primeur op Stripbeurs Breda: Fotoboek over Nederlandse stripmakers

In de afgelopen twee jaar hebben Karin Ceulemans en Jan Magito van Jakari Productions voor hun tweede Draw & Shoot boek meer dan 11.000 kilometer door Nederland afgelegd om vele duizenden foto’s te nemen van meer dan 70 stripmakers. Inmiddels is de Nederlandse Draw & Shoot gedrukt en onderweg naar België. Het boek telt 152 bladzijden, telkens twee per stripmaker, en is in kleur op groot A4 formaat.

Het boek zal op 6 maar t officieel worden gepresenteerd tijdens Stripbeurs Breda en daarna verkrijgbaar zijn voor de prijs van eur 29,95 in de betere (internet)stripwinkel en uiteraard ook bij Jakari Productions op de stripevenementen die zij in 2010 gaan bezoeken. Om te beginnen op Stripbeurs Breda. In de stand van Jakari zullen enkele bekende stripmakers uit zowel de Belgische Draw & Shoot als de Nederlandse Draw & Shoot het boek komen signeren.

Het boek is vanaf 8 maart 2010 ook te koop in de eppo webshop!

Isabel 22-02-2010

Striphelden van Toen

Striphelden van Toen

Op zaterdag 6 februari ging op Radio 5 een nieuw programma van Teleac van start. De naam van het programma is 'Helden van Toen'. Het komt in de plaats van het programma Verre Verwanten Radio.

De bedoeling van het programma is om in het gesprek met de held van toen een tijdsperiode uit het recente verleden te schetsen, aangevuld met historische Polygoon geluidsfragmenten uit die tijd en met de favoriete muziek van de held.

De presentatie is in handen van Ben Kolster, die ook al de presentator was van Verre Verwanten Radio en Nederland Familieland. 'Helden van Toen' wordt opgenomen in de Teleac Studio in Hilversum. Naast de radio-opname wordt het gesprek ook vastgelegd op video voor de website van Teleac.

Voor die eerste aflevering op 6 februari was striptekenaar en illustrator Dik Bruynesteyn te gast. Dik heeft voor het programma zijn favoriete muziek uitgezocht en dat is de Italiaanse opera. Het programma is te beluisteren en te zien op de website van Teleac maar ook op Diks eigen website, die overigens wordt verzorgd door twee enthousiaste liefhebbers van zijn werk, Diks Digitale Domein Team oftewel Jan Ferwerda en Ruud Gosse. Alles wat je altijd al over Dik Bruynesteyn wilde weten, is op deze website te vinden, >www.dikbruynesteyn.nl

MW 12-02-2010

Nieuw in Eppo: 40 hours

Nieuw in Eppo: 40 hours

Vorig jaar september werd tekstschrijver Eric Hercules door striptekenaar Dick Heins benaderd met het verzoek samen een strip te ontwikkelen. Tijdens een dagje brainstormen ontstond de eerste aanzet voor 40 hours!

40 hours gaat over de betrekkelijke reuring op een kantoor. Er wordt met papier geschoven, computers misbruikt, nukkig of flirterig omgegaan met collega's en vooral veel koffie gedronken. En dat is zo ongeveer de aard van het werk, lamlendigheid ten top!

Eric en Dick hebben het gevoel dat ze met 40 hours iets in handen hebben dat zeker nog moet groeien, maar waar in de basis veel potentie zit voor grappen en situaties die voor een groot publiek herkenbaar zijn.

Lees 40 hours iedere twee weken in Eppo Stripblad!!

Isabel 09-02-2010

  Elsje