WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Roodhaar de knapste stripbabe

Roodhaar de knapste stripbabe

De Belgische stripsite stripspeciaalzaak.be is in een paar jaar een onmisbare bron voor informatie geworden voor iedereen die strips verzamelt of er achter de schermen mee te maken heeft. Ze hebben onder andere één van de meest complete publicatielijsten op het internet. Dit jaar hebben ze besloten een lijst van de mooiste stripbabes samen te stellen. Lezers van de site mochten een lijst van hun tien favorieten insturen, waaruit uiteindelijk een lijst van 540 bekende en minder bekende stripheldinnen werd samengesteld. De vijftig meest verkozen schoonheden, werd van commentaar voorzien en gezamelijk in een fraai vormgegeven pdf gestopt, die gratis te downloaden is op de site.

Enige hoogtepunten voor de Eppo-lezers: op de 43ste plaats de sexy spion 90-60-90 uit Gilles de Geus. Op de 25ste plaats: Olga Lawina van Agent 327. Op de 15 plaats, niet Nederlands, maar wel in Eppo: Esther Verkest. Op de tweede plaats onze eigen Franka. En op de eerste plaats met een kwaststreek voorsprong: Roodhaar.

Isabel 21-12-2010

NACHTMERRIE

NACHTMERRIE 'KANAAL 13' HERLEEFT

In 1986 smijt de redactie van het populaire tijdschrift Eppo de gag-serie 'Kanaal 13' uit het blad. Het stripverhaal over een kleinschalige omroep met een directeur die het geen enkel probleem vindt om ideeën van andere omroepen te jatten, is te seksistisch volgens de toenmalige redactie.

'Daar kijkt men 24 jaar later met een glimlach naar', dachten de auteurs Gerard Leever (Gleever) en Jan van Die. Ze bundelden alle 29 verhalen tot een kloek digitaal iPad-stripalbum van 127 pagina's en stuurden het ter goedkeuring naar Apple.

Tot hun afgrijzen herhaalde de geschiedenis zich. Tot tweemaal toe wordt de cover van het album afgekeurd omdat die te seksistisch zou zijn. Inmiddels is een compromis bereikt: in Apples winkel is een brave versie te zien. Als je het boek aanschaft, waarbij je aan moet geven dat je 12 jaar of ouder bent, krijg je de ongekuiste versie in je bezit.

Je kunt het digitale album hier kopen: http://itunes.apple.com/app/kanaal-13/id398922271?mt=8#

Isabel 02-12-2010

  Storm