WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Elsje op de cover van de cd voor Music For Life

Elsje op de cover van de cd voor Music For Life

Van 18 tot en met 24 december organiseert Studio Brussel voor de vijfde keer Music For Life. Een zes dagen durende radiomarathon vanuit Het Glazen Huis, waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen.

Naast een geldinzamelactie wil Music for Life ook de nodige bewustmaking creëren voor een 'stille ramp': een wereld- probleem waar het Rode Kruis zich voor inzet, maar wat niet dagelijks de schijnwerpers van de media haalt.

Dit jaar vestigt Music for Life de aandacht op het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS. Het ingezamelde bedrag zal dan ook integraal besteed worden aan duurzame hulpprogramma's van het Rode Kruis voor deze kinderen: scholing, materiële en psychologische bijstand en toegang tot gezondheidszorg.

Pianodocenten Bran Mondelaers en Johan Thaens vonden dat een signaal naar dit humaan-muzikaal project vanuit het deeltijds kunstonderwijs niet mocht ontbreken. De uitdaging vormde meteen een uitgelezen kans om onze musicerende jongeren gevoelig te maken voor een wereldproblematiek en tezelfdertijd hun muzikale menswording daarin concreet een plaats te geven.

'BEATHOVEN NOT INCLUDED' is een professioneel uitgebrachte CD, waarop 41 leerlingen van het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs Neerpelt (NIKO) 28 popnummers uitvoeren op piano, en dit in een solo-, vierhandig of zeshandig arrangement. Het is een bruisende album vol overgave van enthousiaste en bewuste jongelui die willen dat hun pianospel betekenis heeft voor vele miljoenen weeskinderen.

Je kunt de cd bestellen via de volgende website!!

Isabel 29-11-2010

Por Dios! Wat een trein!

Por Dios! Wat een trein!

Wie op 2 november in de ochtend langs het spoor van Amsterdam naar Maastricht zijn ogen open hield, kon een heuse striptrein langs zien razen. Ter ere van de lancering van het eerste nummer van Por Dios reed er om 08.38 uur een trein vol bekende stripmakers van Amsterdam naar Maastricht en weer terug. Stripfans die toevallig waren binnengekomen of speciaal voor deze unieke stripreis een kaartje hadden gekocht, konden hun idolen aan het werk zien of er een praatje mee maken.

In de trein en op de perrons werden gratis exemplaren uitgedeeld van Por Dios, die in de coupé door de tekenaars gesigneerd konden worden. Het was zo gezellig, dat sommige tekenaars achteraf zelfs verklaarden dat ze helemaal niet gemerkt hebben dat ze ook nog in Maastricht zijn geweest. Ook de tekenaars namen trots hun eigen exemplaar mee naar huis. Bij de bekendmaking van Por Dios merkten we al, dat ook de tekenaars zelf heel enthousiast zijn over dit blad, omdat het vol staat met strips die hen inspireerden.

Maar het leukst was het om in de trein te merken, dat het blad ook goed werd opgepakt door jonge lezers. Het enthousiasme van alle aanwezigen sloeg over op de toegestroomde pers, die in sommige gevallen zelfs verklaarde dat het verschijnen van Por Dios een bewijs is van het feit dat de strip weer helemaal terug is in Nederland.

De feestelijke dag werd afgesloten met een borrel en een hapje in de stationsrestauratie op Amsterdam Centraal, waar door alle aanwezigen werd teruggekeken op een zeer geslaagde presentatie. Met dank aan de Nederlandse Spoorwegen!

Isabel 15-11-2010

Op 13 november naar Dronten voor Flevostrip!

Op 13 november naar Dronten voor Flevostrip!

Meer dan dertig jaar na de Elfde dag van het Beeldverhaal en vijf jaar na de laatste Wordt Vervolgd Clubdag organiseert De Meerpaal in Dronten weer een stripfestival. Met allerlei activiteiten op het gebied van strips maar vooral met veel stripmakers. Want daarvoor kom je naar een stripfestival.

Stripmakers die al hebben toegezegd om te komen signeren in de stand van Eppo zijn Gerben Valkema, Eric Hercules, Fred de Heij, Rob van Bavel, Dick Heins, Carry Brugman en Jorg de Vos.

Hoofdgast is François Walthéry, de tekenaar van Natasja. Ook Martin Lodewijk, Theo van den Boogaard, Kees Sparreboom, Marc Verhaegen, Willy Lohmann, Daniel van den Broek, Tijn Snoodijk, René Leisink, Eelco Koper, Pieter Hogenbirk, Jeroen Jager, Martin-Jan van Santen, Paul Reichenbach, Peter Nuyten, Meinder Buynink, Shanna Paulissen, Marissa Delbressine, Marianne Elsendoorn en Gerard Leever zullen er zijn. Ongetwijfeld komen daar nog meer stripmakers bij. Hou daarom www.flevostrip.nl goed in de gaten.

Flevostrip begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

MW 10-11-2010

  January Jones