WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Conan prijsvraag

Conan prijsvraag

Vanaf september is Conan terug in een nieuwe reeks albums. Het gaat om nieuwe avonturen gemaakt door Kurt Busiek, Cary Nord en Dave Stewart. Voor het komende najaar staan er drie albums op de planning.

In samenwerking met uitgever Dark Dragon Books organiseert Eppo Stripblad een Conan prijsvraag met een fantastisch prijzenpakket. We geven het volgende weg:

1x buste van Conan
2x bouwpakket
3x Conan Zippo
4x boek Phenomenom
5x Lunch box
10 x Conan deel 1

Geef antwoord op de volgende vraag: Wie is de geestelijk vader van Conan de Barbaar?

Mail je oplossing naar redactie@eppo.nu onder vermelding van Conan en doe dit voor 11 september 2009. De winnaars kunnen hun prijzen ophalen bij een stripwinkel naar keuze.

rvb 26-08-2009

De Eppo Box is klaar!

De Eppo Box is klaar!

Na een aantal weken is de Eppo box nu eindelijk klaar! Eind deze week zullen de pakketten met de gereserveerde Eppo Boxen verstuurd gaan worden. Heb jij dus onlangs een box gereserveerd, dan kun je die deze week of begin volgende week verwachten.

Voor iedereen die de box nog niet besteld heeft, het kan nog! Ga snel naar de Eppo shop en bestel de box nu tijdelijk voor eur 12,95 in plaats van eur 14,95!

Isabel 10-08-2009

Sapperdeflap! Pipo in Kampen!

Sapperdeflap! Pipo in Kampen!

Vooruitlopend op het 11e Kamper Stripspektakel werd op woensdag 5 augustus door Jan Kruis de tentoonstelling Sapperdeflap! Pipo in Kampen! geopend. De tentoonstelling laat schilderijen, illustraties en strips zien van Jan van der Voo, jarenlang de tekenaar van de strips Pipo de Clown en Ketelbinkie in Donald Duck. De tentoonstelling is tot en met 28 augustus te zien in de Koornmarktpoort aan de IJsselkade in Kampen. Uiteraard is het museum ook open op 15 augustus tijdens het 11e Kamper Stripspektakel in de historische binnenstad van Kampen.

MW 09-08-2009

De tekenaar van De Rode Ridder wint Gouden Potlood

De tekenaar van De Rode Ridder wint Gouden Potlood

Op zaterdag 1 augustus vond in Middelkerke Het Gala van het Gouden Potlood plaats. Claus Scholz mocht de striptrofee in ontvangst nemen.

Het Gala van het Gouden Potlood wordt jaarlijks georganiseerd als bekroning van het Milky Way Stripfestival in Middelkerke. Tijdens de gala-avond wordt een striptekenaar gevierd en wordt zijn werk bekroond. Het Gouden Potlood wordt gezien als een van de belangrijkste striptrofeeën van Vlaanderen. Dit jaar viel de tekenaar van De Rode Ridder, Claus Scholz, in de prijzen. Na de dood van Karel Biddeloo werd Claus de nieuwe tekenaar van De Rode Ridder. Het eerste album van zijn hand heet De grot van de beer. De teksten van De Rode Ridder worden geschreven door Martin Lodewijk.

Claus nam de prijs met een grote glimlach in ontvangst. In dit jaar waarin De Rode Ridder zijn 50e verjaardag viert, is het Gouden Potlood een mooie erkenning!

Een reactie van winnaar Claus Scholz vindt u via deze link. Tijdens vorige edities vielen onder andere Marc Sleen, Merho, Dirk Stallaert en Paul Geerts al in de prijzen.

MW 08-08-2009

Oktoknopie stopt

Oktoknopie stopt

ARNHEM - Juist een jaar voordat Oktoknopie 25 jaar in jeugdblad Taptoe zou staan, stopt dit blad met de strip. Taptoe start met een nieuwe formule waarin geen plaats is voor Oktoknopie.

Oktoknopie is een knuffel die, als hij tot leven komt, de wensen van het jongetje Jopie en zijn hondje Dopie in vervulling doet gaan. Daaronder vallen ook de bezoekjes aan de Beeweetjes op de planeet Zwarps.

De stripfiguur, te herkennen aan zijn roze, eivormige lijf met paarse stippen, is een creatie van striptekenaar Gerard Leever, die bekend staat als dè jeugdstriptekenaar van Nederland. Voor die rol in de stripwereld won Leever in 2006 de Stripschapprijs.

Ook Oktoknopie zelf viel in de prijzen. Het eerste stripalbum van deze figuur won in 2000 de Stripschappenning voor het beste jeugdalbum van dat jaar. Al die jaren is de strip ingekleurd door de ook al bekroonde Wilma Leenders.

Vele kinderen en jonge volwassenen zijn opgegroeid met de strip die 24 jaar lang onafgebroken in Taptoe stond en lang op de prominente achterpagina prijkte.

Isabel 05-08-2009

  Douwe Dabbert