WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Stripbeurs Breda 2010

Stripbeurs Breda 2010

Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, heeft de organisatie van Stripbeurs Breda alvast een paar namen bekend gemaakt van stripmakers die tijdens de stripbeurs in maart 2010 aanwezig zullen zijn.

Allereerst is dat de nieuwe tekenaar van Lucky Luke, Achdé, die ook de festivalposter heeft getekend. Op scenario van Laurent Gerra voltooide Achdé onlangs een derde verhaal van Lucky Luke, De man van Washington. Gerra en Achdé hebben inmiddels bewezen waardige opvolgers te zijn van Goscinny en Morris, die van Lucky Luke de beroemdste stripcowboy ter wereld hebben gemaakt.

De tweede striplegende die heeft toegezegd naar Breda te komen is Mike Mignola, de tekenaar van Hellboy. Met zijn creatie Hellboy en zijn minimalistische tekenstijl heeft hij aan de Amerikaanse comic-scene een geheel nieuwe richting gegeven. Mignola heeft maar liefst 12 Eisner Awards op zijn naam staan en is naast striptekenaar en schrijver ook betrokken bij diverse filmprojecten zoals de film The Hobbit van Guillermo del Toro.

De Stripbeurs Breda wordt volgend jaar voor de tweede maal georganiseerd op 6 & 7 maart in het Racketcentrum in Breda.
www.stripbeursbreda.nl

Isabel 29-07-2009

Interview Ronson Inc. door Stripelmagazine

Interview Ronson Inc. door Stripelmagazine

Willem Ritstier en Minck Oosterveer zijn onlangs geïnterviewd door Kurt Morissens van Stripelmagazine.

Stripelmagazine schrijft:

"Als vaste lezer van Stripelmagazine kon u al vermoeden dat wij nogal wild enthousiast zijn over de Eppo, het stripblad dat dit jaar nieuw leven werd ingeblazen. Eén van de voordelen van zo'n stripblad is dat tekenaars en scenaristen terug de kans krijgen om eens aan een langer verhaal te werken. Zo'n initiatief zou elke stripliefhebber moeten toejuichen en zeker wanneer aan Willem Ritstier en Minck Oosterveer de kans wordt gegeven om een langer verhaal te maken. Jaja, de heren die u wellicht nog wel kent als makers van o.a. Nicky Saxx en Trunk staan sinds de negende Eppo in het blad te blinken met hun gloednieuwe westernstrip Ronson Inc. en kan op vele banken op meer dan goedkeurend gemompel rekenen. Tijd dus om de heren uit de saloon te halen en uit te dagen tot een heus vragenduel. Wij verloren maar konden nog net - vooraleer helemaal in te storten - de antwoorden registreren en u te schenken. Shoot!"

Lees het hele interview hier!!

Isabel 15-07-2009

Brussel-Zuid viert de 50ste verjaardag van Bollie en Billie

Brussel-Zuid viert de 50ste verjaardag van Bollie en Billie

Van 17 juni tot 15 juli is in Brussel-Zuid, het belangrijkste internationale station van België, de verjaardagstentoonstelling van de striphelden van Jean Roba en Laurent Verron te zien.
In 36 themapanelen vieren Bollie en Billie hun 50ste verjaardag. Deze Brusselse stripserie, bedacht door Jean Roba en later voortgezet door Laurent Verron, geniet een grote populariteit in heel Europa.

De tentoonstelling, die exclusief voor België in Brussel-Zuid is te zien, is een productie van het Internationale Festival van het Stripverhaal in Angoulème en gaat na Brussel op tournee door Frankrijk. De keuze van het station Brussel-Zuid als expositieruimte bewijst dat stations belangrijke aantrekkingspolen zijn in het hart van de stad.

MW 12-07-2009

Provocatieve therapie en Sigmund in het Nederlands Stripmuseum in Groningen

Provocatieve therapie en Sigmund in het Nederlands Stripmuseum in Groningen

Tijdens een eenmalige interactieve provocatieve groepssessie op zaterdag 11 juli in het Nederlands Stripmuseum in Groningen legt psycholoog Jeffrey Wijnberg, bekend van zijn column in De Telegraaf en een grote fan van Sigmund, uit wat de therapie behelst en waarom Sigmund per ongeluk toch goed bezig is: “De kleine man doet eigenlijk precies datgene wat psychologisch te categoriseren is onder provocatieve therapie. De therapeut plaagt en kietelt en heeft daar zichtbaar plezier in. Hij zegt wat hij denkt. Een provocatieve therapeut is een geweldige sparring-partner en weet je als geen ander op ludieke wijze weer in beweging te brengen. Een provocatieve therapeut schudt je op onnavolgbare wijze door elkaar en stelt je in staat om rigoureus korte metten te maken met ongewenste en achterhaalde patronen in je leven.” Wijnberg is een van de goeroes van de therapie en publiceerde recent zijn boek De kunst van het kwetsen - Hoe te overleven op het bloederige strijdtoneel van menselijke relaties. Wijnberg zal ook enkele bezoekers uitnodigen voor een therapiesessie.

De sessie begint om 11.00 uur en duurt tot 12.15 uur. De Marten Toonder Zaal is open om 10.30 uur.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is op dit moment toneel voor de expositie Nederland volgens Sigmund – de stand van onze mores en sores. Uit de ruim 5.000 strips die Peter de Wit tekende voor De Volkskrant is een selectie gemaakt rondom thema’s zoals werk, geluk en gezondheid. Hart van de tentoonstelling is Sigmunds therapiemachine. Tegelijk met de tentoonstelling is een website gelanceerd www.nederlandvolgenssigmund.nl waar veel aanvullende info te vinden is over de expositie, Sigmund en Peter de Wit.

MW 07-07-2009

Reserveer de luxe Eppo Box NU!!

Reserveer de luxe Eppo Box NU!!

In Eppo 12 kondigen we hem al aan. De Eppo Box! Je Eppo's zullen nu niet meer door het huis slingeren, nu je ze netjes in een prachtig vormgegeven box kunt opbergen.

Vanaf week 31 wordt de box verstuurd, maar je kunt hem nu al in de Eppo shop bestellen. Je ontvangt dan meteen een flinke korting, want voorbestellers betalen slechts eur 12,95 in plaats van eur 14,95!

In de Eppo box gaat maar liefst een compleet jaargang van de nieuwe Eppo, maar ook de oude Eppo past prima in de cassette. Dat wordt straks een mooie plank in je boekenkast!

RVB 01-07-2009

  Elsje