WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Stad van Oranje, geillustreerd door Jorg de Vos

Stad van Oranje, geillustreerd door Jorg de Vos

Veel striptekenaars doen ook illustratiewerk, zoals Haas-tekenaar Fred de Heij. En René Follet, die naast Steven Severijn en zijn andere stripwerk, veel heeft geïllustreerd voor o.a. de Nederlandse Donald Duck.
Ter afwisseling van die kleine stripplaatjes, maar ook om den brode. Zo heeft bijvoorbeeld Martin Lodewijk vrijwel altijd naast zijn stripwerk reclamewerk gedaan. Storm-tekenaar Jorg de Vos vindt het ook prettig om zijn stripwerk af te wisselen met illustratiewerk, zoals voor het in mei verschenen historische jeugdboek Stad van Oranje, geschreven door Coen Reuvers. De eerste oplage van het boek is al uitverkocht, ongetwijfeld mede door de prachtige illustraties van Jorg!

RS 28-06-2009

Danier bij Dick Bos

Danier bij Dick Bos

Zaterdag 27 juni signeert Daan Jippes bij Stripwinkel Dick Bos. Hij zal in de daar aangeschafte Havank albums een tekening maken!

Speciaal voor deze gelegenheid wordt er ook een gelimiteerde prent uitgegeven.

Danier is in de winkel aanwezig van 2 tot 5 uur. Iedereen is van harte welkom!

Kijk voor meer informatie en het bezoekadres op de website van Dick Bos.

MW 26-06-2009

De Plastieken Plunk

De Plastieken Plunk

Ook in 2009 slaan Pulp Deluxe en Plots Stripmagazine de handen in elkaar voor de uitreiking van de Plastieken Plunk!

De Plastieken Plunk is een jaarlijkse prijs in België voor het beste korte stripverhaal en is bij deze aan de tweede editie toe. Vorig jaar won het stripverhaal Aleize van Pinda de prijs. De jury bestaat dit jaar uit: Michel Kempeneers, Linda Torfs, Koen Van Rompaey, David Steenhuyse en Luc Cromheecke.

De bokaal is een mooi beeldje, ambachtelijk gesculpteerd door de geestesvader van Plunk, Luc Cromheecke. Daarnaast gaat de winnaar naar huis met een geldbedrag van 250 euro. Met de geldprijs willen Plots Stripmagazine en Pulp Deluxe het belang van het korte beeldverhaal voor de Vlaamse cultuur benadrukken.

De Plastieken Plunk zal dit jaar uitgereikt worden op de gepatenteerde PéPé Soirée op 19 september 2009 in Stripwinkel Mekanik te Antwerpen.

Isabel 25-06-2009

Feestelijke presentatie stripalbum Elsje op EcoMare

Feestelijke presentatie stripalbum Elsje op EcoMare

Woensdag 24 juni wordt op EcoMare te Texel het stripalbum OENK! gepresenteerd. Hoofdpersonages in het album zijn een zeehondenpup en Elsje, een stripfiguur bekend uit alle regionale dagbladen. In het verhaal OENK! vindt Elsje een zeehond op het strand en komt er vervolgens niet meer vanaf.

Reden genoeg om voor de presentatie van het album EcoMare te kiezen, waar zeehondenopvang ook een deel van de activiteiten is. De top van het wetenschappelijk zeehondenonderzoek zal ook aanwezig zijn. Bovendien is stripfiguur Elsje sinds 2008 prominent aanwezig in de expositie Hot/Cool te EcoMare, een expo over klimaatsveranderingen.

Het eerste exemplaar van het stripalbum OENK! wordt overhandigd door Henriëtte de Waal, hoofd marketing en communicatie van EcoMare aan Rob van Bavel, hoofdredacteur van het Stripblad Eppo. Rob van Bavel is een van de aanjagers van de Nederlandse strip. Onlangs blies hij het stripblad Eppo nieuw leven in. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de Stripbeurs Breda.

De makers Gerben Valkema en Eric Hercules zullen bij de presentatie natuurlijk ook aanwezig zijn. Valkema (tekeningen) werkt naast Elsje voor de Donald Duck. Hercules (scenario) is ondermeer schrijver voor Jan, Jans en de Kinderen. De albums van Elsje verschijnen bij Complot Uitgevers Texel.

Het nieuwe album is nu ook te bestellen in de Eppo Webshop!

Isabel 22-06-2009

Disney Fraude

Disney Fraude

Walt Disney heeft ons toch jaren met succes voor de gek gehouden. De tekenfilmfiguren lijken allemaal uniek, maar ze zijn gerecycled in verschillende Disney films. Als je de verschillende fragmenten met elkaar vergelijkt, dan zie je, dat de figuurtjes op exact dezelfde manier bewegen. Bekijk hier het filmpje.

Isabel 20-06-2009

Rembrandt

Rembrandt

Het eerste album van Rembrandt, de populaire strip van Herman Roozen en Pieter Hogenbirk, ligt nu in de winkel en is vanaf volgende week ook te bestellen via de Eppo webshop. Het album telt 88 pagina’s en is in zwart-wit.

In het album zijn alle stroken opgenomen die destijds zijn gemaakt voor de Stripstrijd van Het PAROOL met alle schetsen van die stroken. Behalve leuk om te lezen, laat het album ook zien hoe de strip Rembrandt wordt gemaakt. Voor de liefhebbers van het werk van Herman Roozen en Pieter Hogenbirk is dit album het helemaal!

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.cartoony.nl en weblog: www.pieterh.blogspot.com

MW 18-06-2009

Het engste boek van het jaar

Het engste boek van het jaar

Op 26 juni verschijnt bij Uitgeverij De Vliegende Hollander het engste boek van het jaar "De Meester" van Guillermo del Toro & Chuck Hogan. "Ze zijn er altijd al geweest, teruggetrokken in het donker. Afwachtend. Nu is hun tijd gekomen.

Na de landing op JFK Airport valt de elektriciteit van een Boeing 777 weg en wordt al het radiocontact verbroken. Aan boord is het donker en dodelijk stil. Hulpdiensten verzamelen zich. In de spierwit uitgelichte romp verschijnt een zwarte streep. Een deur opent zich traag...".

Zo begint een escalerende, epische strijd tussen mens en monster van de visionaire regisseur Guillermo del Toro en bestsellerauteur Chuck Hogan. Del Toro balt zijn encyclopedische kennis van bovennatuurlijke verhalen samen. Hogan brengt unieke biologische en historische details in en levert een adembenemende pageturner.

Guillermo del Toro is een van Hollywoods spraakmakendste filmmakers. Hij regisseerde Pan’s Labyrinth, Mimic, Hellboy en Blade II. Momenteel werkt hij aan de verfilming van Tolkiens The Hobbit.

De Meester is het eerste deel van een trilogie. Het tweede deel verschijnt voorjaar 2010. De rechten van De Meester zijn aan meer dan 30 landen verkocht. Op 26 juni wordt de speciale website www.deltoro.nl gelanceerd. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om alvast de angstaanjagende boektrailer bekijken!

RVB 15-06-2009

Internationaal succes voor educatieve strips van Eric Heuvel

Internationaal succes voor educatieve strips van Eric Heuvel

Het gaat goed met de educatieve strips 'De Ontdekking' en 'De Zoektocht' van Eric Heuvel. Naast de ontwikkeling in Duitsland naar aanleiding van de aldaar gehouden 'pilot' waar werd onderzocht of de albums ook in het Duitse onderwijs kunnen worden gebruikt, zijn er de laatste maanden meer vertalingen bij gekomen. Inmiddels is overeen gekomen dat de strip in het Engels zal verschijnen zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk.

Nog niet eerder is dit met werk van zijn hand gelukt! Zelfs January Jones, dat indertijd bijna het gehele continent 'veroverde', wist niet door te dringen tot de Britse Eilanden... laat staan tot de USA.

Wat ook niet lukte met JJ; doordringen in Italië, is wel gelukt met 'De Zoektocht'. In het Italiaans heet de strip 'La Stella di Esther'.
Verder is Eric ook trots op de resultaten die de Anne Frank Stichting boekte bij de verkoop van de strips naar landen als Japan, Portugal (met Brazilië), Frankrijk en Israël. Staatsorganisatie Yad Vashem had al een tijdje geleden haar stempel van goedkeuring op de strip geplaatst, maar dat de strip nu ook in het Hebreeuws zal verschijnen is een enorme erkenning van het medium en daarmee het bewijs dat een dergelijk gevoelig onderwerp door middel van een strip verteld kan worden.

Isabel 12-06-2009

Parijs 25/44 wordt verfilmd.

Parijs 25/44 wordt verfilmd.

De strip "Parijs 25/44" van Dick Matena wordt verfilmd. De filmrechten zijn verkocht aan LEV Pictures. De film wil dicht bij de beeldroman van Matena met maquettes, 3D-animatie en reallife action. In Europa is nooit eerder op zo’n manier van een graphic novel een film gemaakt.

Parijs 25/44 beschrijft een fictieve ontmoeting tussen de jonge Jean-Paul Sartre en Ernest Hemingway in het Parijs van 1925. Beiden raken betrokken bij het leven van Eva, een meisje dat aan lager wal is geraakt en probeert te ontsnappen aan de duistere kant van de stad.

Dick Matena (1943) had al vele beeldverhalen getekend en geschreven, voordat hij met zijn bewerking van "De Avonden" van Gerard Reve doorbrak bij een breed literair publiek. Daarvoor kreeg hij in Turnhout zelfs de Bronzen Adhemar Prijs. Zonet is van Matena nog "De teloorgang van oude Knudde" verschenen, naar de verhalen van A. den Dooier, en dat is Matena zelf. Deze graphic novel gaat over de knoestige werkelijkheid van het arme boerenbestaan aan het begin van de twintigste eeuw.

Isabel 11-06-2009

Nederland volgens Sigmund

Nederland volgens Sigmund

Dat is de titel van de tentoonstelling die op 18 mei door minister Plasterk werd geopend in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. De strip Sigmund van Peter de Wit bestaat dit jaar 15 jaar en dat moet worden gevierd. Een betere plek om dat te doen is er niet, vandaar dat het museum alles uit de kast heeft gehaald om er iets bijzonders van te maken.

De tentoonstelling Nederland volgens Sigmund is zelf door Peter de Wit samengesteld in samenwerking met collega Frans Le Roux van het museum. De tentoonstelling werpt een amusante blik op allerlei maatschappelijke en sociale ontwikkelingen van de laatste jaren. De lezers van Eppo Stripblad kennen Peter de Wit natuurlijk vooral van Stampede, Familie Fortuin, Mannetje & Mannetje, Gilles de Geus en het redactiestripje. Sinds 1994 schrijft en tekent hij Sigmund dagelijks voor de Volkskrant.

MW 10-06-2009

Op bezoek bij Gerard Leever

Op bezoek bij Gerard Leever

In het kader van het project Leesleeuw is een bezoek aan stripmaker Gerard Leever vastgelegd op video. Daarin vertelt hij o.a. over zijn loopbaan als striptekenaar en hoe een strip ontstaat. Ook maakt hij voor de camera een strip voor Leesleeuw, die zijn vrouw Wilma Leenders vervolgens inkleurt. Zeg maar een kijkje in de keuken van een striptekenaar.

Je kunt deze video hier bekijken. Voor meer informatie over Gerard Leever kun je een kijkje nemen op zijn website www.gleever.nl

Isabel 08-06-2009

Trendvolger

Trendvolger

De nieuwe glossy Donald is een uniek personality tijdschrift, en haakt daarmee in op de trend die jouw Eppo Stripblad heeft gezet. Het is namelijk een Donald Duck voor volwassenen, met geen jongens, maar mannen-onder-elkaar items, dus aandacht voor: vrouwen, auto’s, food, crime en art. Donald is de eerste 'afwijkende' Donald Duck ter wereld, met uiteraard een extra lang, literair stripverhaal, dat speciaal voor deze uitgave is geschreven en getekend.

Donald kreeg medewerking van heuse BN’ers en toont bijdragen van bekende striptekenaars, zoals Henk Kuijpers, Floor de Goede en Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke).

Het fraaie magazine kost eur 4,95 en wanneer er genoeg interesse voor bestaat komt er in het najaar een tweede Donald!

RVB 05-06-2009

Daan Jippes signeert de nieuwe Havank bij Stripwinkel Lambiek

Daan Jippes signeert de nieuwe Havank bij Stripwinkel Lambiek

Op zaterdag 6 juni signeert Daan Jippes vanaf 14.00 uur het tweede album van Havank, De Schaduw op de tast, bij Stripwinkel Lambiek in Amsterdam. Het verhaal werd de afgelopen maanden voorgepubliceerd in Eppo Stripblad.

Van het verhaal zijn verschillende albumedities verschenen. Speciaal voor deze signeersessie heeft Stripwinkel Lambiek een luxe prent van de alternatieve cover van dit album, genummerd en gesigneerd door de auteur, in een oplage van 40 exemplaren. De prijs bedraagt € 13,-.

MW 03-06-2009

Yves Duval overleden

Yves Duval overleden

Op 22 mei is de Belgische scenarist Yves Duval overleden. Duval heeft een enorm groot oeuvre achtergelaten. Hij heeft samengewerkt met vrijwel alle striptekenaars van de stripbladen Kuifje en Robbedoes. Voor Eppo heeft hij drie verhalen geschreven van Johnny Goodbye: Het Ananassyndicaat, Gangsters voor het voetlicht en Het Olympisch Goud. Deze verhalen werden uiteraard getekend door Dino Attanasio. Duval was ook filmer, fotograaf en tekstschrijver voor theater en televisie. Yves Duval is 75 jaar geworden.

MW 02-06-2009

  Elsje