WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Hergé-museum

Hergé-museum

Stripliefhebbers die er de komende zomer een dagje uit willen, moeten naar Leuven.  Daar is een museum geopend over de overleden Kuifje-tekenaar Hergé. Het gebouw in Louvain-la-Neuve bij Leuven is het ontwerp is van de Franse architect Christian de Portzamparc.

Het museum biedt een overzicht van het leven van Georges Remi, de echte naam van Hergé (1907-1983). Behalve Kuifje-tekenaar was hij ook kunstverzamelaar, schrijver en reclametekenaar. Er zijn acht zalen met telkens een ander thema waarin het museum kan uitpakken met ontelbaar veel foto's, voorwerpen, schaalmodellen en originele tekeningen.

De opening voor het grote publiek vind plaats op 2 juni 2009. Er is ook een speciale museumcatalogus gedrukt waarin het complete oeuvre van Hergé nauwkeurig wordt toegelicht.
Het museum is geopend van dinsdag 2 juni 2009 tot donderdag 31 december 2009, van 10u tot 18u.

Isabel 31-05-2009

Is de graphic novel de redding van de Nederlandse strip?

Is de graphic novel de redding van de Nederlandse strip?

Over dat thema werd donderdag 28 mei gediscussieerd door stripmakers, stripjournalisten en stripliefhebbers tijdens de Boekensalon 2009 van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Aan de discussietafel zat een panel van deskundigen, bestaande uit striptekenaar Hans van Oudenaarden van Bob Evers, Erik Noomen van het striptijdschrift Eisner en de recensenten Peter Breedveld van Vrij Nederland en Chris Bajema van de NRC. In de zaal zaten onder andere de stripmakers Jean-Marc van Tol van Fokke & Sukke en Kort & Triest, Floris Oudshoorn van Swampthing en Fred de Heij van het striptijdschrift Pulpman en natuurlijk de nieuwe strip Haas.

Conclusies werden er niet getrokken maar het panel sprak de hoop uit dat de media aandacht voor de graphic novel, zeg maar de literaire strip, een positieve invloed heeft op de toekomst van de traditionele avonturen - en gagstrips in Nederland. Gelukkig heeft Eppo Stripblad over media aandacht niet te klagen, maar het kan natuurlijk altijd beter!

MW 29-05-2009

Suske en Wiske

Suske en Wiske

Op 1 juli 2005 werd via een persbericht bekend gemaakt dat Suske en Wiske en hun vrienden opnieuw te zien zullen zijn op het bioscoopscherm. Na de "live-action" film "De duistere diamant" wordt er nu gewerkt aan een serie hoogwaardige 3D-animatiefilms. Standaard Uitgeverij en de erven van Willy Vandersteen hebben hierover een overeenkomst bereikt met het Vlaamse productiehuis Skyline Film & Television.

Aan de Nederlandse versie van de film hebben onder andere de volgende BN-ers meegewerkt: Pierre Bokma, Jeroen van Koningsbrugge, Jeroen van der Boom, Jennifer Hofman, Daniël Boissevain, Javier Guzman en Xander de Buisonjé.

Volgens planning zal De Texas Rakkers vanaf eind juli 2009 in de bioscoopzalen te zien zijn. Skyline Film & Television wil vervolgens elk jaar een nieuwe Suske en Wiske animatiefilm maken.

Isabel 28-05-2009

Perfecte Mix: Eppo en FHM

Perfecte Mix: Eppo en FHM

Nu in de winkel! Een pakket met daarin de nieuwe Eppo (nummer 8) en het juni nummer van FHM. Wat een mooie combinatie. De smeuïge artikelen en sexy babes van FHM met de humor en actie van de strips in Eppo. Dit speciale pakket ligt maar even in de winkel, dus wees er snel bij. Ook de prijs is spectaculair, want je betaalt maar eur 6,75 in plaats van eur 9,05. Ruim 30% korting!!!

rvb 18-05-2009

Strips uit Gelderland: het beste werk van 18 Gelderse stripmakers

Strips uit Gelderland: het beste werk van 18 Gelderse stripmakers

Mars Gremmen, de huistekenaar van Eppo Stripblad en Jeroen Steehouwer vroegen hun Gelderse collega’s een selectie te maken uit hun beste werk. Het resultaat is een boek dat de grote diversiteit van de Gelderse stripcultuur toont. Bekende striphelden als DirkJan, Tiels Flipje, Oktoknopie en Eugène delen de pagina’s met o.a. een literatuurbewerking, dagboekontboezemingen, horrorverhalen en humoristische seksfantasieën. Zeventien tekenaars, waaronder Mark Retera, Gerard Leever, Rene Leisink, Jan Dirk Barreveld en één scenariste laten zien dat er in Gelderland prachtig stripwerk wordt gemaakt. Hopelijk zien we daar ook weer veel van terug in Eppo!

'Strips uit Gelderland' is een uitgave van Hildebrand Comix en Strips in Gelderland .

Isabel 14-05-2009

Nieuwe webshop

Nieuwe webshop

Bij een vernieuwde website hoort natuurlijk ook een eigen webshop! Hier zijn de producties van de verschillende artiesten die voor Eppo tekenen/schrijven te koop. We zijn natuurlijk nog maar net begonnen met het inrichten van ons winkeltje, maar deze zal steeds aangevuld worden met nieuwe producties of herdrukken. Dus nu allemaal naar de shop en... bestellen maar!!

Isabel 10-05-2009

Eppo ook in 2010!

Eppo ook in 2010!

Geweldig nieuws: We gaan door!! Eppo gaat ook volgend jaar iedere twee weken in de brievenbus vallen. We hebben ruimschoots de grens van het aantal benodigde abonnees behaald, wat betekent dat we weer 25 nummers kunnen vullen met de beste strips van eigen bodem!

Via deze website kun je jezelf nog steeds als abonnee aanmelden of iemand verblijden met een cadeauabonnement. Je ontvangt dan naast de Eppo ook gratis het exclusieve Eppo Forever album! Voor dit album maakten Martin Lodewijk, Jorg de Vos, Romano Molenaar, Henk Kuijpers, Dick Matena en Carry Brugman 4 nieuwe korte verhalen van hun helden. Eppo Forever telt 48 pagina's en is fraai gebonden in een stevige hardcover. Het album is exclusief voor Eppo lezers gemaakt en is niet in de winkel te koop.

Isabel 08-05-2009

  January Jones