WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
These are the voyages…

These are the voyages…

Meer dan veertig jaar nadat Gene Roddenberry deze historische woorden schreef voor de allereerste aflevering van de oorspronkelijke Star Trek televisieserie, zijn Kirk en Spock weer terug. Niet met hun zoveelste missie in space… the final frontier, want in de nieuwe Star Trek film gaan Kirk en Spock helemaal terug naar het begin. Naar het moment dat ze elkaar voor het eerst ontmoeten op de Starfleet Academy. Daar leren zij ook Scotty, McCoy, Uhura en Chekov kennen, nog niet wetend welke avonturen op hen liggen te wachten.

Van de oude crew van de Enterprise keert alleen Leonard Nimoy terug voor een bescheiden maar belangrijke rol. De Nederlandse wereldkampioene boksen en kickboksen Lucia Rijker speelt verrassend de rol van een Romulaanse commandant.

Isabel 30-04-2009

De Godfather wordt 70

De Godfather wordt 70

Martin Lodewijk is de peetvader van de Nederlandse stripwereld Na de Tweede Wereldoorlog was Marten Toonder vele tientallen jaren de peetvader van de Nederlandse strip met zijn Toonder Studio’s. Vanaf 1974 kreeg Martin Lodewijk die rol, toen hij werd gevraagd om art-director van het stripweekblad Eppo te worden. Zijn opdracht was om nieuwe strips voor het blad te ontwikkelen en de stripmakers te begeleiden. In die rol is hij daarna verder gegaan.

Tot op de dag van vandaag adviseert en stimuleert hij Nederlandse en soms ook buitenlandse stripmakers. Martin Lodewijk mag dan ook terecht gezien worden als de peetvader van de Nederlandse stripwereld.

Isabel 29-04-2009

Storm tentoonstelling

Storm tentoonstelling

Op zondag 3 mei wordt er in de bovenzaal van restaurant De Zalm in Gouda een fraaie Storm tentoonstelling ingericht. De tentoonstelling valt samen met de beurs Strips op de markt, die voor de derde keer rondom het stadhuis van Gouda wordt georganiseerd. Dit is jouw kans om origineel werk van Don Lawrence, Romano Molenaar en Jorg de Vos te zien. Daarnaast zijn er veel Storm collectibles en speciale uitgaves te zien.

Het is niet de eerste keer dat het originele artwork van Storm aan het grote publiek wordt getoond. Eerder waren er tentoonstellingen in Rijswijk, Breda, Amsterdam, Groningen, Antwerpen, Lucca en Brighton. Op dit moment wordt er ook gedacht over een Stormtentoonstelling in het Stripmuseum in Groningen. Die zal echter pas eind 2009 / begin 2010 ingericht worden.

De tentoonstelling in Gouda is alleen op zondag 3 mei te bezichtigen. Jorg de Vos zal van 10.00 tot 17.00 aanwezig zijn om de Storm albums die van zijn hand afkomstig zijn te signeren. Op de markt is Eppo Stripblad van de partij en kun je al je vragen en opmerkingen kwijt.

isabel 28-04-2009

De nieuwe Eppo website online!

De nieuwe Eppo website online!

Onze nieuwe Eppo website is een feit. Achter de schermen werd hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt. Naast veel informatie over Eppo vind je ook het laatste stripnieuws, Eppofacts en een uitgebreide shop.

Het begin is gemaakt, maar er gaan nog veel meer spannende dingen op deze site gebeuren. Check dus regelmatig www.eppo.nu, maar natuurlijk ook het enige echte stripblad van Nederland: Eppo!

isabel 28-04-2009

  Storm