WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Argus

Argus '09 nu te koop in de Eppo shop

'Argus 09' bevat een selectie van de leukste cartoons bij het nieuws van 2009.
Geniet dus van de Mexicaanse griep, het DSB-debacle, de kromme komkommers, de dood van Michael Jackson, de JSF, de PVV en de EU-race van Balkenende.

In 'Argus 09' staan niet alleen de cartoons die je eerder op de Argus-website hebt kunnen lezen, maar ook enkele cartoons die niet eerder zijn gepubliceerd!

Klik hier om het inkijkexemplaar van het nieuwe album te bekijken!

Argus '09
Auteur: René Leisink
Uitgeverij: Noodweer
Prijs: 8,95
20 x 20 cm, full colour, 60 pagina`s, paperback
ISBN 978-90-808374-7-8

Isabel 25-11-2009

Friestalige Sinterklaasstrip wordt televisieserie

Friestalige Sinterklaasstrip wordt televisieserie

Sinterklaas is in het land en hij doet natuurlijk ook Friesland aan. In de dagen na de intocht van de Goedheiligman in Leeuwarden heeft hij alle kinderen die in deze gemeente in groep 3 tot en met 6 op school zitten een stripboekje gegeven. Maar liefst 5000 exemplaren van het Friestalige stripboek Sinteklaas en de Ferstekling werden door de Sint uitgedeeld. Het boekje is geschreven en getekend door Aart Cornelissen, die ook de populaire Friestalige strip Hotze Klots maakt. De Friese Pers Boekerij heeft het boekje in samenwerking met de Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden geproduceerd. Diverse overheden en fondsen hebben een bijdrage geleverd om dit geschenk mogelijk te maken.

Extra leuk is dat Omrop Fryslân het project heeft omarmd en een speciale televisiebewerking van het verhaal heeft gemaakt. Hiervoor is een bijzondere techniek gebruikt waarbij de tekeningen digitaal zijn omgezet en er een gelaagd effect ontstaat. Maar liefst 26 acteurs hebben de stemmen ingesproken, onder andere de burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, als zichzelf. Van 30 november tot en met 5 december is Sinteklaas en de Ferstekling elke dag om 17.50 uur te zien op Omrop Fryslân (via digitale tv ook in de rest van het land te zien).

Slechts duizend exemplaren van het boekje zijn voor de markt beschikbaar, verkrijgbaar in de boekhandel of op www.friesepersboekerij.nl, voor € 4,95. ISBN 9789033008573.

MW 24-11-2009

Stripalbum ‘Strijd om New York’ gepresenteerd aan de ambassadeur en de minister

Stripalbum ‘Strijd om New York’ gepresenteerd aan de ambassadeur en de minister

Op maandagochtend 16 november werd de Engelse editie van ‘Strijd om New York’gepresenteerd aan de Amerikaanse ambassadeur mevrouw Hartog Levin. Tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt overhandigden het stripalbum tijdens de officiële viering in het kader van Dutch-American Heritage Day in Den Haag.

Dezelfde middag nog ontving ook Minister Verhagen uit handen van beide auteurs de Nederlandstalige editie van het stripalbum ‘Strijd om New York’ in aanwezigheid van groep 8 van basisschool De Wilgenhof uit Middelburg. De leerlingen bestudeerden aan de hand van het stripboek vier eeuwen Nederlands-Amerikaanse betrekkingen. Zij brachten de minister daarvan verslag uit en zij spraken met hem over de band tussen beide landen en over het leven als minister van Buitenlandse Zaken.

Het stripalbum ‘Strijd om New York’ volgt Henry Hudson bij zijn ontdekking van Manhattan en geeft een indringend beeld van de strijd om het bestaan van de eerste kolonisten. Het stripalbum, gemaakt door voormalig Suske & Wiske tekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt, gaat vergezeld van een lespakket. Alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland krijgen een exemplaar van het boek. Het stripalbum is nu ook overal in Nederland te koop en bestelbaar bij de boekhandel en stripwinkels.

MW 23-11-2009

Rijksmuseum van Oudheden viert 50ste verjaardag van Asterix en Obelix

Rijksmuseum van Oudheden viert 50ste verjaardag van Asterix en Obelix

Op zaterdag 21 en zondag 22 november viert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de 50ste verjaardag van Asterix en Obelix. Tijdens het verjaardagsfeest zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Iedereen die net als Asterix en Obelix in 2009 50 jaar is geworden mag gratis naar binnen, net als kinderen tot en met 12 jaar.

Naast lezingen over Galliërs en Romeinen zijn er Asterix-films, lopen Romeinse soldaten door het museum, kunnen bezoekers met de jarige striphelden op de foto, Gallische en Romeinse hapjes proeven, op consult bij een Romeinse arts of een stripboek laten signeren door Asterix-vertaler Frits van der Heide. De Museumshop heeft tijdens dit weekend een uitgebreid Asterix-assortiment en het Museumcafé serveert de toverdrank van Panoramix.

Het museum en de legendarische stripfiguren zijn goede bekenden van elkaar. Zo hadden Asterix en Obelix de hoofdrol in de succesvolle tentoonstellingen ‘Asterix en Europa’ (2000) en ‘Asterix en de Romeinen’ (2007). Hun verjaardag (officieel op 29 oktober 2009) wordt daarom in het museum uitbundig gevierd.

MW 21-11-2009

Paul Teng signeert op 21 november bij stripwinkel Dick Bos

Paul Teng signeert op 21 november bij stripwinkel Dick Bos

Ter gelegenheid van het verschijnen van 'De telescoop' (zijn nieuwste boek, op tekst van Jean van Hamme!) zal striptekenaar Paul Teng een bezoek brengen aan stripwinkel Dick Bos in Rotterdam voor een unieke signeersessie op zaterdag 21 november van 14.00-17.00 uur. De hele middag zal de auteur zijn nieuwe boek voorzien van (hand)tekeningen. Uiteraard worden de bezoekers daarbij ook nog eens getrakteerd op een hapje en een drankje. Paul Teng (1955) debuteerde in 1981 met de indianenreeks Delgadito (vier delen). Vanaf 1986 stortte hij zich als één van eersten in Nederland op graphic novels. In de loop van de tijd verschenen de grafische romans Libertair intermezzo (1986), De vrienden van Igor Steiner (1989), Sint Vladimir – De stralende zon (1992) en Alexander Nevsky (1995). De laatste twee werken op scenario van de Frans-Russische schrijver Vladimir Volkoff. Van 1998-2002 was Teng verantwoordelijk voor het tekenwerk van de vijfdelige serie Shane, op tekst van Jean-François di Giorgio. En van 2004-2008 verschenen er vijf delen van De oneven orde, naar scenario's van Cristina Cuadra en Rudi Miel. Dick Bos is gevestigd aan de Burgemeester Baumannlaan 119a, Rotterdam (Overschie). www.stripwinkeldickbos.nl

Robin 21-11-2009

De nieuwe Elsje is uit!

De nieuwe Elsje is uit!

Deze week verschijnt bij uitgeverij Complot het derde deel uit de reeks Elsje "Even doorzetten en dit wordt een warme jeugdherinnering".

Er loopt ook een actie met het tweede album. Als je deel 2 en 3 nu samen koopt, krijg je een korting van maar liefst 3 euro! Meteen bestellen dus!

"Elke dag volgen miljoenen krantenlezers het woelige leven van Elsje. Een pittige meid die de wereld naar haar hand zet, schattig, maar ook stekelig... Elsje dolt met haar vriendinnetje Nadia, de nieuwe buurjongen GaitJan en het verzonnen broertje George. Ook al warmt het klimaat op, hakt de recessie er in en slaat de Mexicaanse griep toe - van Elsje krijg je nooit genoeg!"

Isabel 18-11-2009

Beyond the final fantasy

Beyond the final fantasy

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteert tot en met 22 november 2009 de foto-expositie Beyond the final fantasy van de Vlaams fotografe Charlotte Lybeer. Lybeer maakte een reeks beelden over LARP (Live Action Role Playing); portretten van mensen die in de huid kruipen van fantasy figuren. Te zien zijn twintig LARP-ers in character-outfit in hun eigen huiselijke Vlaamse en Nederlandse omgeving.

Klik hier voor meer informatie over de expositie.

MW 16-11-2009

Suck my Geek!

Suck my Geek!

Een film van Tristan Schulmann en Xavier Sayanoff

Zaterdag 14 november om 21.15 uur op Nederland 3

Wat hebben Quentin Tarantino, Bill Gates, Sam Raimi, Alexander Astier en Japanse tienerfans van stripboeken met elkaar gemeen? Ze maken allemaal deel uit van de grote internationale 'Geek Community'. We duiken in het universum van deze science fiction-maniakken en ontdekken hun ongebreidelde passie voor superhelden, zombies, en hobbits. De documentaire 'Suck my Geek' neemt de kijker mee op een waanzinnige tocht om de echte geeks te ontmoeten. Wikipedia omschrijft een geek als 'een vreemd of excentriek individu, die geobsedeerd is door één of meerdere zaken waaronder intellectuele hobbies en electronica'. De geeks in 'Suck my Geek' zijn gefascineerd door superhelden, zombies, robots en hobbits. Welkom in hun wereld!

De makers van de film laten de geeks aan het woord over hun leven en over hun subcultuur om erachter te komen waarom deze jonge mensen zich met lichaam en ziel in alternatieve werelden storten. Het blijkt dat zich achter de grapjes en uitgebreide verhalen een gemeenschap verbergt van hypergevoelige types die weinig kunnen met de huidige maatschappij. Zij zijn vastbesloten om hun horizon te verbreden, om een wereld te vinden die groter is dan de simpele werkelijkheid. Helaas voor de geeks zijn stripboeken, science fiction en horrorfilms tegenwoordig niet meer hun exclusieve terrein. Al deze zaken maken tegenwoordig deel uit van de massacultuur en dat berooft de geeks van een stuk identiteit.

De makers van 'Suck my Geek' willen met hun documentaire het cliché van de sociaal gehandicapte, van bizarre hobby's bezeten geek ontkrachten en een speels en 'cool' portret schetsen van een multimediale generatie, met als belangrijkste ingrediënt de verhalen van de geeks zelf.

MW 13-11-2009

Willie Wortel heeft nu ook eigen tijdschrift

Willie Wortel heeft nu ook eigen tijdschrift

Na Donald Duck en Katrien heeft nu ook Duckstadbewoner Willie Wortel zijn eigen tijdschrift. Het 'vrolijke weetjesblad' is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de jeugdbladen Donald Duck en Zo Zit Dat.

Het blad staat natuurlijk vol strips met Willie Wortel en zijn maatje Lampje, maar ook met weetjes over planeten, uitvindingen, dieren en gladiatoren. Willie geeft antwoord op brandende vragen van lezers en leert kinderen bijvoorbeeld hoe ze zelf een kompas moeten knutselen. Tenslotte staan er ook nog puzzels en raadsels in.

Om de 'uitvinding' van de uitgave (én de 15de verjaardag van Zo Zit Dat) te vieren was er 28 oktober een feestje in Science Center NEMO. Kinderen kregen de kans om hùn uitvinding te presenteren aan een jury onder leiding van presentator Ewout Genemans (Willem Wever). Geert Talsma won de Willie Wortel Trofee. Hij mocht samen met Ewout het nieuwe tijdschrift lanceren.

Willie Wortels eigen tijdschrift, uitgegeven door Sanoma Uitgevers, ligt nu in de winkel voor €2,99.

Robin 09-11-2009

Werk Barbara Stok vanaf 15 november in het Nederlands Stripmuseum Groningen

Werk Barbara Stok vanaf 15 november in het Nederlands Stripmuseum Groningen

Dit najaar won ze de Stripschapprijs en mag haar naam terecht naast nationale stripteken-grootheden als Marten Toonder en Hans Kresse worden geplaatst: Barbara Stok. In haar strips vertelt ze op een luchtige en openhartige manier over haar dagelijkse belevenissen en beslommeringen. Op zondag 15 november opent haar tentoonstelling ‘Barbaraal’ in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. In zes onderdelen worden de meest bijzondere platen uit de Barbaraal-stripboeken getoond.

Vanaf zondag 15 november is het werk van de Groningse stripmaakster Barbara Stok, die in het verleden tekende voor het Dagblad van het Noorden, te zien in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Vanaf 15.30 uur opent de tentoonstelling ‘Barbaraal’ met de meest bijzondere strips uit het werk van Stok. Barbara Stok schrijft en tekent over ‘gewone’ gebeurtenissen waarin zij zelf als hoofdpersoon fungeert, zoals een biertje teveel gedronken of een mislukte versierpoging. Juist deze kleine gebeurtenissen maken de strips van de Groningse stripmaakster herkenbaar en origineel. In de serie strips – die inmiddels uit zes delen bestaat – maken de lezers kennis met een jonge studente die probeert op te groeien tot een volwassen vrouw, maar die liever het kind in zich wil behouden. Ze stelt zichzelf daarbij telkens vragen over de zin en onzin van wat ze doet en wat ze meemaakt. In de tentoonstelling ‘Barbaraal’ wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling vanaf de eerste Barabaraal strips en is een bloemlezing van het losse tekenwerk van Barbara Stok te zien. Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71, Groningen) is op deze dag geopend tot 17.00 uur. De expositie eindigt op 7 februari 2010.

Isabel 06-11-2009

Hans G. Kresse Fandag op 28 november 2009

Hans G. Kresse Fandag op 28 november 2009

Op zaterdag 28 november 2009 zal alweer de vierde Hans G. Kresse Fandag worden gehouden. Locatie is café Qwibus in De Bilt, van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Liefhebbers van Eric de Noorman, Vidocq, De Indianenreeks en Satanseiland (om enkele Kresse-strips te noemen), alsmede Kresse's fantastische illustratiewerk, kunnen zich opgeven bij Eric Planting door hem een mail te sturen. Graag vóór 13 november, maar liever zo spoedig mogelijk.

Het belooft een ontspannen samenzijn te worden, met een ruilbeursje en uiteraard is er ruimte om over het werk van Hans G. Kresse te praten.

Kijk voor meer info op www.ericdenoorman.nl.

Robin 04-11-2009

Minck Oosterveer: The Man and The Unknown Trunk

Minck Oosterveer: The Man and The Unknown Trunk

Onlangs is Minck Oosterveer geïnterviewd door het Amerikaanse on-line magazine Comics Bulletin. In het interview komen zijn stripverleden en zijn Amerikaanse serie "The Unknown" aan de orde. Maar ook "Ronson Inc." zal de revue passeren, met name in beeld! Ronson Inc. is een compleet nieuwe strip geschreven door Willem Ritstier en getekend door Minck. Iedere 2 weken verschijnt er weer een nieuwe aflevering van deze western strip in Eppo. Lees het interview met Minck hier!! .

Isabel 01-11-2009

  Douwe Dabbert