WINKELWAGEN0
€ 0,00
2009 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2010 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2011 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2012 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2013 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2019 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
2020 JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Eric Heuvel signeert 31 oktober bij Dick Bos in Rotterdam

Eric Heuvel signeert 31 oktober bij Dick Bos in Rotterdam

January Jones-tekenaar Eric Heuvel zal een bezoek brengen aan Rotterdam voor een unieke signeersessie, op zaterdagmiddag 31 oktober van 14.00-17.00 uur in Stripspeciaalzaak Dick Bos in Overschie.

De hele middag zal de auteur zijn boeken voorzien van (hand)tekeningen. Tevens is een speciale luxe genummerde en gesigneerde gelegenheidsprent te koop in een zéér beperkte oplage.

Uiteraard worden de bezoekers daarbij ook nog eens getrakteerd op een hapje en een drankje!

Stripspeciaalzaak Dick Bos
Burgemeester Baumannlaan 119a
3043 AJ Rotterdam (Overschie)

www.stripwinkeldickbos.nl

Robin 30-10-2009

Patrice Pellerin signeert op vrijdag 30 oktober in Den Bosch

Patrice Pellerin signeert op vrijdag 30 oktober in Den Bosch

Eind oktober verschijnt eindelijk de gebundelde uitgave van De Havik 7. Ter gelegenheid van de release zal tekenaar Patrice Pellerin 30 oktober zijn nieuwe boek signeren bij stripwinkel Silvester te 's-Hertogenbosch. Pellerin signeert van 13.00 tot 18.00 uur. Wees op tijd.

Stripwinkel Silvester vind je in de Snellestraat 8, nabij de Grote Markt in het centrum van Den Bosch.

Tot vrijdag 30 oktober!

MW 29-10-2009

Eerste editie van de kunststripbeurs in de Janskerk in Utrecht

Eerste editie van de kunststripbeurs in de Janskerk in Utrecht

Op zaterdag 7 november wordt tussen 10.00 en 17.00 uur voor de eerste keer de kunststripbeurs gehouden in de Janskerk in Utrecht. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Met animatiefilmmakers en illustratoren, met een speciaal programma in samenwerking met het Holland Animation Film Festival. En het startschot voor de prijs voor beste beeldverhaal. De prijs is een initiatief van uitgeverij De Vliegende Hollander en nrc.next.

De kunststripbeurs wordt georganiseerd door de intendant strips van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. De kunststripbeurs telt een kleine honderd deelnemers onder wie gevestigde namen en minstens zo interessante (jonge) tekenaars.

Uitgeverij De Vliegende Hollander geeft uitleg over de nieuw in te stellen (en volgend jaar uit te reiken) prijs voor het beste beeldverhaal van de Lage Landen: Nederland én België. De uitgeverij wil hiermee de productie van een eigen Nederlandstalige graphic novel stimuleren. De prijs is voor jonge ambitieuze verhalenvertellers. Publicatie van hun werk in nrc.next, wat bij de prijs hoort, biedt ze een podium.

Robin 28-10-2009

Manga dag in Groningen

Manga dag in Groningen

Op zaterdag 14 november organiseert het Nederlands Stripmuseum in Groningen een manga-dag. Op deze dag is er een stripbeurs van Nederlandse dojinshi-cirkels en een kleine expositie. Verder zijn er lezingen van:

• Aimée de Jongh over verleden, heden en toekomst van manga;
• Gerard Suurmeijer over het vertalen van Tezuka;
• Ward Linthout en Marthe Jonkers over de Japanse manga academie.

Ook zijn er diverse workshops en is er een cosplay wedstrijd! Bij een cosplay wedstrijd verkleden mensen zich als een manga figuur. Op deze dag hoopt het Stripmuseum het reguliere strippubliek met manga bekend te maken.

En de tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund' zal trouwens nog tot 1 november te zien zijn het Stripmuseum!

Robin 26-10-2009

Asterix viert verjaardag met nieuw album

Asterix viert verjaardag met nieuw album

De onoverwinnelijke Galliër viert zijn vijftigste verjaardag en dat wordt gevierd met de 34ste aflevering in de reeks. Onder de titel 'De verjaardag van Asterix en Obelix: Het gouden album' schreven en tekenden Albert Uderzo en zijn medewerkers een reeks kortverhalen waarin alle personages uit de voorbije avonturen van Asterix en Obelix voorkomen.

Asterix, de Galliër, verscheen voor het eerst op 29 oktober 1959 in het Franse stripblad Pilote. In 50 jaar zijn sindsdien al meer dan 325 miljoen albums verkocht.

De verjaardag gaat gepaard met tentoonstellingen, spektakels, colloquia... Op 29 oktober, de geboortedag van Asterix, zal een grote manifestatie worden gehouden onder de titel 'De Galliërs bezetten Lutetia' (oude naam van Parijs) in het centrum van de Franse hoofdstad, waar een tiental sites zullen ingericht worden, op l'Ile de la Cité, le Champs de Mars of la place de la Concorde.

In 50 jaar tijd werden de avonturen van Asterix en zijn onafscheidelijke vriend Obelix vertaald in 107 talen en dialecten. De reeks blijft een van de grootste successen in de geschiedenis van de stripwereld.

'De verjaardag van Asterix en Obelix: Het gouden album' verschijnt in een oplage van 3 miljoen exemplaren.

Isabel 23-10-2009

Jef Nys overleden

Jef Nys overleden

De Belgische stripauteur Jef Nys is op 20 oktober overleden. De geestelijke vader van stripheld Jommeke werd 82. Dat melden verschillende media dinsdag. Sinds enkele jaren tekende Nys de verhalen van Jommeke niet meer zelf, maar werkte hij samen met tekenaars Gert Van Loock en Hugo De Sterk, en scenaristen Jan Ruysbergh en Gert Van Loock.

Nys, die op 30 januari 1927 werd geboren in Berchem, studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en blonk daar al snel uit met zijn tekentalent. Kort na de Tweede Wereldoorlog viel hij op tijdens een wedstrijd van het satirische weekblad 't Pallieterke. Daarmee raakte zijn carrière helemaal gelanceerd.
De eerste stripverhalen van Jef Nys waren de avonturen van Amedeus en Seppeke in Het Handelsblad (1948). Hij tekende ook de avonturen van Langteen en Schommelbuik (1963), maar Nys waar werd vooral bekend als schrijver en tekenaar van de reeks Jommeke. Die stripfiguur verscheen voor het eerst in 1955, in het weekblad Kerkelijk Leven. Het eerste echte vervolgverhaal - 'De Jacht op een voetbal' - werd vier jaar later uitgebracht. Nys was intussen al overgestapt naar Het Volk en maakte in totaal 300 stripverhalen. De avonturen van Jommeke verschijnen nu nog altijd in Het Nieuwsblad.

Meer dan vijftig jaar later is Jommeke uitgegroeid tot een monument in de Belgische stripgeschiedenis. Het is ook de op een na best verkochte stripreeks in Vlaanderen, na Suske en Wiske. In 2005 kreeg Jef Nys nog een Gouden Adhemar als bekroning voor zijn hele carrière.

Een rouwregister voor Jef Nys vind je via deze link.

Robin 20-10-2009

DirkJan lookalike!

DirkJan lookalike!

Veronica Magazine is op zoek naar de lookalike van DirkJan:

"Tien jaar lachen we al om onze stripheld DirkJan en daarom gaan we op zoek naar lookalikes van onze blonde vriend. Lijk jij op DirkJan of ken jij iemand die zijn tweelingbroer kan zijn? Upload dan een foto, de beste lookalike komt in Veronica Magazine te staan!"

Klik HIER om een foto te uploaden!

Isabel 14-10-2009

Gerard Leever over de Stripdagen in Houten

Gerard Leever over de Stripdagen in Houten

Ook Gerard Leever ontkwam niet aan onze reporter Robin Schouten. Op de vraag hoe hij de afgelopen Stripdagen in Houten heeft beleefd antwoordde Gerard:

"Voor mij is het deze keer één stripdag geworden omdat mijn zoon Daan zondag zijn 16e verjaardag vierde. Ik heb een mooie en eigenlijk wel rustige stripdag gehad. Eerst signeren bij Eppo. Tot mijn verbazing kwam Mars Gremmen naast me zitten, en we wisselden de gebruikelijke beledigingen uit. Sommige van zijn opmerkingen kon ik niet pareren, en dat deed hem duidelijk deugd. Mars en ik hebben al 5 jaar zogenaamd ruzie sinds ik de Penning voor het beste jeugdalbum in 2004 voor zijjn neus wegkaapte. Daarna heb ik mijn broer die een stand op de ruilbeurs had even afgelost, en ondertussen dronk ik een biertje met mijn oude dienstmaat Richard. Later die middag ook nog even bij Silvester getekend, en met Wilma en mijn dochters Lonneke en Kelly die inmiddels waren gearriveerd in de bar, de uitreiking van de prijzen afgewacht.

Het hoogtepunt was voor mij het binnenslepen van de penning voor het beste jeugdalbum voor Suus & Sas deel 5 in het bijzijn van familie, vrienden en mensen van Donald Duck/Tina. Daarnaast was toch ook een hoogtepunt het geluk dat van het gezicht afstraalde van Mars, omdat ik geen antwoord had op sommige van zijn sneren."

Robin 13-10-2009

Anders deel 1

Anders deel 1

Deze week verscheen het eerste deel van de serie Anders, "Lucas", geschreven door Willem Ritstier (Nicky Saxx,, Ronson Inc, Soeperman) en getekend door Erwin Suvaal (Stripschrift).

Een korte samenvatting:
ANDERS deel 1 : “LUCAS”.
Anders is anders dan anders
Lucas is anders.
Lucas lijkt niet op zijn moeder en ook niet op zijn vader.
Lucas heeft ook zo’n rare huidskleur en haar op zijn hoofd.
Lucas is spuuglelijk.
Lucas is een monster.
Bijna iedereen op school pest hem daarmee.
Behalve zijn beste vriend, Osram.

Lucas’ moeder maakt zich zorgen om haar zoon en pleegt een vreemd telefoontje met een bedrijf, Grayer Research. Daarna wordt Lucas ontvoerd …

Anders is een klassieke fullcolour avonturenstrip met veel humor en avontuur voor alle leeftijden. Begin 2010 verschijnt het tweede deel.

Isabel 12-10-2009

Winnaars Conan prijsvraag

Winnaars Conan prijsvraag

In Eppo 16 organiseerde de uitgever van Conan, Dark Dragon Books, in samenwerking met Eppo Stripblad een prijsvraag waarmee een barbaars Conan prijzenpakket te winnen viel. De vraag was: wie is de geestelijk vader van Conan de Barbaar? Het antwoord hierop moest natuurlijk zijn: Robert E. Howard! En de winnaars zijn:

• Buste van Conan: Robert Noorlander (Haarlem)
• Conan kit: Paul Jong (’t Veld) – Huib Swarts (Eindhoven)
• Conan Zippo: Peter Miesijerus (Arnhem) – Martijn Dargel – Huub Cuppen (Helmond)
• Boek Phenomenom: Henk Hendriks – P. van Hees (Alphen a/d Rijn) – Reinier Malasch (Amsterdam) – Kees Huijer (Haarlem)
• Lunch box: Wilmar Taal (Koog a/d Zaan) – René de Koeijer – Wout Jut (Harmelen) – Steven Seelen – Geoffrey Meijerman (Amsterdam)
• Conan de Barbaar deel 1: Jack Scheepers (Weert) – Jeen de Swart (Hallum) – Tim Sträter – Otto Tieleman (Lienden) – Ernst van Elsäcker (Breda) – Robert Pathuis (Berkel en Rodenrijs) – Jean-Pierre van Gasselt (Kessel-Eik) – Mark Otsen (Den Haag) – Gert Winkelman (Enschede) – Ruud Koek (Utrecht)

Als jij een van de gelukkigen bent, hoor je binnenkort van de uitgever Dark Dragon Books waar je jouw prijs kunt ophalen.

Het derde deel uit de reeks is inmiddels te koop via de Eppo webshop!!

Isabel 10-10-2009

Mars Gremmen over de Stripdagen in Houten

Mars Gremmen over de Stripdagen in Houten

Onze reporter Robin Schouten was benieuwd hoe Mars Gremmen de afgelopen Stripdagen in Houten heeft beleefd. Hier het antwoord van Mars:

"Persoonlijke hoogtepunten tijdens De Stripdagen 2009 in Houten waren een collega die vertelde dat ik één van de drie stripmakers was om wiens tekeningen hij hardop heeft moeten lachen (dat doet de ouwe Gremmen goed), de burgemeester van Houten die een spectaculaire buiteling maakte toen hij hij zich verstapte bij het betreden van het podium, het van doodsangst vertrokken gezicht van minister Plasterk toen hij omhelsd werd door karikatuurtekenaar Stanley Heinze (ongeveer 250 kilo schoon aan de haak) en de ongelooflijke hoeveelheid tekenattributen die cartoonist Lectrr in verschillende van zijn lichaamsopeningen wist te steken. Volgend jaar ga ik één dagje één uurtje signeren en de rest van de dag in de VIP-bar hangen want daar kwam deze editie weinig van."

Robin 09-10-2009

De beste stripalbums van het jaar

De beste stripalbums van het jaar

Op 26 september werden op De Stripdagen in Houten de prijzen uitgereikt voor de beste stripalbums van het afgelopen jaar.

In de categorie Nederlands Jeugd is dat geworden Suus & Sas: Zzzzeur Meyer door Gerard Leever.

In de categorie Nederlands Avontuur en Vermaak ging de prijs naar Dirkjan 14 door Mark Retera.

In de categorie Nederlands Literair is de gelukkige winnaar Avonturen, avonturen door Berend Jan Vonk.

In de categorie Buitenlands is het beste album Een tweede jeugd door Pascal Rabaté en tenslotte ging in de categorie Productie, de prijs naar Rob van Bavel voor Karl the Viking –the collection-.

De P. Hans Frankfurtherprijs voor bijzondere verdiensten ging naar Hanco Kolk, Jean-Marc van Tol en minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De Bulletje en Boonestaak Schaal ging naar Donald Duck tekenaar Eddy van Schuijlenburg. Barbara Stok kreeg de Stripschapprijs.

Alle winnaars gefeliciteerd!

Isabel 02-10-2009

  Storm