Nummer 16 van Eppo is geheel gewijd aan het legendarische stripblad Pep. In de eenmalige Special blazen tekenaars van nu de strips uit Pep nieuw leven in.
Elsje
-tekenaar Gerben Valkema maakt een eigenzinnige aflevering van Fred Julsings Wellington Wish. Mars Gremmen (huistekenaar van Eppo) neemt de cover voor zijn rekening en laat De Generaal naar de macht grijpen door zich te verkleden als Asterix. Daniël van den Broek
(Turpin) neemt De Argonautjes over van Dick Matena. Jeroen Steehouwer (Hilary King) komt met Johnny Goodbye van Dino Attanasio. René Uilenbroek (Eppo) waagt zich aan Baron van Tast van Jan van Haasteren, Robbert Damen (Guardian) kruipt in de huid van John Bakker om Blook te doen herleven. Pieter Hogenbirk (De Ruyter) tekent Bernard Voorzichtig van Daan Jippes en Martin Lodewijk en Fred de Heij (Haas) legt het verband tussen Vidocq en Erwin de Noorman (beide oorspronkelijk van Hans G. Kresse).
Verder zijn er bijdragen van Dick Heins (40 Hours), René Leisink (Argus), Mark van Herpen (Hotel Nevelzicht), Martin Lodewijk, Dick Matena, Daan Jippes, Willy Lohman en Jan van Haasteren. Een nieuwe Popplaat met Anouk van grafisch vormgever Ger van Wulften en een artikel over De Opkomst en Ondergang van Pep maken het af.